X

China dezvoltă arme sonice portabile, pentru controlul mulțimilor

A Los Angeles police officer stands by a sound cannon at a demonstration in Anaheim – Chinese scientists say they have taken the technology to a new level. Photo: AFP

După doi ani de cercetări, aceste dispozitive, pe benzină, vor fi produse în masă. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China a creat prima armă sonică portabilă din lume, pentru a înăbuși revoltele, conform Academiei Chineze de Științe.

Instrumentul, în formă de pușcă, care a fost creat în colaborare cu armata și forțele de ordine, este conceput pentru a dispersa mulțimile folosind undele focalizate, cu sunet de frecvență joasă, a declarat miercuri Institutul Tehnic de Fizică și Chimie al Academiei.

Printre efectele biologice ale acestui dispozitiv se numără disconfortul extrem cu vibrații în: timpan, globul ocular, stomac, ficat și creier, au specificat oamenii de știință.

Studiile din anii ’40 au descoperit că energia sonoră de joasă frecvență ar putea, în funcție de intensitate și expunere, să provoace amețeli, dureri de cap, vărsături, spasme intestinale, defecări involuntare, leziuni ale organelor și atacuri de cord.

Professor Xie Xiujuan discusses the portable sonic rifle (circled) with the government science panel sent to evaluate it. Photo: CAS

Armele sonice sunt de regulă voluminoase și trebuie să fie montate pe mașini. Până la prototipul chinezesc, care nu are părți mobile, acestea au fost alimentate cu electricitate la o bobină magnetică și astfel se genera energia. Acest fapt însemna că aveau nevoie de o sursă mare și stabilă de electricitate.

Profesorul Xie Xiujuan, principalul om de știință din cadrul acestui proiect, a spus că dispozitivul a fost acum alimentat cu un vas în formă de tub care conținea un gaz inert. Când tubul este încălzit particulele de gaz vibrează și astfel se emite un sunet profund și uniform.

Prototipul a trecut de testele de teren și terțe părți iar echipa de proiect a finalizat evaluarea efectelor dispozitivului asupra corpului uman, a transmis Academia.

Pe 4 septembrie, un grup de oameni de știință și ingineri reprezentați ai Ministerului Științei și Tehnologiei s-au reunit la Beijing cu echipa profesoarei Xie și au aprobat proiectul pentru producția în masă a dispozitivelor sonice.

Comitetul a sugerat ca „fructele proiectului” să fie transformate în echipamente practice cât mai curând posibil ”, a spus Academia.

Într-o fotografie de pe site-ul institutului, dispozitivul putea fi văzut pe o masă a sălii de ședință, în timp ce experții deliberau. Arăta asemănător cu o pușcă, avea încărcător, trăgaci și țeavă.

A protester looks at an acoustic crowd dispersal device during a demonstration outside Poland’s ministry of economy building in Warsaw. Photo: Alamy

Xie a refuzat sa dezvăluie detalii despre frecvența dispozitivului sau zona sa efectivă de acoperire. De asemenea a refuzat să discute despre utilizările acestei arme, neavând acordul autorităților superioare.

Guvernul chinezesc a lansat programul de arme sonice în 2017 iar finalitatea acestuia este puțin probabil sa fie relaționată cu lunile de proteste anti-guvern, din Hong Kong.

Până în prezent, nu sunt dovezi cum că soldații chinezi sau ofițerii de ordine să fi folosit astfel de echipamente.

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Apropo de China, dupa parerea lor Iisus e made in china. Referitor la “biserica lui dumnezeu atotputernic”, cea mai idioata si mai tampita si mai bolnava mintal secta “crestina” din cate am vazut(si credeti-ma ca am vazut enorm de multe!).
    https://sectereligioase.wordpress.com/2018/09/18/biserica-lui-dumnezeu-atotputernic/
    Ce rataciti, pe site-ul lor oficial, am inceput o discutie (acest lucru este posibil) cu o anumita “marturisitoare a lui dumnezeu atotputernic”, explicandu-i in ce erezie uriasa se afla, si mi-a raspuns sa am grija ce vorbesc, ca pacatele impotriva Duhului Sfant nu se iarta niciodata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button