X

“Vaccinați-vă sau părăsiți școala”. O nouă lege din statul New York forțează 26.000 de copii să-și asume riscurile vaccinării

Demonstrators protesting the new state law that ends religious exemptions for vaccinations.
FOTO: Demonstranții care protestează împotriva noii legi a statului care pune capăt scutirilor religioase pentru vaccinări. 

Scutirile religioase pentru vaccinări nu mai sunt acceptate. Odată cu începutul anului școlar, unii părinți se confruntă cu o decizie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Foto Jacquelynn Vance-Pauls, avocat imobiliar din statul New York, a programat vaccinări pentru cei patru copii ai săi, în ciuda fricii de vaccinuri.

Jacquelynn Vance-Pauls , un avocat imobiliar din statul New York, are un fiu în vârstă de 14 ani cu autism, care a fost dat afară recent de la o școala privat[ pentru copii cu nevoi speciale. Gemenii ei de 9 ani și fiul cel mare ce se află la liceu sunt, de asemenea, pe punctul de a fi expulzați din școlile lor publice.

Copiii nu au făcut nimic rău și nici nu sunt bolnavi. În schimb, doamna Vance-Pauls s-a opus respectării unei noi legi a statului, adoptată pe fondul unei epidemii de rujeolă, care a pus capăt scutirilor religioase pentru vaccinările copiilor din toate școlile și centrele de îngrijire a copiilor.

Dna Vance-Pauls a declarat că vaccinurile au contribuit la autismul fiului ei, în ciuda a mai mult dovezi de studii verificate, care arată că nu există o legătură. Ea a spus că Biblia sfătuiește să nu îți „întinezi trupul”, lucru pe care îl fac vaccinurile.

„Dacă ai un copil căruia i-ai dat unt de arahide și el aproape că a murit, de ce i-ai oferi următorului tău copil?”, a spus ea în timpul unui interviu din august, încercând să își explice temerile.

„Cum să întoarcem spatele la ceea ce am crezut în acești ani pentru că avem o armă la cap?”

Odată cu începutul școlii în această săptămână, doamna Vance-Pauls, împreună cu părinții a aproximativ 26.000 de alți copii din New York, care anterior au obținut scutiri religioase la vaccinări, se confruntă cu un moment de cumpănă.

Conform noii legi, toți copiii trebuie să înceapă să se vaccineze în primele două săptămâni de cursuri și să le completeze până la sfârșitul anului școlar. În caz contrar, părinții lor trebuie să-i retragă de la școală sau să se mute din stat.

Epidemia de rujeolă care a determinat noua lege s-a încheiat. Marți, primarul Bill de Blasio a declarat încetarea focarului de rujeolă din New York, epicentrul său. De la începutul focarului în octombrie 2018, au existat 654 de cazuri de rujeolă în oraș și 414 în alte părți ale statului, unde transmisia a încetinit și ea.

Marea majoritate a cazurilor au implicat copii nevaccinați în comunitățile evreiești hasidice, unde ratele de imunizare au fost uneori mult mai mici decât media de stat de 96%. Campaniile de vaccinare la scară largă au ajutat la creșterea acestor rate.

Însă oficialii din domeniul sănătății au avertizat marți că, odată cu începerea școlii, boala extrem de contagioasă s-ar putea întoarce cu ușurință, mai ales dacă ratele de vaccinare scad din nou.

„Amenințarea rămâne, având în vedere alte focare în SUA și în întreaga lume”, a spus dr. Oxiris Barbot , comisarul de sănătate al orașului. „Cea mai bună apărare a noastră împotriva transmisiei reînnoite este să avem un oraș bine imunizat.”

Odată cu trecerea noii legi pe 13 iunie, New York a devenit cel de-al cincilea stat care a interzis toate scutirile nemedicale de la vaccinare și are acum printre cele mai stricte politici din țară .

Statul Maine, unde o nouă lege care restricționează toate excepțiile medicale intră în vigoare în 2021, face excepții pentru elevii învățământului special. California, unde s-au încheiat scutirile nemedicale în 2015, le-a oferit părinților cu scutiri nemedicale timp suplimentar pentru a se conforma și a permis districtelor scutirea copiilor cu dizabilități.

Legea din New York nu permite astfel de excepții.

Comunitatea anti-vaccinare din New York a intentat mai multe procese care încearcă să blocheze legislația, dar niciunul nu a reușit până acum.

În același timp, oficialii din domeniul sănătății au început să rezolve lacune suplimentare, anunțând în august reglementări de urgență care fac ca scutirile medicale la vaccinare să fie mai greu de obținut. (În California, au spus oficialii, rata scutirilor medicale la vaccinare a crescut de la 0,2 la sută la aproape 1 la sută după ce au fost eliminate alte scutiri, anulând impactul prevăzut de lege.)

„Vă asigur, vaccinurile sunt sigure și eficiente”, spune Howard A. Zucker, comisarul de sănătate al statului, într-un anunț al serviciului public difuzat la televizor. „Sunt tată”, adaugă el. „Copiii mei sunt vaccinați”.

Legea încurajează deja părinții privind vaccinarea pentru a-și imuniza copiii și transmite un mesaj către școlile publice și private că zilele vaccinării selective au luat sfârșit. Dar pentru părinții care rămân profund sceptici, vor fi necesari mai mulți pași, potrivit medicilor care studiază refuzul vaccinului.

Dr. Daniel Salmon , directorul Institutului pentru siguranța vaccinurilor de la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg, a subliniat că neliniștea despre vaccinuri nu este doar o simplă problemă. Un studiu din 2011, de exemplu, a descoperit că aproximativ un sfert din toți părinții americani aveau îngrijorări serioase cu privire la vaccinuri și 30 la sută sunt îngrijorați că vaccinurile pot provoca dizabilități de învățare, cum ar fi autismul.

Eliminarea scutirilor nemedicale este o soluție parțială, a spus dr. Salmon, adăugând că a fost nevoie de mai multe finanțări pentru cercetarea pentru a studia siguranța vaccinurilor și pentru a contracara lobbyul anti-vaccin.

“Este un pas mare care nu rezolva problema”, a spus el. „Părinții au îndoieli care nu sunt clarificate”.

Lorna R. Lewis , Directorul districtului școlar central din Plainview-Old Bethpage din Long Island, a ajutat să se facă lobby pentru lege ca președinte al unui consiliu de Directori Școlari de Stat. Ea a estimat că, dintre cei 65 de copii care aveau derogări religioase în raionul ei, aproximativ 10 ar fi școlari.

„Avem 5.000 de elevi în districtul meu. Dacă sunt 10 care au părinți care se împotrivesc vaccinului, am restul de 4.990 pentru care trebuie să mă gândesc la siguranța lor.”

Părinții au cerut deja ca copiii lor să nu fie plasați la ore cu copii nevaccinați, a spus doamna Lewis. „Cred că într-o societate trebuie să faci ceea ce este mai bun pentru binele tuturor”, a adăugat ea, „și cred că asta face această lege”.

În comunitățile menonite și amish ale statului, unde unele școli aveau rate ridicate de scutire religioasă, oficialii din domeniul sănătății au raportat progrese în urma întâlnirilor privind cerințele de vaccinare.

În districtul Yates din regiunea Finger Lakes, „peste 50 de copii” au programat vaccinări până la sfârșitul lunii august, a declarat Deborah Minor, directorul sănătății publice pentru districtele Yates și Schuyler.

“Impresia mea este că școlile iau acest lucru foarte în serios”, a spus ea.

Rabinul Yakov Horowitz, decanul fondator al Yeshiva Darchei Noam din districtul Rockland, a declarat că sentimentul public în comunitatea sa evreiască ortodoxă s-a „îndreptat semnificativ” spre vaccinare în ultimul an din cauza focarului de rujeolă, a sensibilizării sănătății publice și a declarațiilor de susținere ale rabinilor influenți.

„Sperăm că majoritatea oamenilor vor respecta”, a spus dr. Patricia Schnabel Ruppert , comisarul de sănătate al districtului Rockland. Dar ea a mai spus că, deoarece eforturile ei au fost concentrate doar pe prevenirea rujeolei, a existat mult mai multă educație despre vaccinuri pentru a proteja împotriva altor boli.

Unii părinți care nu doresc să-și vaccineze copiii se îndreaptă spre școlarizarea la domiciliu pentru a nu cădea sub incidența noii legi.

În conformitate cu legea statului, copiii care învață acasă se pot întâlni în grupuri de învățare colaborativă până la trei ore pe zi.

Domnișoara Megan, o consultantă în domeniul școlii la domiciliu, a declarat că deschide o nouă asociație de școli la domiciliu în cartierul Chelsea din Manhattan, pentru părinții care nu doresc să respecte noua lege. A spus că unii au pierdut plățile efectuate deja la școlile private. Unii, a adăugat ea, nu s-au opus vaccinării, dar au vrut să reducă intervalul de efectuare a vaccinurilor mai mult decât va permite legea.

„Este o poziție foarte copleșitoare în care sunt puși mulți dintre copii”, a spus ea .

Kristina Staykova, în vârstă de 43 de ani, a declarat că își închide afacerea de modă în timp ce încearcă să-și dea seama cum să-și școlarizeze copiii, inclusiv un copil de 4 ani cu autism. Fiica ei în vârstă de 5 ani i s-a spus deja să nu se mai întoarcă la Școala Publică 6 de pe Manhattan’s Upper East Side.

Ea a mers recent la o conferință pe teme de învățământ la domiciliu în Melville, NY, unde au fost aproximativ 300 de părinți, dintre care majoritatea, ca ea, credeau că copiii lor au fost răniți de vaccinuri, a spus ea.

O parte a provocării cu care se confruntă oficialii din domeniul sănătății din întreaga țară, a declarat Peter Hotez, decanul Școlii Naționale de Medicină Tropicală de la Baylor College of Medicine din Texas, este faptul că ar fi trebuit să se facă pași cu ani în urmă  pentru a reduce scutirile medicale înainte de a deveni mai comune și s-a răspândit activismul anti-vaccin.

Totuși, doar o mică parte din copiii din New York au avut scutiri religioase: aproximativ 0,8 la sută din toți copiii de școală la nivel național în 2017-18, ultimul an școlar pentru care au fost disponibile date.

Problema a fost că copiii nevaccinați au avut tendința de a fi grupați în comunități, reducând ratele de vaccinare în anumite școli și cartiere până la sub 95 la sută și creând zone potențiale de focare, a spus dr. Hotez.

Unele școli care își desfășoară activitatea în întregul stat și au rate scăzute de vaccinare, cum ar fi școlile Waldorf, își dau acum seama cum să se ocupe de schimburile de înscriere, deoarece unele dintre familiile lor apelează la școala de acasă. Chiar și în unele districte publice, administratorii au solicitat mai mult timp pentru a se asigura că copiii scoși de la școală de părinții lor nu suferă educațional.

Pentru doamna Vance-Pauls, marți a fost ziua finală. Odată cu școala care începea Miercuri, ea făcuse o marți o programare de la 18:30 pentru fiecare dintre copiii să primească primul vaccin și programări în săptămânile următoare pentru celelalte vaccinuri necesare.

Familia ei nu a avut opțiunea pentru învățământ la domiciliu sau de a se muta așa că au simțit că nu au altă opțiune.

„Mă rog lui Dumnezeu ca gemenii mei care au acum 9 ani, să se descurce cu ceea ce Jack nu a putut face față când era copil”, a spus doamna Vance-Pauls, referindu-se la fiul ei cu autism. „Simt că nu avem nicăieri unde să fugim.”

Jacquelynn Vance-Pauls, a real estate lawyer in upstate New York, has scheduled vaccinations for her four children despite her fear of vaccines.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Pot sa fiu un pic mai …direct? GANDIRE DE GOYM (de turma)!! Cum se face ca 26.000 de copii se tem, cand UN SINGUR OM da un ordin/regula etc.?! Adica cei multi se tem de cei putini? :-)

  Ce frumos ar fi sa asculte de ordinul dat si in ziua urmatoare toti cei 26.000 de copii SA PLECE!! Sa se inchida scoala, sa ramana aia cu 100 de profesori si doar vreo 5 elevi, dar …vaccinati… si aia 26.000 sa se duca la oricare alte scoli!! Cum ar fi?? (probabil ar fugi dupa ei sa-i aduca inapoi ca sa nu se inchida scoala si sa nu ramana profesorii fara salarii…)

  1. Ce au în comun Donald Johnson și Boris Trump în afară de părul blond?

   Amândoi au cerut impunerea obligativității vaccinurilor la toată lumea.

   Cat de puțin timp a trecut de când țăcăniții au întors lumea pe dos: Hitler, Stalin, Churchill, Lenin, Eisenhower, Engels, Marx, Malta, Ialta…(admin edited)

   Bine ați revenit în tiribomba țăcaniților.

   “Atenție se rupe lanțurili!”

   1. Ati inceput bine si ati terminat oribil. Nimic nu justifica pe absolut nimeni folosirea limbajului obscen. Inca nu sunteti crestin. Cuvintele spun ce este in interiorul fiecaruia dintre noi. Rog adm. sa va stearga comentariul pentru a pastra caracterul crestin al comentariilor si automat sau implicit al site-ului. Am spus-o si o repet: Nu putem fi amestecati aici, adica si crestini, si oameni fara simtul masurii.
    Doamne ajuta!

 2. Nu va faceti iluzii ca lucrurile se opresc in sua, caci tavalugul odata pornit ajunge din nefericire si la noi. Deja cred ca se fac planuri cum sa intre acest tavalug astfel incat sa para ca e ceva ce tine de normalitate. Vor incepe cu elevii(copiii) si vor continua cu profesorii si cu medicii, cu pensionarii si apoi cu toti adultii. Atunci ne va veni si noua greul. Nu mi-l doresc, dar el este deja pe drum. Mai este ceva, cei care nu vor primi vaccinul vor trebui sa fie exemple de urmat pentru cei care nu stiu ce sa faca. Daca cineva isi plateste neefectuarea vaccinului iar cunoscutii lui il vor vedea inca in functie, vor crede ca el s-a invoit cu vaccinarea si atunci se vor vaccina si ei. Adica platind nevaccinarea poti deveni sminteala pentru cei care te cunosc, si smintindu-i se vor pierde din cauza ta. Deci n-ai voie sa smintesti pe nimeni, adica nici nu primesti vaccinul dar nici n-ai voie sa platesti ca sa svapi de vaccin. Sper ca m-am facut inteles chiar daca vede si ochiul din umbra cele ce zic aici. Deci cine lupta cu vaccinarea sa lupte fara sa sminteasca pe cineva, caci stim ce ne spune Scriptura despre cei prin care vin smintelile. Si aceasta mituire de care vorbesc se transforma tot in sminteala, caci daca cineva te va intreba daca te-ai vaccinat, vazandu-te inca la slujba de zi cu zi, tu nu vei putea sa-i spui adevarul ca nu cumva sa deconspiri ceva din cele ce ai facut. Cu bani multe se pot face, dar atunci nu prea te mai salvezi din cauza a ceea ce am zis. Deci nu putem intra in Cer ca mucenici mituind vreun doctor ca sa ne treaca drept vaccinati cand noi nu ne-am vaccinat. Mucenicia nu se acorda celor care mituiesc. Lupta se vrea dusa cu armele adevarului. Eu asta cred.
  Doamne ajuta !

  1. Pe zi ce trece devine tot mai evidenta CALEA.
   DA!
   Extrem de putini.o vor urma !
   Pe corabia lui NOE dupa 120 de ani de propovaduire ,doar opt insi au fost.capabili sa urce .
   Provocarea.e cit se poate de neocolit
   Cu DUMNEZEU insemna ,renuntarea complet la lume si inzghebarea deocamdata de gospodarii rustice Solide,pe la poalele muntilor,munca grea care n-o omorit pe nimemeni pentru redobindirea smereniei si intelepciunii sau supunerea ca sluga fidela a sistemului MAMONA care vine ca un tavalug din care nu te poti sustrage prin nici o fenta .
   Mi se pare firesc ,ca MINTUIREA sa n-o capeti huzurind,mai ales ca atit partea materiala cit si cea ideologica spiritalasi stintifica sint contaminate pina la refuz de.duhul lui sarsaila .Acum inteleg de ce DUMNEZEU ne-a spus ca A ALES PE CELE DE NEAM PROST ca.sa.faca de RIS pe cele zis intelepte dupa duh diavolesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button