X

VALEA UZULUI. Ungaria a sesizat oficial Consiliul Europei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ungaria s-a adresat Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei şi a solicitat întocmirea unui raport în cazul Cimitirului din Valea Uzului, deoarece prin acţiuni concrete trebuie împiedicată ocuparea teritoriilor prin cimitirele militare – a declarat telefonic pentru agenţia ungară de presă MTI, Attila Tilki, europarlamentar Fidesz, aflat marţi la Strassbourg. 

Alesul, care participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a spus că Ungaria se aşteaptă de la Comitetul de Miniştri să stabilească, printr-un punct de vedere unitar: Primăria Dărmăneşti şi-a depăşit atribuţiile şi a construit cruci de beton peste mormintele unor soldaţi maghiari.

“Sperăm ca printr-o atitudine luată de către Comitetul de Miniştri să poată fi prevenite situaţiile similare oriunde altundeva pe teritoriul Uniunii Europene” – a spus parlamentarul ungar.

Potrivit acestuia, peste tot în Europa sunt cimitire militare, unde se odihnesc pe vecie soldaţii altor state.

“Dacă nu acţionăm destul de ferm în cazul Cimitirului Militar din Valea Uzului, forţele naţionaliste pot fi încurajate şi pot apărea insulte similare şi în cimitirele militare din alte părţi şi, prin ele, şi la adresa comunităţilor locale de minorităţi”, a formulat acesta.

Ungaria speră – în baza unei declaraţii unitare a Comitetului de Miniştri – şi în readucerea cimitirului la stadiul iniţial – a adăugat Tilki.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button