X

Vorbe goale: celebrități care au promis să găzduiască refugiați

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce știrile se concentrau asupra crizei refugiaților care cuprinsese Europa, un sondaj realizat de radiodifuziunea France2 pentru emisiunile sale de televiziune din 2015 a dezvăluit că nicio celebritate care declarase că va găzdui migranți ilegali acasă nu și-a păstrat angajamentul.

Cântărețul Charles Aznavour s-a angajat să primească migranți „acasă”. Anturajul său a indicat că această cazare fusese amânată și că va avea loc „după turneul său”. Cântărețul a murit anul trecut fără să primească un singur imigrant.

Fosta vedetă de fotbal Eric Cantona a făcut de asemenea o promisiune de a primi migranți. Din păcate nici el nu a luat vreunul în spațiul locativ. Motivul, a spus el, a fost acela că procesul durează mult mai mult decât se aștepta. „Nu este atât de rapid cum credeam”.

Personalitatea TV Franck Tanguy a anunțat și el de la microfonul unei emisiuni pe care o găzduia: „Sunt gata să primesc un migrant la mine acasă.” Contactat ulterior de France2, crainicul a explicat că el nu găzduise încă vreun migrant acasă, dar în schimb „a luat legătura cu o asociație”.

Din păcate a existat o mică problemă. Când France2 a telefonat asociația în cauză, ei au spus că nu au numele lui Franck Tanguy pe lista lor. Și când France2 l-a contactat din nou, el nu a dat nicio explicație care să justifice această anomalie.

Anterior Tanguy declarase pentru postul BMTV: „Imigrația este o oportunitate”, citând „dinamismul Statelor Unite, adus de imigranți”.

Aproximativ 300 de migranți clandestini au fost găzduiți de 12 din cele 95 de eparhii franceze, în urma apelului făcut de papa Francisc la acea vreme.

Pe de altă parte arhiepiscopul de Canterbury le-a ținut predici britanicilor despre modul în care ar trebui să-i întâmpine pe refugiații sirieni, cu brațele deschise. Dar el nu a dat vreun exemplu personal, cum ar fi găzduirea unui număr dintre ei într-una din numeroasele proprietăți deținute de biserica anglicană, inclusiv în Palatul Lambeth aproape gol.

Diverse celebrități și politicieni britanici au spus că vor găzdui migranți, printre care Nicola Sturgeon, Bob Geldof, Yvette Cooper, Emma Thompson, Stan Collymore și JK Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

Ministrul scoțian Nicola Sturgeon s-a alăturat lui Bob Geldof, spunând că ei își vor deschide casele pentru cei care fug de războiul din Siria. Ea a declarat, pentru Sky News în 2015, că va fi „absolut fericită” să facă acest lucru. Dar niciunul dintre ei nu a primit vreun migrant în carne și oase la domiciliu.

„Sunt pregătit – am noroc, am un loc în Kent și un apartament în Londra – eu și (partenera) Jeanne suntem pregătiți să luăm imediat în gazdă trei familii la rezidența noastră din Kent și o familie în apartamentul nostru din Londra, imediat, și să-i susținem până când vor fi pe picioarele lor și vor putea să-și cumpere propria locuință”, a declarat Geldof la acea vreme.

Stan Collymore, fostă vedetă de fotbal, a spus și el că va duce migranți la el acasă.

Dar trei luni mai târziu Geldof, care se oferise să găzduiască nu una, ci trei familii, deoarece răspunsul guvernului la criză fusese „absolut scandalos”, nu reușise să adăpostească niciuna.

După un timp jurnaliștii l-au întrebat pe Geldof dacă era pe cale de a încerca să folosească locuințele sale drept adăpost pentru migranți și a urmat tăcere. A fost o situație similară și în cazul lui Collymore, care declarase că avea de gând să ia în gazdă o familie de migranți.

La rândul ei activista Lily Allen a cerut cetățenilor britanici să își deschidă granițele și casele pentru refugiați. Cu toate acestea, la scurt timp după ce și-a deschis propria casă „migranților”, celebritatea stângistă s-a plâns că rămăsese fără adăpost pentru sezonul de Crăciun deoarece oaspeții ei imigranți refuzau să plece.

Ziarul The Sun a dezvăluit că chiriașii ei străini aveau imunitate diplomatică și nu puteau fi evacuați. Allen indusese publicul în eroare făcându-l să creadă că ea își deschisese casa pentru refugiați, când de fapt aceștia erau diplomați bogați cărora le închiriase proprietatea.

Această stare autoindusă de lipsă de cămin s-a produs după ce Allen ceruse scuze, în numele britanicilor, migranților musulmani din tabăra de la Calais. În același timp ea solicita concetățenilor deja împovărați să preia mai mulți migranți.

După ce a stârnit indignare pe rețelele de socializare și a fost acuzată de ipocrizie, Allen a promis că va găzdui o minoră neînsoțită la ea acasă. Însă, după cum s-a dovedit, Allen nu a preluat un copil refugiat ci a închiriat apartamentul ei de lux unor diplomați străini.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button