X

Nebunia tehnologiei: coada artificială pentru o mai mare performanță a oamenilor

Vor cu orice preț să se asemene cu maimuțele

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noțiunea de a ne îmbunătăți corpurile este vehiculată de ceva vreme, fie că este vorba de substanțe care contribuie la creșterea performanței și care modifică creierul, sau printr-o tehnologie suplimentară.  În timp ce unii oameni ar putea opta pentru un deget programabil suplimentar sau un braț robotizat sau două brațe controlate de VR (realiatea virtuală), alții ar putea fi tentați să aibă o coadă “magică” fixată pe partea din spate. La urma urmei, a avea o coadă poate ajuta la creșterea sentimentului de echilibru, precum și să ofere capacitatea impresionantă de a te agăța de obiectele din apropiere (nn. aici se invocă teoria profund mincinoasă a evoluționismului).

O echipă de cercetători de la Specializarea de Media Design din Universitatea Keio din Japonia dezvoltă Arque, o coadă protetică mecanică pentru oameni, care este de fapt inspirată de la căluții de mare – nu de primate cum s-ar putea presupune inițial.

După cum este detaliat în lucrarea lor, echipa descrie modul în care Arque ar putea fi folosită pentru a ajuta oamenii să-și extindă mobilitatea prin modificarea impulsului corpului și pentru compensarea schimbărilor bruște ale centrului de greutate al corpului. De exemplu, ar putea ajuta purtătorul să-și recapete echilibrul rapid în timpul unei căderi, astfel încât să se recupereze și să evite să cadă și să se rănească, similar cu modul în care animalele cu cozi (cum ar fi o pisică) folosesc coada pentru a-și controla centrul de greutate, astfel încât să aterizeze cu grație pe picioarele lor. Vedeți-l în acțiune în videoclipul de mai jos:

Nu este surprinzător faptul că echipa s-a inspirat din natură atunci când au creat prototipul. În special, coada prezentă la Căluțul de Mare a fost o influență majoră, deoarece structura sa poate suporta forțe mari, în raport cu dimensiunea sa. Cozile Căluțului de Mare sunt, de asemenea, pătrate – întrucât fiecare vertebră este înconjurată de patru plăci în formă de L, care se întrepătrund – ceea ce o face o caracteristică unică în lumea cozilor de animale, permițându-le să fie înfășurate strâns și în siguranță în jurul obiectelor din mediul lor.

În mod similar, coloana de susținere Arque constă în plăci întrepătrunse. Fiecare articulație vertebrală este formată dintr-o placă centrală, înconjurată de alte patru plăci de protecție suplimentare, plăcile fiind legate între ele cu șnururi elastice. Placa centrală este reglabilă în greutate – ceea ce înseamnă că se pot adăuga greutăți metalice pentru a o face mai grea, în funcție de fizicul purtătorului, deoarece coada totală ar trebui să cântărească aproximativ 5% din greutatea corporală a purtătorului pentru a asigura presiunea necesară pentru a modifica centrul de greutate al utilizatorului. Mecanismele asemănătoare arcurilor sunt folosite pentru a conecta totul împreună, imitând elasticitatea și compresia remarcabilei structuri scheletice a Cailor de Mare din sălbăticie.

Coada prezintă, de asemenea, patru „mușchi” artificiali lungi, care sunt de fapt tuburi pneumatice care trec prin coloana centrală, care pot fi dezumflate sau umplute cu aer de la un compresor de aer, asigurând acționarea necesară pentru a muta coada pe opt direcții diferite. În plus, coada poate fi personalizată și făcută mai lungă sau mai scurtă prin adăugarea sau scăderea legăturilor, în funcție de nevoile utilizatorului. Coada este legată în jurul taliei utilizatorului, iar utilizatorul simte un corp portabil care-i determină centrul de greutate aproximativ, care apoi solicită cozii să se miște și să se regleze în consecință printr-o contrabalansare corectivă.

După cum notează echipa, ar putea exista o serie de utilizări potențiale pentru un astfel de dispozitiv. Atunci când este combinat cu senzori, acesta ar putea fi văzut ca un fel de membru automat, artificial – o extensie a corpului care ar putea ajuta persoanele în vârstă să mențină echilibrul, eliminând astfel nevoia de bastoane sau cărucioare. O astfel de extremitate artificială poate fi asociată și cu alte dispozitive, permițându-i să răspundă la semnalele creierului, astfel încât poate fi acționată în funcție de starea de spirit a utilizatorului. S-ar putea imagina un viitor în care oamenii – care și-au pierdut cozile primate în ceața timpului evolutiv – le-ar recăpăta încă o dată pe drum spre a deveni organisme cibernetice o parte om și o parte mașină.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Alicem : la reconnaissance faciale made in France
    https://www.a6telecom.fr/actus/alicem-la-reconnaissance-faciale-made-in-france/
    Macron and the French Interior Ministry are pushing ahead plans to launch a national facial-recognition program, arguing that it “will make the state more efficient.” The ID program, known as “Alicem””, is set to be rolled out in November.
    https://www.zerohedge.com/political/major-risk-france-rolls-out-new-facial-recognition-technology

  2. Cum procedeaza un om “updatat” astfel cand se duce la toaleta (treaba mare)? Sau …face tot ca maimutele?…

  3. Cum procedează? Isi baga coada in c*r. O tampenie asa mare nu putea sa nascoceasca decât o minte din care Dumnezeu nu mai exista demult. O sa vedem tot mai multe chestii din astea “interesante” si atrăgătoare pentru rătăciți în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button