X

Netanyahu se asigură că Rusia nu va interveni în războiul ce va fi declanșat în Orientul Mijlociu

Image result for Netanyahu putin
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia în pofida faptului că Moscova a condamnat planul acestuia privind anexarea unor părţi din Cisiordania, relatează site-ul postului France 24. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia

“Sperăm că este vorba de politicieni responsabili care vor menţine toate realizările obţinute în relaţiile internaţionale în ultimul timp şi care vor continua să dezvolte relaţiile cu noi”, a declarat Vladimir Putin.

“Mulţumită eforturilor depuse de dumneavoastră relaţiile noastre au ajuns la un nou nivel în ceea ce priveşte securitatea şi cooperarea militară”, a adăugat acesta.

Benjamin Netanyahu a declarat marţi că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Moscova a condamnat miercuri planul oficialului israelian, Ministerul rus de Externe avertizând că acesta ar putea duce la “escaladarea tensiunilor” şi subminarea eforturilor pentru pace între Israel şi palestinieni.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu ţările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni şi peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizaţiei Peace Now.

Explodează Orientul Mijlociu – un nou război este iminent! Avertismentul lui Netanyahu înainte de a prelua un nou mandat de premier

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat joi că atacurile continue cu rachete lansate din Fâșia Gaza fac inevitabil un nou conflict împotriva militanților din enclava palestiniană, informează publicația Stars and Stripes, conform Mediafax.

Liderul israelian, care candidează pentru un nou mandat de premier, a afirmat că există planuri avansate pentru o ofensivă în Fâșia Gaza și va decide asupra momentului de lansare a ofensivei, având în vedere refuzul liderilor organizației Hamas de a stopa atacurile de rachetă lansate de Fâșia Gaza.

Atacurile palestiniene recente nu au provocate decese, însă liderul israelian a fost criticat pentru că nu a reacționat cu fermitate la atacurile cu rachetă în sudul Israelului.

“Probabil nu vom de ales, ci să lansăm o mare campanie, un război împotriva forțelor terorii din Fâșia Gaza”, a afirmat Netanyahu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button