X

În Muntele Athos a fost pomenit mitr. Epifanie al schismaticilor ucrainieni de către patriarhul ecumenist Bartolomeu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 19 octombrie 2019, la Tesalonic a avut loc slujba arhierească la care a participat patriarhul ecumenist Bartolomeu la invitația Mitropolitului local Antim, cu ocazia unui eveniment organizat de asociația „Tesalonicul bizantin”, conform relatărilor Orthodoxie. com și Romfea.gr (care a și transmis în direct), preluate de Theodosie.ro.

La această Liturghie au participat 7 ierarhi, pe lângă Patriarh și Arhiepiscopul Ieronim. Organizată în ultima clipă, după așa-zisa decizie a Sinodului Ierarhiei Greciei, scopul conslujirii a fost tocmai recunoașterea oficială a structurii nou-create din Ucraina prin pomenirea numelui lui Epifanie printre Întâistătătorii de Biserici autocefale de către Biserica Greacă. Acest fapt a avut loc, drept pentru care Patriarhul Bartolomeu, printre altele, a menționat în predica de la final această recunoaștere. A mulțumit Arhiepiscopului Ieronim pentru trecerea în diptice a numelui lui Epifanie și a mai spus că va veni la Tesalonic pentru a se convinge personal credincioșii din „Biserica” ucraineană că grecii, care le-au dat credința ortodoxă, îi primesc cu brațele deschise.

Sunt disponibile deja imagini de la vizita Patriarhului și filmări de la Liturghia de ieri.

Astăzi, 20 octombrie, patriarhul ecumenist Bartolomeu a slujit în Muntele Athos, la mănăstirea Xenofont. Din informațiile noastre, se pare că l-a pomenit și pe schismaticul mitropolit Epifanie din Ucraina.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. pentru tot ce se intimpla suntem vinovati toti dintre care credca cel dintii sunt eu, daca ierarhii ar fi vazut vitejie si traire adevarat crestineasca aveau dupa cine lua exemplu da noi toti suntem in pacate (occidentale) legile duhovnicesti lucreaza, pentru pacat vine pedeapsa, toti suntem vinovati nu numa ierarhii, Dumnezeu sa ne intareasca

    1. Nu suntem fara de pacate dar nu din cauza noastra au imbratisat intaistatatorii si ierarhii erezia. Avem modele pe Sfinti, nu ne putem plange ca nu sunt modele. Ceea ce se intampla azi este implinirea cuvintelor Scripturii care prevestesc sfarsitul, anume ca:” Mai intai va veni lepadarea de credinta”. Acest pact al ortodocsilor cu ereticii este inceputul lepadarii de credinta, un inceput parafat deja prin Sinodul talharesc din Creta.
      Incercati sa-i scuzati pe ierarhi prin pacatele noastre. Folositi un adevar( acela ca avem pacate) pentru a acoperi minciuna ierarhilor. Tehnica amestecarii adevarului cu minciuna(neadevarul) este foarte specifica si organizatorilor pseudo-Sinodului din Creta. Spuneti clar ca ierarhii semnatari in Creta au gresit in cele ce tin de dogma ortodoxa si este suficient. Pacatele noastre nu tin de dogma. Politic sunteti corect dar luandu-le apararea in fata lui Hristos nu o sa aveti sanse de castig, caci nu aparati adevarul, adica pe Hristos, ci tineti cu cei care s-au facut frati “de nevoie” (din interes sau de frica) cu ereticii.
      Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button