X

[DOC] Parlamentul European recunoaște că Basarabia este parte a României

Image result for basarabia e romania

Parlamentul European a votat, joi, o rezoluție prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.

În ceea ce privește România, Parlamentul European condamnă faptul că în 1940, Uniunea Sovietică a anexat teritorii din România și nu le-a returnat niciodată.

În vara anului 1940, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, România este silită să cedeze Uniunii Sovietice: Bucovina de Nord, Ținutul Herței și Basarabia; Ungariei: Transilvania de Nord, iar Bulgariei: Dobrogea de Sud (la sud de linia Ostrov-Vama Veche); a redobândit Transilvania de Nord prin Tratatul de la Paris din 1947.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Parlamentul european, îl doare-n spate de România…. ei vor Basarabia ca o altă vacă de muls și o altă nație de jefuit…

  1. UE face planul sua, adica ataca ursul. Nu pentru noi face acest demers, ci si-au facut din cauza noastra un motiv de atacare sau atatare a ursului. Sa nu cumva sa ne transforme in camp de lupta intre rusi si americani, ceea ce nu ne dorim. Exact cum Parintele Paisie a spus ca rusii vor elibera Constantinopolul si il vor reda Greciei, dar nu din dragoste pentru greci, asa face acum si UE cu Romania. Nu stim daca vor si reusi. Nu ca noi nu ne dorim teritoriile inapoi. Le dorim, se-ntelege asta. Domnul hotaraste pana la urma cine si ce primeste inapoi din ceea ce i s-a luat cu japca. Doamne ajuta sa refacem Romania dodoloanta!

   1. In istoria Romaniei, au existat nu putine momente in care luata intre marile puteri au oferit oportunitati majore poporului roman.
    Fap[tul ca UE si SUA recunoaste prin documente politice nedreptatile facute tarii de Stalin si Hitler este foarte important.
    CRED CA ESTE PRIMA DATA IN ISTORIE CAND AVEM O ASEMENEA DECLARATIE.

  1. Dacă România da curs acestei idei, de a-și lua înapoi teritoriile, asta va reprezenta o declarație de război la adresa Rusiei! Chiar avem nevoie de așa ceva?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button