X

Președintele Braziliei pregătește legi pentru protejarea școlarilor de ideologia de gen LGBT

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a anunțat că administrația sa pregătește legislație pentru a interzice răspândirea ideologiei de gen în școlile primare publice din republica Sud-americană. 

Președintele Bolsonaro a anunțat pe Twitter că a însărcinat Ministerul Educației din Brazilia să elaboreze un proiect de lege pentru a proteja minorii din școală de ideologia de gen.

El a scris pe 3 septembrie că Procurorul general al Braziliei a indicat ce parte a guvernului are competența de a decide cu privire la viitorul ideologiei controversate în școli. „Procurorul general a declarat cine este responsabil pentru legiferarea ideologiei de gen, din moment ce este vorba de o competență federală. Am cerut Ministerului Educației, în vederea unei protecții complete a copiilor, să pregătească un proiect de lege care interzice ideologia de gen în școlile elementare ”, a scris președintele brazilian pe Twitter.

Bolsonaro a intrat în funcție la 1 ianuarie a acestui an și a îndeplinit astfel una dintre promisiunile de campanie. Un sondaj de opinie din octombrie 2017 arată că nouă din zece brazilieni resping ideologia de gen în școli.

Bolsonaro a scris pe Twitter în 2018, în perspectiva președinției sale: „Unul dintre obiective, pentru a scoate Brazilia din cele mai proaste poziții în clasamentul internațional al educației, este combaterea gunoiului marxist care s-a răspândit în instituțiile de învățământ.”

Litesitenews scrie că declarația lui Bolsonaro are probabil legătură cu un caz din statul Paraná, în derulare la Curtea Supremă, care ar interzice ideologia de gen în școlile publice.

Guvernatorul din Sao Paulo, João Doria, un posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2022, a scris pe Twitter, pe 3 septembrie, că distribuirea materialelor care promovează ceea ce el numește „ideologia de gen” elevilor din clasa a VIII-a din școala publică a statului a fost o „greșeală inacceptabilă” . Doria a ordonat ca materialul să fie scos imediat din școli.

Într-o conferință de presă, Doria a insistat că administrația sa „nu face ideologie de gen”, în timp ce a reiterat că materialele jignitoare vor fi eliminate. „Nu este rezonabil ca copiii și adolescenții să aibă acest tip de subiecte în școală. Dimineața am fost informat despre existența acestui text. L-am contactat pe secretarul Rossieli Soares, care a fost surprins de această problemă.” Odată ce Doria a aflat de la Soares că materialul a fost într-adevăr găsit în școli, a ordonat scoaterea lui.

Camera Deputaților din Brazilia a exclus în mod special materialele despre probleme de gen din Planul național de educație din Brazilia. Guvernele de stat și locale au urmat exemplul guvernului național.

Termenii „identitate de gen” și „orientare sexuală”, incluși inițial în ghidurile naționale ale curriculei din Brazilia, au fost eliminați din text în timpul administrației fostului președinte Michel Temer. Temer a ocupat funcția de președinte interimar (2016-18) în urma demiterii fostului președinte de stânga Dilma Rousseff, care a favorizat cauza LGBT.

Bolsonaro a promovat o politică privind educația pe care a numit-o „Educație liberă de partid”. El și membrii cabinetului său au fost critici față de ceea ce ei consideră ca fiind îndoctrinare ideologică a studenților la nivel primar, secundar și universitar. Încă din 2014, în timp ce lucra în legislatura națională, Bolsonaro a susținut acest proiect de lege.

traducere ÎLD

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Și din greșeală țânțarii răspândiți nu pot fi controlați, oare nu are legătură acel atac cu faptul ca acest președinte vrea sa dea legi de bun simt, întreb și eu pt o prietena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button