X

Franța: radicalii islamici predau elevilor din școlile publice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La mai puțin de o săptămână după atacul terorist asupra sediului poliției din Paris, ministrul francez al Educației Naționale, Jean-Michel Blanquer, a anunțat că în 2018 au fost reclamați zeci de profesori ai școlilor publice pentru propagandă islamică. 

„Sunt cazuri care pot avea o intensitate diferită. Acestea sunt lucruri încep să ne îngrijoreze “, a declarat Blanquer Joi în cadrul unui interviu acordat radioului francez  Europa 1 .

„Există valori care trebuie respectate la școală și atunci când nu respectăm aceste valori, când avem discursuri anti-republicane, nu avem un loc pentru acei adulți care supraveghează copiii”, a adăugat ministrul Educației.

Blanquer a citat un caz în Torcy, în suburbia Parisului din Seine-et-Marne, unde un profesor și imam care conduce o moschee privată au făcut „observații anti-republicane”. Profesorul a fost apoi demis din funcție.

Un profesor de istorie și geografie care lucrează la un colegiu din aceeași zonă islamică, de evitat (Seine-Saint-Denis) a vorbit despre unul dintre colegii săi, despre care crede că a fost radicalizat.

„Personalul didactic nu este imun [la radicalizare]”, a spus profesorul, adăugând că unul dintre colegii săi musulmani refuză să strângă mâna cu femeile.

Radicalizarea elevilor este mult mai răspândită, fiind atestate cel puțin o mie de cazuri de radicalizare.

Autoritățile din Franța sunt, probabil, mai mult ca niciodată preocupate de faptul că islamul radical se infiltrează în fiecare instituție din Sectorul Public din Franța. Săptămâna trecută, un angajat care se ocupa de paza la sediul poliției din Paris și-a înjunghiat mortal patru colegi. Ulterior s-a descoperit că el a fost un convertit la islamism recent, având legături cu organizațiile teroriste islamice radicale.

În ciuda radicalizării crescânde în rândul forțelor de poliție, mulți ofițeri spun că sunt reticenți să raporteze colegi potențial radicalizați din cauza fricii de a fi etichetați „islamofobi”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE