X

Capcanele Schengen: trafic de arme și droguri. Să ne gândim și la traficul de copii

Controale la frontiera dintre două țări Schengen. Nu mai fac față bandelor criminale și traficului de arme și droguri

Decizia Danemarcei de a introduce controale la frontiera cu Suedia a intrat oficial în vigoare marţi.
Măsurile luate de Danemarca au fost citate ca fiind necesare în urma unor serii de incidente, explozii şi atacuri armate atribuite unor bande criminale care au legături în Suedia.
Controalele – instituite iniţial pentru o perioadă de şase luni – se vor efectua la terminale de feriboturi, trenuri şi la podul Oresund, legătura rutieră şi feroviară între cele două ţări.
Autorităţile daneze au subliniat faptul că controalele vor fi efectuate la întâmplare şi nu în mod constant.
”Intenţionăm să efectuăm verificări unde sunt concentrate eforturile pentru combaterea crimei organizate, nefiind vizaţi călători obişnuiţi”, a precizat Ole Kristensen de la poliţia North Jutland din Fredrikshavn unde ajung feriboturi din Suedia.
Accentul a fost pus pe criminalitatea transfrontalieră şi a inclus explozibili, arme şi droguri, potrivit Poliţiei Naţionale din Danemarca.
O explozie produsă în august la clădirea Agenţiei de impozite şi taxe din Copenhaga şi o crimă dublă în urma unui atac armat în apropiere de Copenhaga sunt exemple de ”crimă transfrontalieră gravă”, a declarat anterior ministrul danez al Justiţiei Nick Haekkerup.
Doi suedezi se află în arest preventiv sub suspiciunea de implicare în acest incident.
Între timp, poliţia suedeză a anunţat luni un răspuns coordonat la nivel naţional şi regional pentru infracţiunile comise de bande. Decizia a survenit după o serie de incidente armate şi explozii în mai multe oraşe din ţară. Un punct fierbinte este oraşul Malmo, sud, unde un adolescent de 15 ani a fost ucis şi un altul grav rănit într-un atac, la sfârşitul săptămânii trecute.
Danemarca a decis recent să prelungească controalele pe care le-a introdus la început anului 2016 la trecerea frontierei cu Germania pe fondul crizei europene a migraţiei.
NOTĂ OrtodoxINFO

Vă puteți imagina ce-ar însemna pentru rețelele de trafic de minore intrarea României în Schengen? Cum ar da năvală la noi toți pedofilii din Olanda sau de pe oriunde? Controlul la graniță trebuie menținut într-o oarecare măsură.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Mai intai ii favorizeaza pe faptasi dandu-le drumul prin usa din dos, apoi “inmultindu-se” infractorii, sistemul ia masuri de apararea a populatiei =Jocul de-a alba-neagra. Daca lumea va mai dormi, jocul va tine multa vreme. Deci se intampla si cu concursul indirect al celor ce dorm. Iar masurile se vor a fi fara precedent. Comunismul n-a murit, ci s-a cosmetizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button