X

Presa lui Viktor Orban din România atacă Ortodoxia și Marii Duhovnici

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presa maghiară din România, finanțată cu bani grei de la Budapesta, atacă mizerabil cea mai de preț comoară a poporului român, Ortodoxia.  Într-un articol de pe Maszol.ro, credința ortodoxă este denumită în sens peiorativ, medievală, iar Mari Duhovnici precum Părintele Justin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc, adică stâlpii ortodoxiei românești, sunt considerați anti-maghiari pentru că au spus niște realități cu care se confruntă și astăzi românii ce trăiesc în localități conduse de maghiari, adică epurare etnică.

Pe modelul #rezist, ungurii de la Maszol.ro sunt deranjați de numărul de biserici și de politicienii care își afirmă credința în public, ce-i drept uneori în scop electoral.

Articolul vrea de fapt să-i evidențieze pe atei, a căror număr este în creștere în Europa, și că aceștia sunt mai morali decât creștinii.

Angajații lui Viktor Orban de la Maszol ar trebui să fie preocupați de caracterul șovin și iredentist al unor adunări religioase maghiare, cum ar fi cea de la Șumuleu Ciuc, unde steaguri ale Ungariei mari, ale Ținutului secuiesc, imnul Ungariei sunt folosite cu sfidare pe pământ românesc.

În rest, vorba Sf. Arsenie Papacioc: “Ce mă-sa caută în Ardeal”, acești bozgori?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Un sef de stat care sa nu fie “uns” de Inalta Poarta, oricare ar fi aceasta, caci astazi sunt mai multe astfel de porti, un sef de stat autentic romanesc, unul care sa nu faca jocul strainilor, ar fi luat atitudine si i-ar fi gonit peste granita pe cei care “susotesc” sau conenteaza ceva impotriva statului roman. Dar cu sefi unsi de afara n-ai ce sa mai faci decat sa rabzi si sa astepti cu mare interes venirea dreptatii dumnezeiesti. Ea va veni, caci este proorocita. Cei care voteaza astfel de conducatori sunt si ei vinovati de soarta grea in care a ajuns Romania. Mai bine nu votezi, decat sa devii partas la genocid alaturi de cel pe care il votezi. Generatii la rand din familia ta vor plati pacatul tau. Deci voteaza cu inima si nicidecum cu burta plina de mici si bere oferite de cumparatorii de voturi. Parerea mea sincera este ca partidele au dus tara la sapa de lemn. De aceea ele si alesii lor nu mai trebuie votati. Votati oamenii independenti de vreun partid, caci poate or sa faca ceva. Pana acum s-au votat partide si iata ce parte are omul de rand: umilinta si saracie. Acesta este crudul adevar.
  Doamne ajuta !

  1. Un astfel de presedinte poate fi Plesoianu! Iata cum incearca sa-l elimine din cursa:
   “Dacă eu nu reprezint mare lucru și nu sunt un pericol pentru Sistem, așa cum încearcă să vă inoculeze, atunci de ce, din data de 23 iulie, s-a dat ordinul de zi pe unitate ca nimic din ce scriu să nu mai fie preluat și ca aproape toate emisiunile să fie anulate?
   Dacă nu își fac griji privind candidatura mea, atunci de ce sunt închise pe bandă rulantă conturile celor care mă susțin și care strâng sau vor să strângă semnături?
   Dacă ei vă spun: „oricum va lua 2-3 procente”, atunci de ce sunt tot ei atât de disperați să nu ajung să candidez efectiv, făcând tot posibilul să-mi închidă toate căile de comunicare cu dumneavoastră?”
   https://www.bugetul.ro/liviu-plesoianu-scenariu-exploziv-legat-de-alegerile-prezidentiale-din-23-iulie-s-a-dat-ordinul-de-zi-pe-unitate/

   1. Nimic nu e sigur, dar este bine ca romanii au inceput sa capete curaj pentru a candida la functia suprema in stat. Poate da Domnul sa se implineasca si rugaciunile celor slabi si desconsiderati. Azi un pic, maine mai mult si uite asa ne vedem din nou in Romania Mare. De ce nu? Suntem si noi in stare sa ne autoguvernam. Doamne ajuta-i pe cei drepti sa iasa in fruntea tarii!

 2. ”Articolul vrea de fapt să-i evidențieze pe atei, a căror număr este în creștere în Europa, și că aceștia sunt mai morali decât creștinii.”
  Concluzia e corectă, dar incompletă. Autorii sunt deranjați de ortodoxie. Chestia cu ateismul e pe planul doi. Dacă am fi catolici sau protestanți, am face parte din „familia” lor. Catolicii și protestanții ne vor fi potrivnici (în cel mai fericit caz) până la sfârșitul veacurilor, ca să nu mai vorbesc de alții. De la Sinodul VIII Ecumenic și până în prezent, nu s-a schimbat nimic, în sensul atacurilor. Alt aspect al ortodoxiei este acela că e manifestă, mărturisitoare, iar catolicismul și protestantismul nu. Rectific, în special protestantismul, care nu acceptă semnul Sfintei Cruci. Iar dacă nu pot să ne facă protestanți sau catolici, atunci vor să ne facă atei. Și, fără Dumnezeu, mai ales mărturisit, suntem cea mai ușoară pradă.

  1. Din ce citesc eu in articolul in original se pare ca autorul e chiar ateu si e deranjat atat de ortodocsi cat si de catolici! Da astfel ca exemple negative alaturi de Romania si Polonia majoritar catolica! Spune ca in aceste 2 tari ateii sunt in minoritate neglijabila si asta il deranjeaza si chiar il jigneste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button