X

Se lărgește schisma din Ortodoxie: Patriarhul Alexandriei l-a pomenit pe Epifanie în diptice

Conform unor surse exclusive de încredere ale agenției de știri Romfea.gr, Patriarhul Teodor al Alexandrirei a pomenit astăzi, 8 noiembrie, la Liturghie pentru prima dată în diptice pe Epifanie ca Întâstătător al Bisericii Ucrainei.

Aceasta ar fi a doua Biserică autocefală după cea a Greciei care face acest lucru.

Pe măsură ce vor apărea informații, vom reveni cu detalii.

ANUNȚUL OFICIAL AL ​​PATRIARHIEI ALEXANDRIEI

„În ultima lună am observat disponibilitatea fraților Ierarhi pentru recunoașterea tomosului de autocefalie acordat de Patriarhul ecumenic Bisericii Autocefale din Ucraina.

După cum se știe, Sfânta noastră Biserică Ortodoxă funcționează pe sistemul sinodal de administrare, așa cum este primit primit prin sfânta tradiție și Sfintele Sinoade ecumenice. În acest scop, președinții Sinoadelor ecleziastice locale și-au constituit membrii componenți.

În consecință, noi, urmând dispoziția fraților Ierarhi, am felicitat pe Primatul Bisericii din Kiev și Patriarhul ucrainean al Kievului.

Papa și Patriarhul Alexandriei, Teodor»

Citiți și:

Arhiepiscopul Ieronim a recunoscut oficial pe «autocefalii» ucraineni

Categorii
Schismatici
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Cred ca le pune cutitul la gat.Prea se grabesc TOTI sa recunoasca minciuna ca fiind adevar.Nu cred ca toti sint nestiutori sau eretici . Pare a fi parte a unui plan impotriva ortodoxiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.