X

Președintele Turciei amenință Uniunea Europeană că va inunda Europa cu refugiați

Kurdish people in Ras al-Ayn, Syria, wave their group's flags as they protest against a military operation on Monday, October 7.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a amenințat că va permite milioanelor de refugiați să ajungă în Europa dacă ofensiva militară a Turciei din nord-estul Siriei va fi considerată drept „ocupație” de către UE, informează CNN.

Într-un discurs efectuat joi la Ankara, Erdogan s-a adresat Uniunii Europene să îşi revizuiască poziţia faţă de atacul efectuat de armata turcă.

„O voi spune încă o dată. Dacă încercați să etichetați operațiunea noastră ca o ocupație, sarcina noastră devine mai ușoară, vom deschide ușile și vă vom trimite cei 3,6 milioane de refugiați.”

Turcia afirmă că ofensiva sa, condamnată la nivel internațional, a avut succes, iar operațiunile militare au intrat în cea de a doua zi. Pe fondul atacurilor aeriene și la sol ale forțelor turce, Comitetul internațional al Crucii Roșii (ICRC) a declarat că peste 60.000 de persoane au fost realocate în taberele din nord-estul Siriei.

Ministrul turc pentru afaceri externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat pentru CNN Turk că incursiunea sa nu va depăși 30 de kilometri (18,5 mile) în teritoriul sirian. Operațiunea Turciei s-ar putea dovedi, de asemenea, să fie de fapt mai amplă astfel încât să cuprindă toată lungimea frontierei cu Siria, a declarat un oficial american pentru CNN.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

 1. WW3: Armata siriană a primit ordin de ‘contracarare’ a ‘masacrelor’ Turciei din nord-estul țării
  https://www.b1.ro/stiri/externe/b1-armata-siriei-este-desfasurata-pentru-a-contracara-ofensiva-turciei-299791.html
  I-am spus lui Merkel: Priviţi ce spune MAE-ul vostru. Noi suntem aliaţi NATO sau aţi primit în NATO o organizaţie teroristă, iar noi nu ştim? E o abordare foarte stranie. Sunteţi cu noi sau cu teroriştii?”, a declarat Erdogan la postul turc de televiziune NTV.
  https://adevarul.ro/international/europa/discutie-dura-erdogan-merkel-cauza-interventiei-militare-turce-siria-ati-acceptat-nato-teroristi-nu-stimi-1_5da351a3892c0bb0c68aab01/index.html
  SUA se pregătesc să retragă toți militarii rămași în nordul Siriei, în timp ce forțele turce și aliații lor au preluat controlul asupra orașului Tell Abyad
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23422834-sua-pregatesc-retraga-toti-militarii-ramasi-nordul-siriei-timp-fortele-tuce-aliatii-lor-preluat-controlul-asupra-orasului-tell-abyad.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.