X

Când copiii devin experți și în schimbări climatice… Greta Thunberg și alți 15 copii au depus o plângere, la ONU pentru criza climatică

Greta Thunberg

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tânăra activistă suedeză pentru climă, Greta Thunberg, și alți 15 copii au depus luni o plângere la Națiunile Unite, acuzând cinci dintre marile economii ale lumii că au încălcat drepturile omului prin faptul că nu au luat măsuri adecvate pentru a opri criza climatică, potrivit CNN. 

Plângerea a fost depusă la scurt timp după ce Thunberg a ţinut un discurs prin care i-a mustrat pe liderii mondiali prezenţi la Summit-ul ONU pentru Acțiunea Climatică de la New York, informează mediafax.ro.

Pe un ton furios Greta Thunberg le-a spus liderilor mondiali că „nu îi va ierta niciodată” pentru că nu au reușit să oprească schimbările climatice:

“Suntem la începutul unei dispariţii în masă și tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani și să spuneţi basme despre o creștere economică eternă”, a declarat luni adolescenta suedeză la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. “Cum îndrăzniţi?”, a adăugat Thunberg.

„Mi-aţi furat visele și copilăria cu cuvintele voastre goale – și totuși, sunt unul dintre norocoși”, a declarat luni Thunberg. „Oamenii suferă, oamenii mor”, a afirmat acesata.

Petiția numește cinci țări – Germania, Franța, Brazilia, Argentina și Turcia – despre care spun că nu și-au respectat obligațiile în temeiul Convenției privind Drepturile Copilului, un tratat privind drepturile omului vechi de 30 de ani, care este cel mai ratificat din istorie.

Plângerea vine în contextul în care Organizația Națiunilor Unite găzduiește un Summit pentru Acțiuni Climatice în prima zi a Adunării Generale, în care zeci de lideri mondiali își prezintă măsurile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din țările lor.

Contributors: Când copiii devin experți și în schimbări climatice…

Vineri, 20 septembrie 2019, milioane de copii din întreaga lume au organizat greve și demonstrații pentru a cere guvernelor lor acțiuni mai viguroase împotriva schimbărilor climatice antropogene.

De-a lungul timpului, noi, cei trecuți de vârsta copilăriei, am fost martorii unor demonstrații ale copiilor, deveniți experți în nazism, comunism sovietic, comunism chinezesc, comunism ceaușist ș.a. Vineri, copiii secolului al XXI-lea au demonstrat că sunt experți și în schimbările climatice.

Sub conducerea activistei suedeze Greta Thunberg, copiii de azi declară că lumea în care trăiesc este „o casă în flăcări” și pretind că nu mai are nici un rost să mai învețe în școli pentru că, nu-i așa, „viitorul nu va mai exista în curând pentru ei”.

Ceea ce copiii din categoria Grete Thunberg nu știu (probabil că au făcut greve atunci când s-au predat noțiunile respective) este că omenirea nu numai că avut de-a face cu schimbările climatice de-a lungul a multor sute de ani, dar a dovedit și că știe foarte bine cum să se adapteze la aceste fenomene ciclice.

În anii 1920, aproximativ o jumătate de milion de oameni mureau anual din cauza problemelor legate de climă, dar de atunci, numărul acesta a scăzut la 20.000 pe an. Și nu pentru că dezastrele au devenit mai puțin frecvente, ci doar pentru că noi am devenit mai bogați, material și tehnologic, ceea ce face să nu mai fim afectați la fel. Unii spun, de exemplu, că Shanghai-ul va fi inundat în câțiva ani din cauza creșterii nivelului mării, dar, în realitate, chinezii combat această situație de sute de ani.

Ceea ce, iarăși, copiii de azi, experți în schimbări climatice, nu știu prea bine, este că reducerea drastică, chiar la zero, a emisiilor de carbon în viitorii 12-30 ani, nu este o soluție viabilă. Nevoile fiziologice ale oamenilor (asigurarea hranei, sănătății, apei potabile, igienei etc.) și a celor socio-economice (joburi, învățământ, infrastructuri funcționale, eradicarea corupției și a violenței etc.) necesită fără nicio discuție surse de energie ieftine, abundente, fără intermitențe, disponibile și scalabile pe suprafețe naționale. Iar aceste surse de energie, deocamdată, sunt în principal cele care ard combustibili fosili.

Copiilor, deveniți anul acesta și experți climatici, ar trebui să li spună, de către părinții și adulții responsabili, că după 30 de politici climatice eșuate, noi greve și demonstrații nu reprezintă soluția dorită de ei. De la Earth Summit-ul de la Rio de Janeiro din 1992, consumul nostru de energii regenerabile a crescut doar cu 1,1% – de la 13,1% în 1992 la 14,2% astăzi. Și după mult trâmbițatul Acord Climatic de la Paris (2015), majoritatea națiunilor nu și-au îndeplinit obligațiile asumate de a reduce emisiile de carbon. Și atunci, ce vor obține copii demonstranți de vineri? Noi promisiuni demagogice din partea șefilor de state care se vor aduna săptămâna viitoare la sediul ONU din New York.

Sunt cumva de vină acești lideri politici pentru situația actuală? Aș spune că motivul principal pentru situația politico-climatică în care s-a ajuns actualmente nu se datorează, cum vor unii, președintelui Trump, care a retras Statele Unite din mai sus-pomenitul Acord climatic. Explicația este mult mai simplă: Energiile regenerabile au crescut atât de puțin pentru că ele rămân în continuare incapabile de a satisface toate nevoile pe care le asigură acum combustibilii fosili. A înlocui energiile fosile – abundente, ieftine, mereu disponibile, cu alternative regenerabile – mai scumpe și de mai mică încredere, ar frâna funcționarea economiilor și le-ar micșoara creșterile. Cunoașteți vreun politician care să-și facă o campanie electorală, promițând scădere economică ?!

Potrivit Băncii Mondiale, există o legătură directă între sărăcie și energie, în sensul că cei săraci vor avea mai puține șanse să folosească o energie verde, mai scumpă și mai puțin disponibilă decât una fosilă, și sunt susceptibili să rămână săraci până când nu vor avea acces la energiile clasice. În plus, aproape 3 miliarde de persoane depind în întregime de combustibilii fosili. A le cere să reducă utilizarea combustibililor fosili este același lucru cu a le cere să înceteze să facă lucrurile care le permit să scape de sărăcie, ceea ce în mod clar nu va funcționa politic și social.

Acordul de la Paris nu poate înregistra progrese semnificative, la fel ca și precedentele sale (Rio, Kyoto). Pentru că și acest ultim pact climatic cere țărilor bogate să accepte privațiuni economice viitoare în speranța unor efecte climatice neconcludente. Deoarece, marea problemă a emisiilor de carbon din secolul al XXI-lea nu sunt țările bogate: Dacă, începând de mâine și până la sfârșitul secolului, fiecare națiune bogată a planetei va stopa emisiile sale de CO2 – adică, zero zboruri cu avionul, zero consum de carne, zero mașini cu ardere internă, zero încălzire și răcire cu combustibili fosili, zero îngrășăminte artificiale – diferența în încălzirea globală va fi de doar 0,4°C până în 2100.

O reducere semnificativă a emisiilor de carbon va necesita ca mari emițători, precum China, India, Brazilia și alte țări în curs de dezvoltare – să renunțe la combustibilii fosili și să treacă la energii regenerabile. Va fi posibil un astfel de scenariu? Până în prezent, nu întrevăd speranțe întemeiate. Și atunci, despre ce vorbim ?!

Soluționarea actualei crize climatice (mai mult sau mai puțin reale) este inovația: Cei care sunt așa de îngrijorați de emisiile de carbon să propună și să susțină dezvoltarea acelor tehnologii „verzi” care să surclaseze energiile fosile ca preț, abundență, disponibilitate și scalabilitate. În acel moment, sunt convins că toată lumea se va repezi să le folosească și să arunce la lada de gunoi a istoriei combustibilii fosili.

Poate că acesta ar fi trebuit să fie mesajul copiilor experți în schimbări climatice…

i Lomborg, B, 2019, A climate of burning money, The Weekend Australian, September 21, 2019.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

 1. Copchilita asta e pregatita de baieti sa aiba fonctii importante in statul globalist. Biata de ea, ce unealta perfecta si nici nu-si da seama!

 2. Silvicultorii protesteaza, la Parlament, cu cruci si sicrie: Ne-ati batjocorit, ne-ati omorat!
  “Este al cincilea caz de omor in ultimii ani. In afara acestor tragedii, aproape zilnic sunt silvicultori agresati. Avem peste 650 de cazuri de padurari, tehnicieni si sefi de district care au suferit vatamari grave si au necesitat zeci de zile de spitalizare.
  In anumite situatii, faptasii au fost trasi la raspundere, iar in alte cazuri nu.”
  http://www.ziare.com/stiri/proteste/silvicultorii-protesteaza-la-parlament-cu-cruci-si-sicrie-ne-ati-batjocorit-ne-ati-omorat-1578606

  Ne spune ceva Dancila despre mafia padurilor sau mafia traficului de femei?

 3. Sarah Silverman likens teen climate activist Greta Thunberg to Jesus: ‘He is this girl’
  https://www.theblaze.com/news/sarah-silverman-likens-climate-activist-greta-thunberg-to-jesus

  The weird cult of Greta Thunberg: she’s not the Green Messiah
  Self-destructive emotionalism would not save her in extremis and neither will it save the planet if it were about to die – which it isn’t. Perhaps Ms Thurnberg would benefit from going back to school and finding better instructors.
  So let’s grow up and consider the question ‘What is to be done?‘ – my sole concession to Leninist thought.
  Based on historical record, we have neither the knowledge, time, nor expertise to remake the entire world economy before the apocalypse arrives. It just can’t be done. The country most advanced in attempting such a constrained control of capitalism is China, which currently creates 75 per cent of its electricity by coal-fired power stations and already has plans in place to add the equivalent of the current energy generation of the entire USA to its portfolio.
  https://archbishopcranmer.com/the-weird-cult-of-greta-thunberg-shes-not-the-green-messiah/

 4. Dictatura prostilor, o carte-semnal de alarma la “monstrii” pe care somnul desteptilor ii lasa sa creasca nestingheriti
  Roland R. Ropers caracterizeaza cartea Brigittei Witzer drept „cea mai profunda descriere din prezent a unei situatii de dictatura administrativa si mediatica dirijata politic“.
  Smartphones, Twitter, Facebook, telenovele si talk-show-uri din ce in ce mai penibile umplu timpul celor mai multi. Unde e viata adevarata, contactul si schimbul de idei valoroase cu oameni reali, descoperirea naturii si a placerilor oferite de ea?, se intreaba Brigitte Witzer. Ea ajunge la concluzia devastatoare ca „moravurile noastre se degradeaza in mod exponential, iar placerea e deghizata in fericire”.
  Autoarea detaliaza tehnicile de manipulare a opiniei publice prin mass-media comerciala, dar si de stat.
  Lobby-ul economic si financiar n-ar putea fi insa asa puternic iar manipularea mediatica n-ar prinde asemenea proportii, daca politicul ar sta in banca lui. „Insisi politicienii se pare ca mizeaza pe faptul ca noi, ca grupari-tinta, actionam prosteste”, considera autoarea. Prosteste, in sensul incapacitatii de a sesiza adevarul, de a trage concluzii sau de a invata din greseli.
  https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-17757054-dictatura-prostilor-carte-semnal-alarma-monstrii-care-somnul-desteptilor-lasa-creasca-nestingheriti.htm

 5. Bieţilor copii le-a întors cheiţa vreun simbriaş de-al ocultei, ca să protesteze în favoarea ei (a ocultei). Puteau să protesteze de exemplu împotriva companiilor aeriene care otrăvesc aerul cu dârele chimice.

 6. omenirea nu numai că avut de-a face cu schimbările climatice de-a lungul a multor sute de ani, dar a dovedit și că știe foarte bine cum să se adapteze la aceste fenomene ciclice.

  Omenirea stie un rahat! Lasati-i sa taie padurile ca in ritmul actual in 10 ani o sa va uitati toti la niste stanci si sa vedeti ce bine va adaptati la schimbarile climatice. Sa foloseasca toti romanii plastice in continuare si o sa ne inecam in ele. Dar si agricultura, bagam industrial ca vreti sa mancati popor obez, iar cand o muri si ultima albina, SA VA ADAPTATI!
  O sa vedeti o adaptare de o sa va iasa pe nas!

  Mesajul are in el un adevar ce nu poate fi contrazis cu nimic!
  CRESTEREA ECONOMICA NU SE FACE LA NESFARSIT! E ca un joc piramidal, nu ai resurse nelimitate ca sa ai crestere nelimitata.

  Nu stiu cum era crestinismul in primele secole dar sigur era cu totul diferit fata de ceea ce e acum. Ortodoxia in momentul de fata a esuat!
  Poporul roman e ortodox nascut, dar acum la maturitate ce a facut cu darul primit la nastere? La referendumul pentru famillie ce a vorbit poporul? La numarul de avorturi ce a vorbit poporul? ASA SE ADAPTEAZA OMENIREA???

  Fata asta e clar manipulata de neomarxistii ecologisti, dar ecologia este parte a crestinismului. Cand e ceva stricat la un copil, nu condamni copilul, lasi ce e bun in el si faci ce trebuie ca sa scoti ce e rau! REPARI!
  ORTODOXIA REPARA! Idiotilor asteptati produsul perfect? Ghinion! Nu exista!
  OMUL TREBUIE REPARAT! SOCIETATEA TREBUIE REPARATA!

  Daca condamnati pe cineva pe gura sau intr-un comentariu e doar latrat la luna.
  Domnul nostru Iisus Hristos ne cere sa iubim aproapele. Pai daca copilul vostru greseste voi il condamnati sau incercati sa il indreptati?

  Am mai citit din articolele de pe site si e clar vine antihristul si lumea va fi insemnata cu semnul fiarei. DAR VA ZIC CA MULTI VETI SFARSI INSEMNATI! UNII CARE CITESC ACUM RAD SI SPUN NICIODATA! DAR DA, VETI AJUNGE SA FITI INSEMNATI CACI MINTILE VOASTRE SUNT PRELUCRATE IN CONTINUARE, LUATI DECIZII EMOTIONALE SI ASTIA AU TEHNOLOGIA SA VA MODIFICE CUM LUATI DECIZIILE.

  Am vazut cum niste prosti vorbesc aici despre cum sa faca agricultura de subzistenta in vremea antihristului. DAR CATI ATI INCERCAT SA FACETI MACAR 2 ANI AGRICULTURA ASTA DE SUBZISTENTA? IN VORBE TOTI SUNT TARI.

  CINE VREA SA SUBZISTE TREBUIE SA INVETE SA IUBEASCA COMUNITATEA!! FERICIT ACELA CARE POATE IUBI FARA SA INVETE!!!
  CINE IUBESTE PE DUMNEZEU IUBESTE SI CREATIA, ESTE ECOLOGIST DE FACTO!

  Nu mai suport articolele care doar condamna, VREAU ARTICOLELE CARE ARATA OAMENII REPARATI!!!! Vreau mai multa iubire pentru om si mai putina judecatorie. IUBIREA INDELUNG RABDATOARE VINDECA OMUL, NICIDECUM JUDECATORIA!

  DOMNUL NE-A CERUT SA IUBIM PE CEI PACATOSI, CA E CEL MAI SIMPLU SA II IUBESTI PE SFINTI!!! DACA IUBESTI CAUTI SA AJUTI OMUL SA SE INDREPTE.

  VREAU SA VAD SI EU CUM O AJUTATI VOI PE GRETA SA SE INDREPTE?
  As sugera sa traduceti niste articole in engleza, sa le comprimati sa fie scurte ca pentru mintea unui copil, SA TRANSMITA DRAGOSTE CUVINTELE ALESE, iar dupa sa ii trimiteti un email sau un sms. E un copil in greseala? CINE STIE CA E IN GRESEALA SI DOAR O CONDAMNA FARA SA O AJUTE, E LA FEL DE VINOVAT IN OCHII DOMNULUI!! Caci e copil! Iar daca te angajezi sa indrepti copilul nu trimiti si gata ai uitat, faci efort in directia asta, ca astepti efort si de la Dumnezeu cand te-o judeca.

  Nu pierdeti timpul sa imi scrieti un raspuns caci nu ma mai intorc sa citesc comentariile cu latraturi la luna. Daca cineva s-a simtit jignit personal de comentariul meu, nu a fost cu intentie si imi cer iertare.

  1. Rupeți-vă de CNP, și vor vedea că ei sînt în întuneric. Deocamdată ei ne văd pe toți ca și ei – sclavii lui Nimeni. Cunoscut ca satan.

  2. Adevarul doare! Nu inseamna ca daca dovedesti adevarul, judeci pe cineva! In plus, numele site-ului chiar acesta este, OrtodoxINFO, deci ar fi normal sa prezinte informatii DINTR-UN PUNCT DE VEDERE ORTODOX. Iar daca ceea ce face “scumpa” de Greta nu este Ortodox, ba mai mult, se bate cap in cap cu adevarul, acest lucru trebuie aratat credinciosilor, pentru ca sa nu cada in ratacire, ORI ASTA ESTE EXACT CEEA CE ORTODOXINFO FACE.

 7. In timp ce unii semneaza tratate, se angajeaza sa reduca emisiile de carbon, altii duc razboaie (direct sau indirect, proxy-wars) tocmai pentru petrol! (gen Siria, Libia, Irak, Egipt si altle asemanatoare; nu se opresc pana nu baga ei un guvern “favorabil democratiei”, adica un guvern-marioneta care sa le dea lor accesul la …petrol; in Romania este exact la fel, avem guvern-marioneta, iar presedintele este alta marioneta si nu ma refer la cel actual ci la modul general, TOTI au fost marionete, toti au pupat mana americanilor pentru “o jumatate de covrig” in forma de spaga)
  Petrolul inseamna PUTERE si mai inseamna STAPANIRE! Nu degeaba este denumit si “aurul negru”!…
  Solutii “regenerabile” exista (exemplu: generatorul magnetic, care ar putea inlocui si petrolul dar si centralele nucleare!!) dar… alea ofera doar energie, nu ofera si putere sau stapanire si nu pot ajunge “aur negru”! (cum este petrolul)
  Cam asta ar fi adevarata problema a energiei…
  Iar miscarea asa-zisei activiste este cu totul altceva! O turma oarba, cu ochii legati sau inchisi, alearga oriunde li se dicteaza “de la butoane”, din spatele cortinei. Foarte nervosi, foarte hotarati… dar ce pacat ca au ochii inchisi si habar nu au in ce directie se duc sau cum sunt folositi! Mie mi se pare ca este o miscare de genul “rezist”, care una spune dar cu totul altul este scopul real!! Sincer nu m-ar surprinde deloc daca in curand ar incepe sa strige ca vor un guvern mondial unic, un “presedinte mondial” (anticrist), care sa le rezolve problema “poluarii”. Suna ciudat?! Dar Papa Francisc tot despre poluare vorbeste… si asta este discursul lui pentru ecumenism, in vederea pregatirii aceluiasi globalism, pentru …acelsi anticrist!! Nici Papa Francisc nu m-ar surprinde daca s-ar alatura lui Greta…
  Deci miscarea asta este un bluff, “praf in ochi”, dar are un scop precis! Urmeaza sa vedem… Deocamdata putem doar presupune.

  1. Apropo de guvernul marioneta si de presedintele marioneta din Romania. Ati observat cum s-a grabit sa dea mana cu Donald Trump? Despre ce au discutat acestia, in cadrul vizitei? Despre 5G-ul americanilor si …despre mai ce? Despre gazele din Marea Neagra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button