X

Se lărgește schisma din Ortodoxie: Patriarhul Alexandriei l-a pomenit pe Epifanie în diptice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform unor surse exclusive de încredere ale agenției de știri Romfea. gr, Patriarhul Teodor al Alexandrirei a pomenit astăzi, 8 noiembrie, la Liturghie pentru prima dată în diptice pe Epifanie ca Întâstătător al Bisericii Ucrainei.

Aceasta ar fi a doua Biserică autocefală după cea a Greciei care face acest lucru.

Pe măsură ce vor apărea informații, vom reveni cu detalii.

ANUNȚUL OFICIAL AL ​​PATRIARHIEI ALEXANDRIEI

„În ultima lună am observat disponibilitatea fraților Ierarhi pentru recunoașterea tomosului de autocefalie acordat de Patriarhul ecumenic Bisericii Autocefale din Ucraina.

După cum se știe, Sfânta noastră Biserică Ortodoxă funcționează pe sistemul sinodal de administrare, așa cum este primit primit prin sfânta tradiție și Sfintele Sinoade ecumenice. În acest scop, președinții Sinoadelor ecleziastice locale și-au constituit membrii componenți.

În consecință, noi, urmând dispoziția fraților Ierarhi, am felicitat pe Primatul Bisericii din Kiev și Patriarhul ucrainean al Kievului.

Papa și Patriarhul Alexandriei, Teodor»

Citiți și:

Arhiepiscopul Ieronim a recunoscut oficial pe «autocefalii» ucraineni

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cred ca le pune cutitul la gat.Prea se grabesc TOTI sa recunoasca minciuna ca fiind adevar.Nu cred ca toti sint nestiutori sau eretici . Pare a fi parte a unui plan impotriva ortodoxiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button