X

Trump vrea implementarea Sistemului de Credit Social pentru a determina cine poate cumpăra o armă

Se va asocia cu Big Tech pentru a utiliza datele de spionaj de la Amazon, Google și Apple?

Administrația Trump are în vedere lansarea unui sistem de credit social, în coordonare cu Big Tech, care ar folosi datele colectate de pe dispozitivele Amazon, Google și Apple pentru a determina dacă o persoană poate deține o armă.

„Propunerea face parte dintr-o inițiativă de creare a Agenției de Proiecte Avansate în domeniul sănătății (HARPA), care ar fi amplasată în Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale. Noua agenție ar avea un buget separat, iar președintele va fi responsabil pentru numirea directorului său.”, relatează publicația Daily Caller.

HARPA ar folosi „tehnologii avansate cu specificitate și sensibilitate ridicate pentru diagnosticul precoce al violenței neuropsihiatrice”, inclusiv Apple Watches, Amazon Echo și Google Home.

Cu alte cuvinte, datele colectate de pe dispozitivele care spionează conversațiile private și monitorizează îndeaproape comportamentul utilizatorilor ar fi folosite pentru a priva americanii de drepturile lor fundamentale.

„Deși propunerea începe ca o schemă voluntară de colectare a datelor vizată să găsească semne de avertizare asupra bolilor mintale, știm cu toții că așa-numitele programe guvernamentale „voluntare ”devin deseori obligatorii în mod rapid”, comentează Chris Menahan.

Potrivit publicației Washington Post, Trump a reacționat „foarte pozitiv” la această idee.

Domeniul complet de aplicare al programului este înfricoșător și ar oferi Big Tech o scuză ușoară pentru a impune formal neuro-supravegherea totală a cetățenilor prin intermediul telefonului inteligent și al dispozitivelor de asistență la domiciliu, lucru care se întâmplă deja de ani buni.

Oare Trump are vreo idee despre panta alunecoasă pe care ar presupune-o sau a fost convins de fiica lui Ivanka în acest sens.

Propunerea prezintă unele asemănări cu sistemul de evaluare a creditelor sociale din China comunistă, în care comportamentul cetățenilor este atent supravegheat și apoi întâmpinat cu recompense sau pedepse.

După cum am raportat luna trecută, guvernul chinez s-a lăudat că a împiedicat 2,5 milioane de „entități discreditate” să cumpere bilete de avion și 90.000 de persoane să cumpere bilete de tren de mare viteză numai în luna iulie.

Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.