X

Vuvuzelele sistemului deplâng crunta realitate: doar 40 mii de români din diaspora s-au înscris la votul prin corespondență

Unde-s "meleoanele" de votanți care se "înghesuiau" la vot? Se dovedește că totul a fost o făcătură orchestrată de pionii serviciilor din diaspora

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un număr de 41. 003 români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă şi alţi 38.944 de români s-au înscris pentru a vota la o secţie din străinătate, până duminică la miezul nopţii, la expirarea termenului limită pentru înregistrare, conform datelor de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze, indică AEP. În această categorie s-au înregistrat 38.944 de alegături.

De asemenea, prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă. Pentru votul prin corespondenţă s-au înregistrat 41.003 persoane.

Aceasta în condiţiile în care, la alegerile europarlamentare din 26 mai, la cele 441 de secţii de votare din străinătate au votat 375.219 alegători, la unele secţii fiind aglomerat, numeroase persoane nereuşind să-şi exercite dreptul de vot.

Termenul pentru înscrierea alegătorilor din străinătate pentru alegerile prezidenţiale, ca alegători prin corespondenţă sau ca alegători la o secţie de votare, a fost prelungit săptămâna trecută până la 15 septembrie, prin Ordonanţă de Urgenţă.

AEP a precizat în repetate rânduri că înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar în nume propriu. Orice acţiune de utilizare a datelor de identitate în vederea înregistrării online în numele altei persoane este ilegală. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera înfiinţarea artificială de secţii de votare, semnifică inducerea în eroare a autorităţilor publice şi pot aduce prejudicii statului român.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale este programat în 10 noiembrie, iar românii din străinătate au la dispoziţie datele de 8, 9 şi 10 noiembrie pentru a vota. Similar, pentru turul al doilea, programat să se desfăşoare în 24 noiembrie, datele de vot pentru diaspora sunt 22,23 şi 24 noiembrie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Și o informație: în Israel nu se poate vota decât în interiorul statului. În Belgia, votul este obligatoriu (plătești amendă dacă nu votezi), dar, în același timp, nu poți vota decât dacă te înscrii în prealabil pe listă.

    În realitate, deocamdată în România există mult mai multă democrație și libertate decât în alte țări, dar imbecilii ăștia se pare că o demolează.

    1. Ai dreptate. Insa noua generatie cu minti sucite vede ceva de dorit in obligativitatea votului… sa vezi cum se crizeaza cei de 16+ cand le explic de ce nu votez (eu avand 18).

  2. Este un fapt împlinit de repetate ori ca promisiunile din campanie nu au legatură cu guvernarea, nu au avut niciodată pentru ca toti candidații sînt influențați din spate cu diferite surse de bani, fix la fel cum se fac ratele la bancă, deci ei rămin datori pentru campania electorală celor care i-au susținut, iar la noi nu mai sînt oameni patrioți cu bani care să sponsorizeze asemenea demers pentru URMATOAREA GENERAȚIE. Cei care o fac, – ong-urile – o fac pentru interesul sau agenda celui care le deține.
    Apoi mai este o problemă la care oamenii de rînd se pierd cu firea cînd văd că iar au fost mințiți, lucru la care se ridică următoarea întrebare: A făcut vre-un candidat contract cu cetățenii pentru spusele și promisiunile din campanie? Răspunsul este evident NU! Ei au doar contracte cu străinii și cei care îi sponsorizează, și vind țara en-gross iar moneda de schimb sînt fix tineri frumoși și liberi. La fel umblă și diavolul pe pămînt dar în el nu se află adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button