X

România aduce, cu mare discreție, refugiați sirieni direct din Orientul Mijlociu

România aduce refugiați sirieni direct din Orientul Mijlociu! Cu mare discreție…

Cine citește presa internațională are surpriza să descopere lucruri foarte interesante în legătură cu țara noastră.  Sunt informații despre care presa românească nu pare să fi auzit.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este și cazul știrii despre cei 42 de refugiați sirieni ajunși în România pe calea aerului direct din Amman, capitala Iordaniei. Eu am descoperit întâmplător subiectul pe un site de dreapta american (breitbat.com), și cum susținătorii președintelui Trump sunt acuzați că mint cu nerușinare, am început să verific informația.

În presa românească, n-am găsit niciun rând. Am descoperit, însă, un material lung pe site-ul www.iom.int care aparține Organizației Internaționale pentru Migrație. Articolul precizează că „patruzeci și doi de refugiați din Siria, inclusiv 17 copii, au ajuns în siguranță la București, după ce au plecat din Amman, Iordania, în ultimele două săptămâni, ca parte a programului de relocare a refugiaților din România. Grupul a inclus un vârstnic în vârstă de 82 de ani, care își sărbătorea ziua de naștere în ziua sosirii și doi bebeluși foarte mici, de trei luni și două săptămâni”.

Este vorba, se pare, de două curse aeriene. „Personalul OIM (Organizația Internațională pentru Migrație) i-a salutat pe refugiații de pe aeroportul din București în perioada 15/10 și 23/10 împreună cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări”. Surprizele nu se opresc aici. Articolul precizează: „Cu sprijin logistic din partea OIM, Inspectoratul General pentru Imigrări din România desfășoară misiuni de selecție în Iordania. (…) România s-a angajat să reinstaleze 109 refugiați sirieni din Turcia și Iordania ca parte a eforturilor Uniunii Europene de a spori relocarea în solidaritate cu țările gazdă”. Cu alte cuvinte, nu e vorba de mult discutata solidaritate cu țările UE din prima linie a imigrației, ci cu Orientul Mijlociu.

E vorba, după cum se precizează în materialul de pe site-ul OIM, de un proiect de relocare numit STARRT III care e „condus de OIM în România, în parteneriat cu Fundația pentru servicii sociale Schottener, și finanțat de Uniunea Europeană prin Programul național – Fondul pentru azil, migrație și integrare (AMIF)”. „Reinstalarea se dovedește încă o dată un instrument uimitor pentru călătorii umane și sigure. Ne bucurăm că sprijinim guvernul român în răspunsul său umanitar față de situația din Iordania și Turcia”, a declarat Mircea Mocanu, șeful biroului OIM din România. După lungi strădanii, am reușit până la urmă să găsesc și un comunicat al autorităților române despre această acțiune. Pe data de 23 octombrie, Inspectoratul General pentru Imigrări anunța, printr-un comunicat de presă, sosirea la București a unui lot de 24 de refugiați sirieni.

„Transferul refugiaţilor sirieni, de astăzi, reprezintă punerea în aplicare a prevederilor. Hotărârii de Guvern nr.1596/2008 privind relocarea refugiaţilor în România și face parte din angajamentele asumate de statul nostru, pentru perioada 2018-2019, privind transferul a 109 persoane aflate în nevoie de relocare din Iordania și Turcia. Grupul celor 24 de persoane încheie operațiunea de relocare din Iordania privind responsabilitatea transferului pentru cele 40 de persoane stabilită prin deciziile Comitelului pentru relocarea refugiaților din România”. Ce nu reușesc eu să înțeleg din toată această acțiune umanitară este cum de nu a ajuns informația în presa românească. Să fie jurnaliștii de vină că nu au verificat site-ul Inspectoratului General pentru Imigrări? Nu e subiectul interesant? Să fi uitat Ministerul de Interne să transmită informația către presă prin „mijloacele specifice”?

N-ar fi de mirare, că doar Guvernul doamnei Viorica e pe picior de plecare. Eu am, însă, o bănuială, că autoritățile române nu vor să facă tam-tam pe acest subiect. Poate mă înșel, dar evocarea unei Hotărâri de Guvern care are nu mai puțin de 11 ani dă de gândit. Mai ales că programul AMIF (The Asylum, Migration and Integration Fund) la care se referă OIM a fost stabilit pentru perioada 2014-2020, așadar mult după adoptarea amintitei hotărâri, care, de altfel, pare să fi fost modificată în aprilie anul acesta de Guvernul Dăncilă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Sprijin pentru relocarea a 109 refugiați din Turcia și Iordania în România – STARRT III
  România raspunde umanitar și solidar nevoilor de protecție și eforturilor Uniunii Europene de gestionare a fluxurilor de migraţie, prin relocarea pe teritoriul sau a unui numar de 109 de refugiați sirieni din Turcia și Iordania.
  https://oim.ro/ro/ce-facem/programe/693-sprijin-pentru-relocarea-a-109-refugiati-din-turcia-si-iordania-in-romania-starrt-iii

  Proiectul ADMin4ALL – sprijin pentru incluziunea socială a migranților vulnerabili în Europa – etapa a II-a
  În țara noastră, București și Cluj Napoca sunt două dintre orașele reprezentative care au devenit o nouă casă pentru migranți din țări din afara Uniunii Europene.
  https://oim.ro/ro/ce-facem/programe/667-proiectul-admin4all-sprijin-pentru-incluziunea-sociala-a-migrantilor-vulnerabili-in-europa-etapa-a-ii-a

  Dar pe milioanele de romani aflati la limita supravietuirii si pe cei plecati in pribegie prin Europa si in lume cine ii sprijina?

  1. Sa ne asteptam la o noua revolutie sau la razboi civil: Iohannis a promulgat, joi, legea care permite deţinătorilor de armele de pază să aibă 100 de cartuşe, iar pentru cele de vânătoare 500 de cartuşe, în loc 50, respectiv 300 cât era reglementat anterior.
   Legea nu vizează operaţiunile cu arme ale instituţiilor de apărare sau siguranţă naţională.
   https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-a-promulgat-legea-care-permite-de-inerea-intre-100-i-500-de-cartu-e-pentru-arme_1397459.html

  2. Problema este că nu sunt refugiați. Uitati-va, câte femei vedeți acolo? Abia se zăresc câteva, iar copii, unul singur. In rest sunt bărbați în putere, asta se vede în imagine. Păi atunci, despre ce refugiați vorbim? Vom vedea noi mai târziu….. Dumnezeu cu noi.

 2. Ossendowski, un faimos spion polonez care a ajutat trupele tariste impotriva bolsevicilor si apoi a ajuns in Mongolia, a consemnat o profetie a “stapanului lumii” aflat in regatul sau subteran, transmisa mongolilor in 1890. Profetia este uluitoare prin acuratetea ei:
  “Semiluna va pali si cei care o urmeaza vor cadea in cersetorie si razboi neintrerupt”
  “Coroanele si regii, mari si mici vor cadea”
  “Dusmanii lui Dumnezeu si ai “Duhului Sfant vor veni”
  “Cei uitati si urmariti se vor ridica si vor atrage atentia intregii lumi”
  “Cele mai mari si frumoase orase vor pieri in foc”
  “Adevarul si dragostea vor dispare”
  “In al cincizecilea an, doar trei mari regate vor apare, care vor exista fericite timp de 71 de ani” (1890+50=1940 Europa cucerita de Germania, Rusia si SUA)
  “Dupa aceea vor fi 18 ani de razboi si distrugeri” (1940+71=2011 inceputul “Primaverii Arabe si Revolutiilor Portocalii”)

  Ossendowski era vanat de NKVD, iar la doua saptamani dupa moartea lui Ossendowski, pe 18 ianuarie 1945, cand armata rosie a ajuns in Polonia, NKVD-ul l-a exhumat pentru a se convinge ca este mort. Cartile lui au fost interzise de regimul comunist instaurat de sovietici.

  THE PROPHECY OF THE KING OF THE WORLD IN 1890
  “‘More and more the people will forget their souls and care about their bodies. The greatest sin and corruption will reign on the earth. People will become as ferocious animals, thirsting for the blood and death of their brothers. The ‘Crescent’ will grow dim and its followers will descend into beggary and ceaseless war. Its conquerors will be stricken by the sun but will not progress upward and twice they will be visited with the heaviest misfortune, which will end in insult before the eye of the other peoples. The crowns of kings, great and small, will fall . . . one, two, three, four, five, six, seven, eight. . . . There will be a terrible battle among all the peoples. The seas will become red . . . the earth and the bottom of the seas will be strewn with bones . . . kingdoms will be scattered . . . whole peoples will die . . . hunger, disease, crimes unknown to the law, never before seen in the world. The enemies of God and of the Divine Spirit in man will come. Those who take the hand of another shall also perish. The forgotten and pursued shall rise and hold the attention of the whole world. There will be fogs and storms. Bare mountains shall suddenly be covered with forests. Earthquakes will come. . . . Millions will change the fetters of slavery and humiliation for hunger, disease and death. The ancient roads will be covered with crowds wandering from one place to another. The greatest and most beautiful cities shall perish in fire . . . one, two, three. . . . Father shall rise against son, brother against brother and mother against daughter. . . . Vice, crime and the destruction of body and soul shall follow. . . . Families shall be scattered. . . . Truth and love shall disappear. . . . From ten thousand men one shall remain; he shall be nude and mad and without force and the knowledge to build him a house and find his food. . . . He will howl as the raging wolf, devour dead bodies, bite his own flesh and challenge God to fight. . . . All the earth will be emptied. God will turn away from it and over it there will be only night and death. Then I shall send a people, now unknown, which shall tear out the weeds of madness and vice with a strong hand and will lead those who still remain faithful to the spirit of man in the fight against Evil. They will found a new life on the earth purified by the death of nations. In the fiftieth year only three great kingdoms will appear, which will exist happily seventy-one years. Afterwards there will be eighteen years of war and destruction. Then the peoples of Agharti will come up from their subterranean caverns to the surface of the earth.'”
  http://earthbeforeflood.com/a_ossendowski_mystery_of_mysteries_-_the_king_of_the_world.html

  1890 + 50 = 1940 (WW2) + 71 = 2011 inceputul Primaverii Arabe si Revolutiilor Portocalii, care vor distruge lumea timp de 18 ani 2011+18 = 2029 iesirea la suprafata a celor din lumea subterana

  Antoni Ferdynand Ossendowski (27 May 1876 – 3 January 1945) was a Polish writer, journalist, traveler, globetrotter, explorer, anti-communist, university professor, a member of the French Academy, political activist. He is best known for his books about Lenin and the Russian Civil War, a war in which he took part.
  He served at various posts, among others as an intelligence officer, an envoy to the intervention corps from the United States and an assistant to the Polish 5th Rifle Division of Maj. Walerian Czuma. In 1918 he was responsible for transfer of many tsarist and White Russian documents to the Entente, including many fake proofs of German support for Lenin and his Bolsheviks (so-called Sisson Documents).
  After Kolchak’s defeat in 1920, Ossendowski joined a group of Poles and White Russians trying to escape from communist-controlled Siberia to India through Mongolia, China and Tibet. After a journey of several thousand miles the group reached Chinese-controlled Mongolia, only to be stopped there by the take-over of the country led by mysterious Baron Roman Ungern von Sternberg. The Baron was a mystic who was fascinated by the beliefs and religions of the Far East such as Buddhism and Lamaism, and who believed himself to be a reincarnation of Kangchendzönga, the Mongolian god of war.[2] Ungern-Sternberg’s philosophy was an exceptionally muddled mixture of Russian nationalism with Chinese and Mongol beliefs. However he also proved to be an exceptional military commander and his forces grew rapidly.
  Ossendowski joined the baron’s army as a commanding officer of one of the self-defense troops. He also briefly became Ungern von Sternberg’s political advisor and chief of intelligence. Little is known of his service at the latter post, which adds to Ossendowski’s legend as a mysterious person. In late 1920 he was sent with a diplomatic mission to Japan and then the US, never to return to Mongolia. Some writers believe that Ossendowski was one of the people who hid the semi-mythical treasures of the Bloody Baron.
  After his arrival to New York City, Ossendowski started to work for the Polish diplomatic service and possibly as a spy. At the same time, in late 1921 he published his first English language book: Beasts, Men and Gods. This description of his travels during the Russian Civil War and the campaigns led by the Bloody Baron became a striking success and a best-seller. In 1923 it was translated into Polish and then into several other languages.
  Two weeks after Ossendowski’s death, on 18 January, the area was seized by the Red Army. It turned out that Ossendowski was being sought by the NKVD, and was being considered an enemy of the people for his book on Lenin and the Soviet system, which was considered an act of anti-Soviet agitation. The Soviet agents exhumed his body to confirm his identity and that he was really dead.
  After the war, the new communist Soviet-led authorities of Poland issued a ban on all books by Ossendowski. Many of his books were confiscated from the libraries and burnt. It was not until 1989 that his books were again published openly in Poland.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ferdynand_Antoni_Ossendowski
  Rog pe admin sa posteze si un articol pe aceasta tema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button