X

Represalii împotriva mitr. Serafim de Pireu, după critica adusă schismaticilor din Ucraina și pseudo-sinodului din Creta

Image result for Παναγιώτης Ανδριοπουλος Seraphim piraeus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Publicistul grec Panaiotis Andriopoulos l-a învinuit pe Mitropolitul Serafim de Pireu de situația Bisericii din Ucraina. 

La 14 septembrie 2019 publicistul grec Panaiotis Andriopoulos, redactorul publicaţiei fanarion.blogspot.com, a publicat o scrisoare deschisă către ierarhul Bisericii Ortodoxe din Grecia, Mitropolitul Serafim de Pireu.

Motivul pentru publicaţia făcută de teologul, pe care mass-media l-a numit unul dintre consilierii Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu, a fost un articol al mitropolitului Serafim din 12 septembrie 2019, în care el a declarat că BOaU este o “biserică” inexistentă din punct de vedere canonic, constând din infractori canonici, iar decizia de a restabili “două structuri schismatice şi anatemizate, fără succesiune harică în Ucraina “nu este valabilă, şi prin urmare decizia de a acorda autocefalia BOaU este, de asemenea, invalidă.

În scrisoarea deschisă se spune că mitropolitul “și adepţii săi au torpilat sfântul și marele Sinod pan-ortodox” din Creta și “au luptat cu înverșunare” împotriva lui.

Autorul articolului scrie că mitropolitul Serafim și “și adepţii săi” “prin situația pe care aţi creat-o în jurul Sfântului Sinod le-a oferit rușilor un motiv puternic să nu vină în Creta”.

“Sunteți, de asemenea, responsabil pentru situația din Ucraina, în data de 28.01.2019 pe site-ul Departamentului pentru relații bisericești externe al Bisericii Ruse a fost publicat textul Cancelariei Dvs., întitulat: “Mitropolitul de Pireu despre problema ucraineană: “Ortodoxia condusă către o mare schismă”. Dvs. vorbiţi despre acest lucru şi într-un text recent și, cică prin luptă, întăriți sistematic arsenalul rusesc”, citim în scrisoare.

Amintim că mitropolitul Serafim de Pireu este unul dintre cei mai influenți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Grecia, iar opinia sa a fost discutată pe larg în mass-media greacă.

OrtodoxINFO a informat că mai devreme clerul Bisericii Grecești a publicat o scrisoare deschisă cu privire la “problema ucraineană” prin care s-a adresat ierarhilor să nu recunoască primii BOaU, contrar poziției altor Biserici. Într-o scrisoare deschisă 179 de semnatari – reprezentanţi ai clerului Bisericii Ortodoxe Grecești, au declarat că sunt conștienți de presiunea pe care o resimte Biserica Greacă în “problema bisericii ucrainene”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button