X

Președintele Turciei amenință Uniunea Europeană că va inunda Europa cu refugiați

Kurdish people in Ras al-Ayn, Syria, wave their group's flags as they protest against a military operation on Monday, October 7.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a amenințat că va permite milioanelor de refugiați să ajungă în Europa dacă ofensiva militară a Turciei din nord-estul Siriei va fi considerată drept „ocupație” de către UE, informează CNN. 

Într-un discurs efectuat joi la Ankara, Erdogan s-a adresat Uniunii Europene să îşi revizuiască poziţia faţă de atacul efectuat de armata turcă.

“O voi spune încă o dată. Dacă încercați să etichetați operațiunea noastră ca o ocupație, sarcina noastră devine mai ușoară, vom deschide ușile și vă vom trimite cei 3,6 milioane de refugiați.”

Turcia afirmă că ofensiva sa, condamnată la nivel internațional, a avut succes, iar operațiunile militare au intrat în cea de a doua zi. Pe fondul atacurilor aeriene și la sol ale forțelor turce, Comitetul internațional al Crucii Roșii (ICRC) a declarat că peste 60.000 de persoane au fost realocate în taberele din nord-estul Siriei.

Ministrul turc pentru afaceri externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat pentru CNN Turk că incursiunea sa nu va depăși 30 de kilometri (18,5 mile) în teritoriul sirian. Operațiunea Turciei s-ar putea dovedi, de asemenea, să fie de fapt mai amplă astfel încât să cuprindă toată lungimea frontierei cu Siria, a declarat un oficial american pentru CNN.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

 1. WW3: Armata siriană a primit ordin de ‘contracarare’ a ‘masacrelor’ Turciei din nord-estul țării
  https://www.b1.ro/stiri/externe/b1-armata-siriei-este-desfasurata-pentru-a-contracara-ofensiva-turciei-299791.html
  I-am spus lui Merkel: Priviţi ce spune MAE-ul vostru. Noi suntem aliaţi NATO sau aţi primit în NATO o organizaţie teroristă, iar noi nu ştim? E o abordare foarte stranie. Sunteţi cu noi sau cu teroriştii?”, a declarat Erdogan la postul turc de televiziune NTV.
  https://adevarul.ro/international/europa/discutie-dura-erdogan-merkel-cauza-interventiei-militare-turce-siria-ati-acceptat-nato-teroristi-nu-stimi-1_5da351a3892c0bb0c68aab01/index.html
  SUA se pregătesc să retragă toți militarii rămași în nordul Siriei, în timp ce forțele turce și aliații lor au preluat controlul asupra orașului Tell Abyad
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23422834-sua-pregatesc-retraga-toti-militarii-ramasi-nordul-siriei-timp-fortele-tuce-aliatii-lor-preluat-controlul-asupra-orasului-tell-abyad.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE