X

Zece candidați la președinția României

biroul electoral central

Lista de candidați s-a definitivat duminică seară.  Iar unii au aflat că au fost eliminați din cursă din diferite motive. Românii sunt așteptați să își aleagă președintele în data de 10 noiembrie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biroul Electoral Central a validat duminică seară înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă, Alexandru Cumpănașu, Ramona Bruynseels și Theodor Paleologu. Dintre cei care şi-au depus candidaturile, doar Cătălin Ivan nu a fost validat până acum de BEC.

Candidaturile lui Miron Cozma şi Viorel Cataramă au fost respinse. Florentin Pandele s-a retras, iar Liviu Pleşoianu, Claudiu Crăciun şi Andrei Valentin Stoican au anunţat că nu au strâns suficiente semnături.

Deşi doar 9 au reuşit să strângă măcar 200.000 de semnături cerute de lege, iniţial îşi anunţaseră intenţia de a candida la preşedinţie 25 de candidaţi.

Curtea Constituțională a admis luni candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile prezidențiale, după ce a anulat decizia Biroului Electoral Central prin care era respinsă înscrierea fostului liberal din cauza semnăturilor.

”A admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Curtea Constituțională.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Toți o apă și un pământ ,indiferent cine va fi “ales” acela va respecta directivele din afara țării pentru inrobirea și mai mult a românilor .Personal eu unul nu votez .

  2. Care dintre candidați cred în Dumnezeu și în Sfânta Treime și se duce la biserică în fiecare duminică și bineînțeles creștin ortodox.
    Pe ăla îl votez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button