X

Adunătura evanghelică din Germania vrea să cumpere o navă ca să salveze refugiați de pe mare și să-i împrăștie prin Europa

Pk zur Seenotrettung 2019Berlin – Biserica Evanghelică din Germania își consolidează angajamentul în salvare: Consiliul Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) a decis să cumpere o navă pentru salvarea refugiaților în Mediterana, după cum a declarat joi la Berlin Heinrich Bedford-Strohm, președintele Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania.  Împreună cu reprezentanții organizațiilor de salvare și ajutor, municipalități și mișcarea debarcader, a solicitat urgent un mecanism de distribuție pan-european pentru persoanele salvate în Mediterana.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mike Schubert, primarul din Potsdam, membru al alianței municipale „Orașe ale porturilor sigure”, Tareq Alaows, mișcarea de coordonare SEEBRÜCKE, Barbara Held, medic organizația neguvernamentală  „Sea-Eye” și șefa navei de salvare „Alan Kurdi”, Heinrich Bedford-Strohm, președinte al Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania și Christoph Hey, lider de proiect în „Medici fără frontiere” . (Foto© DPA / Wolfgang Kumm).

„Suferința nu are naționalitate”: Biserica Evanghelică cumpără o navă pentru salvarea maritimă a migranților

„Atâta timp cât solicitanții de protecție în Mediterana se îneacă și acțiunile guvernamentale eșuează, vom face tot posibilul pentru a sprijini salvarea civilă.”, a spus Bedford-Strohm. Cumpărarea unei nave a fost deja trecută la Protestant Kirchentag  (Nota redacției „Justițiarul”: Kirchentagul este o întâlnire organizată de membri laici ai Evangelische Kirche in Deutschland –  Biserica Evanghelică în Germania, pentru adoptarea unor decizii a protestanților luterani germani și europeni.); Potrivit lui Bedford-Strohms weekendul trecut, Consiliul Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) a decis să implementeze acest proiect prin instituirea unei asociații care să achiziționeze o navă.

Tulburarea nu este națională și „indiferent de motivele pentru persoanele nevoiașe, avem obligația să le sprijinim și să le ajutăm”, a spus Bedford-Strohm la conferința de presă comună cu reprezentanții MSF, organizația „Sea-Eye” și domnul primar din Potsdam, Mike Schubert (SPD).

Comandantul „Sea-Eye” apelează: „Acordul cu viața trebuie să se oprească”

Barbara Held, medic și șeful operațiunilor organizației Sea-Eye, a cerut: „Înșelăciunea pentru viața umană trebuie să înceteze”. A fi „inuman” să mențină refugiații prinși pe navele de salvare timp de săptămâni în condiții nedemne . Responsabilitatea revine nu numai Italiei și Maltei, ci întregii Europe.

Christoph Hey, care a lucrat pentru Médecins Sans Frontières (MSF) într-un centru de detenție din Libia, a descris situația din tabere drept „oribilă și uneori inumană”. Dieta este slabă, condițiile igienice insuportabile. Oamenii, inclusiv minorii, sunt „înghesuiți literalmente și de multe ori nu pot ieși zile întregi”. MSF solicită dizolvarea tuturor lagărelor de internare și încetarea sprijinului UE pentru Garda de Coastă din Libia, ceea ce ar aduce oamenii fugiți înapoi în Libia cu încălcarea dreptului internațional.

„Safe Harbors Network” solicită oprirea repatrierii în Libia

Primarul din Potsdam, Schubert, a vorbit în favoarea celor peste 90 de municipalități din rețeaua Orașe ale porturilor sigure , care au convenit să accepte refugiații. Este un semn al umanității să te implici.

În plus față de un mecanism de distribuție mult necesar pentru statele membre ale UE mai receptive, organizațiile au cerut încetarea repatrierii în Libia. Refugiații sunt expuși acolo riscului de „tortură sistematică, înrobire și violență”. Orice sprijin și instruire a Gărzii de coastă libiene trebuie oprită.

traducere de Justițiarul

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button