X

Confesiunea papistașă din Italia lucrează la accelerarea și eficientizarea imigrației

TOPSHOT - Migrants and refugees seated on a rubber boat grab life jackets thrown by members of the crew of the Topaz Responder rescue ship run by Maltese NGO Moas and Italian Red Cross, off the Libyan coast in the Mediterranean Sea, on November 3, 2016. / AFP / ANDREAS …

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primarul orașului San Severo din sudul Italiei a semnat un acord cu episcopul local Giovanni Checchinato, care acordă fiecărei parohii catolice puterea de a înregistra migranții care trăiesc sub acoperișul lor. 

Schema a fost orchestrată de cardinalul Vatican Konrad Krajewski, care a acționat în numele papei Francisc, declarând că „este un acord foarte drag lui”. Krajewski a spus că Papa a intervenit pentru a-l convinge pe primarul Francesco Miglio să stabilească această prevedere.

„Ceea ce am obținut astăzi este un punct de reper pentru migranți și refugiați”, a spus Krajewski, care este Almonerul Papal, responsabil pentru lucrările caritabile ale papei.

San Severo este situat în regiunea Puglia și se află la marginea capitalei regionale Foggia, unde există mii de migranți și refugiați care solicită permisiunea de a rămâne în Europa.

„Tehnic, episcopul, prin pastorii parohiei, le oferă adresa [necesară înregistrării] – care este Strada cu numele Îngerul Păzitor, asta am convenit – și cu această confirmare se duc la primărie, primesc documentele și sunt liberi să trăiască o viață normală ”, a spus cardinalul pentru Crux, un post de știri catolice online din SUA.

„Am restabilit demnitatea umană a acestor oameni. Asta le-a fost refuzat până acum”, a spus cardinalul.

“I-am spus primarului că aceasta faptă înseamnă curaj, așa cum scrie în Evanghelie”, a spus Krajewski. „De obicei, vrem să îi ajutăm pe cei săraci în modul în care credem că este bine pentru ei. Dar nu au nevoie de concerte muzicale. Ei trebuie să facă un duș. Ei trebuie să aibă un cont bancar. ”

Imigrația în Italia a cunoscut o explozie sub noul guvern de stânga al națiunii, care și-a deschis porturile, inversând eforturile fostului ministru de interne, Matteo Salvini, de a reduce imigrația ilegală.

Sub conducerea lui Salvini, decesele migranților pe mare în Mediterana au scăzut drastic, deoarece mai puțini migranți potențiali au încercat călătoria periculoasă.

Salvini a criticat guvernul coaliției care a redeschis granițele pentru migranți și ONG-urile străine,

Într-un mesaj pe twitter, liderul partidului a notat recent „2.498 de sosiri în septembrie, comparativ cu 947 în aceeași lună de acum un an”, observând că la jumătatea lunii octombrie „debarcările au depășit deja 700, comparativ cu 1.007 pentru întreg octombrie 2018. ”

Vârful noilor sosiri de migranți a produs, de asemenea, o influență semnificativă a deceselor de migranți, a observat domnul Salvini, un fenomen pe care forțele pro-imigrare spun că îl detestă.

Domnul Salvini a dat vina pe noua politică a porturilor deschise ale guvernului de stânga pentru cei 13 care au murit în largul coastei Lampedusa la începutul acestei luni.

„Aceste decese sunt rezultatele porturilor deschise, al promovării faptului că există loc pentru toată lumea, ale entuziasmului reînnoit pentru contrabandiști”, a spus Salvini.

În timpul mandatului său de guvernare, Salvini a fost demonizat destul de literal de instituția catolică din Italia, care l-a denumit de la anticrist până la satana pentru rezistența sa la deschiderea frontierelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button