X

Parlamentarii din California adoptă o rezoluție prin care solicită tuturor „grupurilor religioase” – inclusiv creștinii – să „îmbrățișeze” viziunea LGBTQ asupra lumii

Chiar dacă le încalcă credințele

Image result for help lgbtq

Parlamentarii din California au adoptat o rezoluție în această lună în care transmit „grupurilor religioase” – inclusiv pastorilor și bisericilor creștine – să „îmbrățișeze” viziunea asupra lumii LGBTQ, chiar dacă aceasta contrazice valorile morale ale acestor grupuri religioase.

Rezoluția 99 a Adunării Reunite, introdusă de către Legislatorul Democrat Evan Low, menționează, de asemenea, așa-numita „terapie de conversie” sau consiliere pentru persoanele care se confruntă cu atracție de același sex.

Rezoluția invită „toți californienii”, inclusiv grupurile religioase, să „îmbrățișeze” beneficiile individuale și sociale ale acceptării familiei și a comunității ”persoanelor LGBTQ.

„Legislativul invită liderii religioși să consilieze problemele LGBTQ cu dragoste, compasiune și cunoaștere a prejudiciilor psihologice și ale altor terapii de conversie”, se arată în rezoluție.

Rezoluția blamează, de asemenea, „grupurile religioase” pentru că au provocat suferințe și izolare în rândul comunității LGBTQ.

„Stigmatul asociat cu faptul că este LGBTQ creat adesea de grupuri din societate, inclusiv terapeuți și grupuri religioase, a provocat rate neproporționat de mari de sinucidere, tentativă de sinucidere, depresie, respingere și izolare în rândul persoanelor LGBTQ”, se arată în rezoluție.

Rezoluția a trecut în mod covârșitor Senatul și Camera Deputaților din California în această lună. Nu a necesitat semnătura guvernatorului Gavin Newsom (D), deoarece nu are forță juridică. În schimb, rezoluția afirmă pur și simplu poziția Legislativului din California.

Deși parlamentarii democrați nu cred că rezoluția implică discriminare religioasă, parlamentarii republicani au o perspectivă mult diferită.

Senatorul statului republican, Andreas Borgea, a spus că trecerea rezoluției ar trebui să ne „preocupe pe toți” pentru că intră „pe teritoriul libertății de exprimare”.

„Atunci când un individ caută terapie sau îndrumare de la un lider religios, fie că este vorba despre o moschee, un templu sau o biserică, acesta este un cadru privat.”, a spus el.

Într-adevăr, Greg Burt de la Consiliul familiei din California a declarat pentru Epoch Times că rezoluția dă puterea guvernului de a „constrânge” persoanele care nu sunt de acord cu stilul de viață LGBTQ.

„Credem în exprimarea liberă. Ei [legiuitorii] au tot dreptul să critice poziția noastră, dar guvernul de stat nu are dreptul să-și folosească puterea pentru a ne constrânge să ne schimbăm. Și această rezoluție se îndreaptă către asta se îndreaptă”, el a spus.

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.