X

S-a decis canonizarea părintelui Arsenie Boca. Deocamdată la nivel mitropolitan, urmând ca sinodul BOR să dea verdictul

arsenie boca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În urmă cu câteva minute s-a încheiat Sinodul Mitropolitan de la Sibiu care a decis canonizarea părintelui Arsenie Boca.  Propunerea a fost făcută de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, iar decizia de canonizare a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor sinodului, potrivit brasovstiri.ro.

Decizia Sinodului Mitropolitan urmează să fie înaintată Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va decide în zilele următoare la Izvorul Mureșului, data și condițiile în care se va face canonizarea.

Totuși, Biserica de la Drăgănescu va fi resfințită, dar pictura cu scene eretice va rămâne la fel

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

43 comentarii

 1. Ortodoxia nu este numai buchie. Ceva a vazut Parintele Arsenie si ni l-a lasat ca mesaj. Ortodoxia, repet, nu este buchie. Doamne ajuta !

 2. Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: „Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica, pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Manis, 81 ani, Codlea)

  Klaus Iohannis anunță APOCALIPSA: Pensiile și salariile ar putea să NU mai fie plătite
  “PSD riscă să ducă România într-un blocaj, care poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor și salariilor.”
  https://www.stiripesurse.ro/video-klaus-iohannis-anun-a-apocalipsa-pensiile-i-salariile-ar-putea-sa-nu-mai-fie-platite_1380648.html

  1. Zegrean: „Atitudinea lui Iohannis nu este constituțională”
   „Decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea miniștrilor interimari pentru portofoliile Energie, Mediu și relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare, nu înseamnă că Guvernul moare. Este răspunderea președintelui această decizie, pentru că în Constituție este termen imperativ că în caz de vacantare a postului președintele va desemna un ministru interimar pentru cel mult 45 de zile”.”
   https://www.realitatea.net/zegrean-respingerea-mini-trilor-interimari-nu-este-constitu-ionala-dancila-are-ca-tig-de-cauza_2217871.html

   Liviu Plesoianu: Colonie de mâna a 14-a, asta suntem! “Dragnea și copiii lui sunt interziși pe teritoriul american.” Dar cu pușcașul marin care l-a ucis pe Teo Peter ce-ați făcut, “imaculaților”!?? Dar cu americanii cărora le-au fost livrate românce MINORE în 2012, ce-ați făcut, prea-neprihăniților!??
   Mi-e scârbă! Nu atât de tupeul lor, cât de halul în care am ajuns noi ca popor… Când s-a întâmplat tragedia cu Teo Peter, în 2004, toată România a vuit.
   Eu fac tot ce ține de mine… Dar vine în câteva săptămâni momentul adevărului! Vom afla dacă poporul român mai prețuiește LIBERTATEA, ADEVĂRUL și VERTICALITATEA sau dacă e fericit cu statutul de membru al unei triste COLONII în devălmășie…”
   https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/

   1. Va pierdeți vremea cu vorba și cu păreri deșarte. Eu cred ca cel mai bine ar fi dacă și-ar vedea fiecare de treaba luisi de mântuirea lui și sa lasam pe Dumnezeu sa lucreze căci toate sunt îngăduite El. Vom vedea cu timpul cine este sfânt și cine nu. Poate unii dintre voi vorbiți aiurea și va adunați păcate pe cap cu niște vorbe. Și dacă va fi canonizat, Doamne ajută. O să-l cinstim ca pe un sfânt.

    1. Nu a fost si Arsenie Boca in inchisori si la Canal?
     Fa tu o petitie pentru alti sfinti ai inchisorilor si noi o vom semna!

     1. Parintele Teofil Paraian nu este un reper in dreapta credinta,cu parere de rau. Avea un mesaj FOARTE ecumenist.

     2. Parintele Arsenie Papacioc l.a cunoscut personal. Ia cauta ce zicea despre Boca. Parintele Gheorghe Anitulesei expune mai pe larg problemele cu Boca. Cauta!

  1. Din acest motiv se “invrednicesc” mai marii BOR sa-l canonizeze. Acesta-i motivul din umbra. Numai ca Parintele Arsenie nu acest mesaj (al ecumenismului) a tinut sa ni-l transmita. Din cauza picturii de la Draganescu se inghesuie ierarhii nostri cazuti in erezia ecumenismului sa-l canonizeze, nu ca sa-l fericeasca pe Parintele Arsenie, ci ca sa se apere pe ei de poporul care ii trage de maneca reprosandu-le ca au tradat Ortodoxia la pseudo-Sinodul din 2016 din Creta. Asta-i motivul canonizarii Parintelui Arsenie Boca de catre Sinodul BOR. De aceea nici nu-i canonizeaza pe Sfintii Inchisorilor, pentru ca acestia s-ar putea sa-i traga in jos prin canonizarea lor. De ce? Pentru ca doar Sfintii Inchisorilor au luat atitudine in fata Fiarei comuniste pe cand ierarhii BOR au stat bine-mersi atunci (ca de fapt si acum). Dar, repet, Parintele Arsenie nu buchia cartii a indicat in pictura de ka Draganescu, ci cu totul altceva. Mai marii BOR se vor inseka din nou. Nu ca Parintele Arsenie n-ar fi Sfant, ci pentru intelegerea eronata a mejajului, ierarhii gandind ca “se vor scoate” ( din culpa) cu un Sfant considerat de ei ecumenist. Numai ca se adevereste (urmeaza) din nou zicerea: “Cine se scuza se acuza”. Cam asa se vede a fi treaba.
   Doamne ajuta !

 3. Neurmând Sfintele Canoane și neavând o așezare cu frică și luare aminte în învățăturile Sfinților Părinți, pornind la multa predică înainte de a se întări în pocăință, bizuindu-se pe gândirea proprie a deviat în multele sale cuvinte și în învățături eretice scrise și pictate:

  Semn al sfinteniei este si lupta pentru apararea dreptei credinte, care trebuie sa fie facuta cu toate puterile pentru triumful Ortodoxiei.

  Sfantul Simeon (pustnic, nascut in anul 522, in cetatea Anitohia, Siria, n.r.), noul teolog, ne spune ca primul criteriu al sfinteniei, fara de care cineva nu poate fi sfant este ca in toate sa fie ortodox. Daca in ceva nu este ortodox, el nu poate fi sfant.

  1. Arsenie Boca a fost un inselat. Sunt o mulțime de marturii in acesr sens. Canonizarea lui va fi o mare greseala!

 4. Fereasca Dumnezeu de canonizarea de catre oameni a lui Arsenie Boca, FEREASCA!

  Faptul ca pana acum nu avem toti Sfintii lui Dumnezeu in Sinaxar e o treaba, dar sa ajungem, ca si catolicii sa avem in Sinaxar indivizi care NU sunt Sfinti ai lui Dumnezeu, asta ar fi SMINTEALA!

  https://www.youtube.com/watch?v=Y6PDJWB2_hc
  https://www.youtube.com/watch?v=0jnsMuGEN6g
  https://www.youtube.com/watch?v=k3ZuA8TJTJc
  https://www.youtube.com/watch?v=pLj8LwtN7vI

  Avem ATATIA Sfinti ai Inchisorilor, cu Sfinte Moaste, ce ar fi sa incepem cu ei, si nu cu cei care practicau ecumenismul si magia?

 5. http://www.deinteres.org/news/de_ce_i_a_pictat_parintele_arsenie_boca_pe_ulfila_si_francisc_de_assisi_cu_aureola/2016-09-29-1903

  … era Părintele Arsenie Boca un om care punea pe picior de egalitate Biserica lui Hristos cu feluritele confesiuni sau grupări creştine? Nu. În Cărarea Împărăţiei (p. 14, 16-17 ş.cl.) şi în Cuvinte vii (p. 116), ca să luăm ceea ce este consemnare directă, Părintele Arsenie Boca arată că este o singură Biserică a lui Dumnezeu. Că aceasta nu este unde este Papa, nu este unde sunt adunările sectare, ci acolo unde sunt cu adevărat, neschimbate, Învăţătura Apostolică, Sfânta Împărtăşanie şi Sfânta Cruce. Delimitarea între Biserica lui Hristos şi toate celelalte grupări (catolice sau protestante) se face politicos dar clar.

  Părerea mea, întemeiată pe ceea ce ştiu despre mediul teologic românesc interbelic, în care s-a format Părintele Arsenie Boca, şi chiar postbelic, este că avem de-a face cu ceea ce Pr. Aniţulesei Gheorghe a numit o „dezinformare”. Imaginea lui Francisc de Assisi în întreaga lume era, până la sfârşitul secolului al XX-lea, aceea a unui „ortodox în catolicism”. Dăm în această privinţă un citat clasic, a Profesorului Ioan Savin, care spune că Francisc de Aisis avea o viaţă care „uneşte sărăcia materială cu totala bogăţie spirituală, lepădarea de lume cu bucuria de a fi în lume, combinarea deplină a simţurilor cu gustarea frumuseţilor pe care le oferă natura; independenţa personală cea mai puternică, cu supunerea disciplinară totală; iubirea cea mai larg cuprinzătoare, cu castitatea cea mai ideală, ignoranța livrescă cea mai uluitoare, cu înţelepciunea cea mai edificatoare, … toate trăite, gustate şi realizate în acest mare mistic al Bisericii creştine”.

  Analiza demolatoare făcută vieţii lui Francisc de Assisi de către Sfântul Ignatie Briancianinov este tradusă în limba română şi începe să fie cunoscută la începutul anilor ’90, şi astăzi fiind teologi mai în vârstă care încă nu o cunosc. Eu însumi am avut prilejul să aud în Facultatea de Teologie din Bucureşti părinţi profesori care lăudau ortodoxia lui Francisc de Assisi sau Ulfila [sic!], dar şi pe Origen! Şi sunt departe, foarte departe de a fi singurele rătăciri care au circulat sau circulă în mediul teologic, un mediu foarte supus ispitelor de dreapta şi de stânga.
  Fără a judeca pe nimeni, şi cu atât mai mult fără a osândi pe nimeni, putem uşor să vedem că Părintele Arsenie Boca a fost în această privinţă, ca să-l cităm pe Pr. Aniţulesei Gheorghe, dezinformat.

  A ştiut – greşit, dar aşa a ştiut – că Ulfila şi Francisc au fost ortodocşi din afara Ortodoxiei oficiale. Sau, ceea ce aminteşte şi Sfântul Apostol Pavel când vorbeşte despre cei care, neavând Lege, îşi sunt loru-şi Lege, ceea ce îi apără în Ziua Judecăţii (Romani 2.14-16) .
  În situaţia în care Părintele Arsenie Boca a făcut o separaţie clară între Biserica lui Dumnezeu, pe care o declară limpede, conform canoanelor, ca unică, sfântă, sobornicească şi apostolească; în situaţia în care mediul teologic ortodox din România l-a receptat cel puţin până în 1992 pe Francisc de Assisi drept „ortodox din catolicism”; în situaţia în care încă sunt voci care îl prezintă pe Ulfila ca un ortodox greşit socotit arian, cauzele apariţiei celor doi în biserica de la Drăgănescu devin limpezi. Şi nu ţin de rătăcire, ci de dezinformare.

  1. Stai putin, nu Boca era acela vazator cu duhul, nu el era cel ce se teleporta din inchisoare si in inchisoare? Pai un asemenea induhovnicit putea sa fie dezinformat? Adica era un superman si facea de toate dar sa vada ca aceia erau eretici nu putea sa vada. Si in plus, daca Francisc nu era botezat putea sa fie considerat mama ortodocsilor, nu avea cum sa fie mantuit daramite sfant. Nu trebuia sa il picteze cu aureola de sfant. Mai cerceteaza.

 6. Că se strâng multe semnături nu înseamnă mare lucru. Si antihristul va fi primit cu bucurie de extrem de mulți oameni…

  1. “Că se strâng multe semnături nu înseamnă mare lucru.”
   Cam inseamna: una din conditiile absolut necesare pentru canoizare este ca poporul sa il cinsteasca ca pe un sfant.

   Punctul meu de vedere, este identic cu pozitia par Iustin Parvu !

 7. Părintele Arsenie Papacioc: “Cei mai mulţi dintre cei cinstiţi pun mare preţ pentru un post de mâncare… dar asta nu-i destul… Adevăratul post este sufletesc: reţinerea cu orice chip de la a nu mai judeca, a nu mai vorbi de rău, un lucru atât de grav şi care se face atât de uşor… Deci postul adevărat şi sufletesc înseamnă reţinerea de la a vorbi de rău, a te ruga, a-ţi da seama cât de departe eşti de mântuire, să te compari cu momentul judecăţii sau al morţii tale.”
  Părintele Arsenie Boca: “Cine nu poate posti? … Aceia care au în sine frica de gura lumii, ori frica de slăbirea trupului, sau, mai bine zis, iubirea de sine, sau, în sfârşit, vreo lucrare a diavolului… Să vedeţi cu de-amănuntul cine nu poate posti. Cei care n-au vrut să postească niciodată, cei care au umblat prin locuri necurate… a celor care au căzut de la dragoste şi dreapta credinţă. Cei care vorbesc desfrânări şi alte păcate şi nu se desfac de ele. Cei care nu iartă pe aproapele…”

 8. Ce canonizeaza de el ? Numele ca si catolicii? Ca de moaste nu cred ca exista asa ceva. Vor zice ca nu.il pot dezgropa ca asa a lasat boca. O vai cu amar eretici canonizeaza eretici.
  Admin daca edti ortodox o sa postezi daca nu inseamna ca esti la fel ca si turma

 9. Cei care acuza de erezie ar face bine sa mai studieze semnificatia acestui cuvant, “hairesis” care
  insemna dezbinare, sectarism, adica exact ce fac multi dintre cei care acuza pe altii de erezii!

  Cuvântul „erezie” este menţionat în Noul Testament şi este cuvântul grecesc “hairesis”, care poate fi tradus “alegere”, sau “grupare” sau “sectă”.
  Mai întâi de toate, aud că atunci când veniţi la adunare, între voi sunt dezbinări. Şi în parte o cred, căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni. (1 Corinteni 11:18-19)
  În situaţia descrisă, vedem că ereticii încă nu au ieşit din sânul bisericii, ci, aflându-se împreună cu alţi creştini, au creat o grupare care aduce dezbinare în biserică.
  Galateni 5:20 traduce cuvântul “hairesis” cu “certuri de partide”.
  Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute, şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările, şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. (Galateni 5:19-21)
  Potrivit acestui pasaj biblic, ereziile sunt faptele firii păcătoase, care sunt condamnate şi cei ce le practică, nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.
  https://moldovacrestina.md/erezia-definitia-biblica/

 10. un calugar nu ar abandona haina monalala (si voturile)cu pretul vietii. acum rog sa explice cineva imaginile cu Par Boca imbracat ca un “dandy” prin Bucuresti sau lejer, in short pe munte. unii vor zice ca securitatea l a obligat..dar a ceda in fata puterii lumesti te face sfant(?)..ori o fi primit vreo derogare de “sus” , mai stii..

  1. Asa e! Vad ca nu se tine cont de parerea unor mari duhovnici vis -a-vis de Arsenie Boca. Parintii Fageteanu, Papacioc, Staniloaie, Lecca etc.

  2. Din acest motiv se “invrednicesc” mai marii BOR sa-l canonizeze. Acesta-i motivul din umbra. Numai ca Parintele Arsenie nu acest mesaj (al ecumenismului) a tinut sa ni-l transmita. Din cauza picturii de la Draganescu se inghesuie ierarhii nostri cazuti in erezia ecumenismului sa-l canonizeze, nu ca sa-l fericeasca pe Parintele Arsenie, ci ca sa se apere pe ei de poporul care ii trage de maneca reprosandu-le ca au tradat Ortodoxia la pseudo-Sinodul din 2016 din Creta. Asta-i motivul canonizarii Parintelui Arsenie Boca de catre Sinodul BOR. De aceea nici nu-i canonizeaza pe Sfintii Inchisorilor, pentru ca acestia s-ar putea sa-i traga in jos prin canonizarea lor. De ce? Pentru ca doar Sfintii Inchisorilor au luat atitudine in fata Fiarei comuniste pe cand ierarhii BOR au stat bine-mersi atunci (ca de fapt si acum). Dar, repet, Parintele Arsenie nu buchia cartii a indicat in pictura de ka Draganescu, ci cu totul altceva. Mai marii BOR se vor inseka din nou. Nu ca Parintele Arsenie n-ar fi Sfant, ci pentru intelegerea eronata a mejajului, ierarhii gandind ca “se vor scoate” ( din culpa) cu un Sfant considerat de ei ecumenist. Numai ca se adevereste (urmeaza) din nou zicerea: “Cine se scuza se acuza”. Cam asa se vede a fi treaba.
   Doamne ajuta !

  3. Sa nu uitam ca si Sfantul Paisie Aghioritul a vrut sa ne spuna mai multe din Ortodoxie inainte de a trece la Domnul dar nu a mai apucat sau nu i-a mai fost ingaduit. Mai sunt lucruri care nu sunt scrise in Biblie dar care tin tot de sfintenie. De unde stim, de exemplu ca cei doi “intrusi” pictati la Draganescu nu erau nebuni in Hristos? Cine ne poate spune daca pictarea celor “doi intrusi” nu poate constitui o capcana pentru cei care vor sa-l canonizeze pe Parintele Arsenie avand ca motiv real nu sfintenia Parintelui Arsenie, ci tocmai faptul legat de legiferarea ecumenismului? Cine poate da raspunsul adevarat 100% la aceste intrebari?
   Parintele Paisie Aghioritul n-a fost lasat sa ne mai spuna multe pentru ca se intampla ca in cazul Parintelui Arsenie Boca. Deci daca cineva ne va spune lucruri noi, care nu sunt prinse in Biblie, si slava Domnului ca acestea sunt destule, atunci noi ca niste scolari atenti la lectie incepem a-l contrazice si chiar a-l trece in randul ereticilor. Repet, buchia cartii nu rezolva totul. Totul o rezolva trairea in Duhul Sfant sau in Duhul Adevarului.
   Eu cred ca trairea Parintelui Arsenie este prea inalta pentru a o putea intelege noi. Pana si Parintele Fageteanu l-a categorisit pe Parintele Arsenie ca fiind un inselat, ceea ce nu-i concludent din relatarea dumnealui(despre acea femeie venita la Sambata de Sus si pe care Parintele Arsenie a apostrofat-o pe motiv ca nu a venit “curata” la biserica; despre acest caz Parintele Fageteanu a spus ca Parintele Arsenie ar fi fost instiintat de diavolul despre necuratia femeii petrecuta cu o seara inainte. Dar, stand eu si intrebandu-ma: Oare Dumnezeu nu stia de acea femeie?
   Un alt motiv invocat de Parintele Fageteanu este acela ca Parintele Arsenie n-a procedat ca Mantuitorul cand a discutat cu acea femeie care a venit sa scoata apa si pe care Domnul a dojenit-o mai bland spunandu-i :” Cu adevarat cinci barbati ai avut iar cel ce-l ai acum nu-ti este barbat”. Deci bazandu-se pe modul cum a facut dojana, Parintele Fageteanu l-a trecut direct in grupa inselatilor. Eu cred ca Parintele Fageteanu s-a cam pripit aici, pripa care i-a smintit apoi pe toti cei ce nu-l pot avea la inima pe Parintele Arsenie.)
   Repet: Cred ca nu suntem in masura sa ajungem la trairea lui(a Parintelui Arsenie) si din acest motiv nu-l putem intelege.
   Trairea este mai presus de buchie. Asta trebuie sa intelegem in astfel de cazuri.
   Doamne ajuta !

   1. Stim foarte clar ca asa-zisii intrusi pictati NU au cum sa fie nebuni intru Hristos, din simplul fapt ca NU fac parte din Biserica lui Hristos. Este un rationament cum nu se poate mai elementar si care nu permite nici o contra-argumentare. Mai rau decat atat, macar de-ar fi fost nebuni intr-o ratacire pagana sau oriental-monista, ca sa fie limpede ca ei nici macar nu-si revendica vreo legatura cu Hristos; insa ei au fost nebuni intru mandria si parerea lor de sine neincaputa (de umflata ce e), pozand insa exterior, din gura (si inca foarte teatral, cu tambalau si circ in vazul lumii!) drept urmasi ai lui Hristos (caracterizari valabile mai ales pentru increzutul de Francisc). Asta ca sa se invredniceasca de plata groaznica, pentru asocierea pe care au facut-o intre numele sfant al Domnului si faptele lor putrede…
    Dupa cum a zis-o bine fratele Haralambie, nefiind omul nici macar botezat, nu are cum sa fie sfant, oricat de sfinte ne-or parea noua nebuniile lui.

 11. Ma intreb daca diavolul poate sa faca o minune astfel incat sa iasa mir de buna mireasma din icoana Parintelui Arsenie, icoana ce se gaseste la familia Bordas. Din acel mir familia Bordas ne spune (exista clipul video pe Internet) ca a trimis patriarhului Daniel 5 sticlute. Eu nu prea cred ca diavolul se poare preface in mir si nici ca poate sa faca o icoana sa produca mir. Mai este o enigma: Dece doar icoana Parinteluui Arsenie Boca pe care o are familia Bordas produce mir? Sunt intrebari care cer raspunsuri.
  Sigur Parintele Arsenie ne transmite ceva. Ce? Doar Domnul stie si cei carora El va dori sa le spuna. Oare mirul iesit din icoana Parintelui Arsenie Boca, eveniment pe care l-au vazut mii de oameni, nu ne spune nimic despre sfintenia sa?
  Dar de ce a aparut la familia Bordas? Ce are in mod special aceasta famile de oameni simpli?
  Astept cu interes raspunsuri la aceste doua-trei intrebari.
  Doamne ajuta !

 12. Ma minunez cata rautate este intre noi romanii si cata URA, nu am cautat sa vedem cine este parintele Arsenie Boca, si am sarit pe el, nu mai puteti sa-l omorati a Doua oara….
  Fraatiilor este mort,…..chemati-l la JUDECATA ca sa fie martor apoi il judecati voii,
  astia care le stiti pe toate…cati fii duhonicesti a dat parintele Arsenie Boca, stiti ? cautati si vedeti vedea cu ochi vostri, cati fii duhovnicesti are parintele, l-ati cunoscut personal ? nu cred, doar daca se uita la voi cu ochi lui va tintuia, va taia raespiratia, stia tot ce gandesti, vai si amar de voi, va faceti pacate singuri, parintele Calciu a scris ca ura romanilor este mare, astai blestemul romanilor ca suntem prosti de gura, gura ucide, gura a ucis mai multi oameni decat toate faptele rele pe care le fac oamenii, suntem crestini, doar cu numele, de aceea este chin si jale in tara aceasta, din cauza guri si a uri mari pe care o avem pe toata lumea, ce sa mai vorbim ca suntem unitii, vai de noi..da este adevarat sunt multi sfinti dar fiecare este diferit, sa ne bucuram ca ii avem si sa-i iubim, avem de invatat de la fiecare.
  Nu putem sa stim cine este sfint sau mai bun decat celalat …la prislop se aduna si acum sute de oameni vin la mormantul parintelui, si cer ajutor de ce ? ….., ca este VRAJITOR ? aveti voi dovada asta ? … parintele Arsenie Boca, mi-a schimbat viata in bine in adevar, personal spun asta, a schimbat viata la mii de oameni, ne-a invata si ne invata prin cartile pe care le-a scris, sa luam aminte si sa ne schimbam viata sa ne apropiem de Dumnezeu mai mult

  “Iubirea nu are marginile omului, nici spaţiul, nici timpul. Nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt şi ajunge pe cel iubit. Străpunge iadul, care nu-i poate sta împreună şi străbate cerul”. „Nimeni nu-i atât de înţelept să se poată îndrumă singur, dar se cade să ne suferim, să ne mângâiem şi să ne ajutăm, să ne învăţăm şi să ne îndrumăm unii pe alţii. Ceea ce te face atât de supărăcios nu-i zelul pentru aproapele, ci o iubire de sine, năzuroasă, arţăgoasă, posomorâtă. Pietatea cea adevărată e blajină şi răbdătoare, fiindcă ea te arată cine eşti…” parintele Arsenie Boca

  „Închide-i gura celui ce bârfeşte la urechile tale, ca să nu săvârşeşti păcat îndoit împreună cu acela: pe ţine obişnuindu-te cu patimă pierzătoare iar pe acela neoprindu-l de a flecări împotriva aproapelui”.
  parintele Arsenie Boca

  „Dacă pe unii îi urăşti, pe alţii nici nu-i iubeşti, nici nu-i urăşti, pe alţii iarăşi îi iubeşti dar potrivit, şi în sfârşit pe alţii îi iubeşti foarte tare, din această neegalitate se cunoaşte că eşti departe de dragostea desăvârşită care cere să iubeşti pe tot omul la fel deopotrivă” parintele Arsenie Boca

  “Oamenii se roagă lui Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul. Acum judecaţi, care şi de cine să asculte întâi: Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu? parintele Arsenie Boca

  Si sa nu credeti ca daca intrati pe site cu diferite seudonime, astia nu o sa va localizeze ?, va inselati amarnic, suntem supravegheati, macar aveti curajul si semnati-va cu numele adevarat, asa face un adevarat crestin …care lupta impotriva ecumenismului, care lupta pentru adevar, …Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button