X

Macron pe urmele stăpânului său, Soros: Cere polonezilor să se revolte contra guvernului

Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îndeamnă tinerii să manifesteze de asemenea în Polonia pentru ”a-i face să se mişte pe cei” pe care el nu reuşeşte ”să-i facă să evolueze” în lupta împotriva schimbării climatice, transmite luni AFP. 

”Trebuie să intrăm într-o formă de acţiune colectivă. Prefer ca în fiecare vineri să facem mari operaţiuni de curăţare a râurilor sau a plajelor corsicane”, a spus liderul de la Elysee în faţa ziariştilor în avion în drum spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU la summitul ”urgenţei climatice”, menit să revigoreze Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Acuzând guvernul de la Varşovia că blochează la nivel european agenda privind neutralitatea emisiilor de carbon pentru anul 2050, Macron le-a cerut tinerilor să meargă să ”manifesteze în Polonia”. ”Să vină să mă ajute să-i fac să se mişte pe cei pe care nu reuşesc să-i fac să evolueze”, a insistat preşedintele francez. ”Este nevoie de mobilizarea tuturor” pentru a avansa în lupta împotriva schimbării climatice, iar ”ceea ce este util este presiunea pusă pe toată lumea”, a continuat el, după ce vineri mii de tineri din lumea întreagă au participat la marşuri pentru climat.

Polonia şi celelalte state ale Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Cehia şi Slovacia) au blocat planul Uniunii Europene care stabileşte atingerea în anul 2050 a obiectivului ”zero emisii de carbon cu efect de seră”, întrucât economiile lor nu sunt suficient de competitive pentru a face faţă schimbărilor implicate de realizarea acestui obiectiv.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a estimat că Bruxelles-ul nu poate să decidă pur şi simplu înăsprirea obiectivelor privind emisiile de carbon şi că un mecanism de compensare economică a pierderilor ar trebui să fie soluţia rezonabilă care să ajute statele mai sărace ale UE să îndeplinească aceste obiective.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button