X

Mâine, sinodul Greciei decide în problema autocefaliei schismaticilor din Ucraina

Primatul Bisericii Greciei a convocat o ședință extraordinară a Sfântului Sinod pentru a lua o decizie asupra recomandărilor sale cu privire la „problema ucraineană”.

Pentru a lua o decizie privind recunoașterea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhiepiscopul Ieronim al II-lea a convocat o ședință extraordinară a Sfântului Sinod. Acest lucru a fost raportat de „Romfea”.

„Romfea” informează că ședința extraordinară a fost programată pentru sâmbătă, 12 octombrie 2019.

Sesiunea Sinodului va începe la 9:00.

În cadrul ședinței, membrii Sfântului Sinod vor cerceta propunerea Arhiepiscopului Ieronim al II-lea cu privire la BOaU.

Anterior, mass-media greacă a comunicat că Sinodul Bisericii Greciei „caută o formulă” pentru poziția sa față de BOaU.

Totuși, chiar dacă Biserica Greacă va recunoaște structura bisericească recent creată, acest act nu va conferi canonicitate noii organizații religioase și nu va rezolva problema religioasă apărută în Ucraina, a menționat protoiereul Nicolai Danilevici, șeful adjunct al Departamentului pentru Relații Bisericești Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene.

Categorii
Schismatici
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.