X

[VIDEO+FOTO] Impresionant: 300 000 de credincioși participă la Calea Crucii din Ucraina. Unde e prigoană și credința e mai fierbinte

În cinstea Creștinării Rusiei Kievene

Procesiunea Calea Crucii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene la Kiev, 27 iulie 2019.  Imagine: news.church.ua

Începând cu 27 iulie 2019 la Kiev se organizează Procesiunea Calea Crucii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu ocazia aniversării a 1031 de ani de la Creștinarea Rusiei Kievene.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

15:24 Pelerinii la Lavra Kievo-Pecersk, filmare video din aer:

 

15:20 300 000!

Din an în an Procesiunea Calea Crucii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene devine din ce în ce mai numeroasă: în 2017 au luat parte aproximativ 100 000 de pelerini, în anul 2018 – aproximativ 250 000.

15:18 Mitropolitul Antonie a anunțat canonizarea a trei noi sfinți, care va avea loc pe 28 iulie la Lavra Kievo-Pecersk.

15:16 Aproximativ 300.000 de pelerini au luat parte la Procesiune, a declarat coordonatorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene Mitropolitul de Borispol şi Brovarî Antonie (Pakanici). Din afirmațiile lui aflăm că au participat nu numai ucraineni, ci și pelerini din străinătate, și în particular enoriașii Bisericii Ortodoxe Române.

15:02 La Lavra Kievo-Pecersk a început slujba solemnă.

14:51 Un mare număr de pelerini încă coboară de pe dealul Sf. Vladimir.

14:49 Peste câteva minute la Lavră va începe slujba de priveghere solemnă.

14:45 Începutul coloanei Procesiunii Calea Crucii a ajuns la Lavra Kievo-Pecersk.

14:44 Șeful Departamentului pentru Informații și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene arhiepiscopul de Nejin și Priluki Clement (Vecerea) a confirmat numărul preliminar de participanți la Procesiune – 300 000.

14:40 Pe piața Arsenalna Procesiunea s-a oprit pentru a lăsa să treacă ambulanța.

14:29 Unii experți au numit deja numărul aproximativ de pelerini – cca 300 000. Este mai mult decât anul trecut, când 250 000 de oameni au urmat Calea Crucii.

14:17 Lângă Rada Supremă enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene au instalat standuri cu fotografii ale parohiilor în care activiștii BOaU au luat cu forța bisericile.

14:00 Lângă stadionul în numele lui Lobanovski participanții la Calea Crucii au săvârșit o litie pentru cei decedați pe Maidan.

13:58 Filmare video a Procesiunii Calea Crucii din aer:

13:56 Coloana de pelerini a umplut strada Trei Ierarhi, piața Europei și a ieșit pe strada Grușevski.

13:32 A pornit Procesiunea Calea Crucii!

13:29 Icoanele făcătoare de minuni sunt scoase în fața Procesiunii.

13:26 Slujba s-a terminat, clerul se pregătește să pornească Procesiunea Calea Crucii.

13:00 Filmarea video a slujbei de pe dealul Sf. Vladimir din aer:

12:55 Pe dealul Sf. Vladimir începe slujba festivă.

12:30 Printre pelerinii de pe dealul Sf. Vladimir se află enoriașii bisericii Adormirii Maicii Domnului din satul Vaslavivţi, care timp de 180 de zile îşi apără biserica de acaparatori.

“Vă mulțumim, prigonitori ai credinței ortodoxe, pentru întărirea dragostei noastre față de Dumnezeu, pentru unirea noastră într-o singură familie, pentru că ne-aţi oferit ocazia să simţim harul lui Dumnezeu, care ne sprijină în fiecare minut și ne dă putere”, raportează Departamentul pentru Informații și Educație.

12:20 Pe dealul Sf. Vladimir sosesc arhiereii Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

12:02 “Vrem să arătăm că suntem Biserica noastră ortodoxă”, declară pelerinii pentru UJO. “Mass-media afirmă că cineva trece la ei (la BOaU – n.red.), dar nu trecem nicăieri, rămânem aici, cu Biserica noastră!”

12:12 Dealul Sf. Vladimir acum.

11:14 Corespondenţii UJO raportează că în acest an starea de spirit a oamenilor este mai ridicată și mai plină de bucurie decât în anul trecut. Atunci, după cum am informat, poliția a blocat transportul cu pelerini la intrările în Kiev, încercau prin toate mijloacele posibile să-i împiedice pe creştini să ajungă la Procesiune.

11:03 La piedestalul monumentului Sfântul Cneaz Vladimir au fost instalate cinci icoane făcătoare de minuni, care vor lua parte la Procesiunea Calea Crucii.

10:44 Pe strada Gruşevski lângă Cabinetul de Miniştri poliția a format un cordon. Pelerinii care merg pe dealul Sf. Vladimir din partea Lavrei Kievo-Pecersk sunt percheziționați cu detectoare de metale.

10:29 Oamenii continuă să sosească pe dealul Sf. Vladimir și se închină la icoanele Maicii Domnului.

10:17 Pelerinii se adună pe dealul Sf. Vladimir.

10:04 Lângă piaţa Maidan Nezalejnosti oamenii pot trece doar prin cordonul de poliție.

9:57 Clerul și creştinii se închină cuvioşilor sfinţi din Lavra Kievo-Pecersk, informează Departamentul pentru Informații și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

9:52 Lângă Lavra Kievo-Pecersk

26 iulie 23:45 Eparhia de Cernăuţi şi Bucovina pe pagina sa de Facebook a postat o poză cu pelerinii în autocar în drum spre Kiev, pentru a lua parte la Calea Crucii.

Toate noutățile despre festivitățile în cinstea Creștinării Rusiei Kievene.

Câteva canale de televiziune ucrainene difuzează în direct slujba şi Calea Crucii. UJO prezintă eterele canalelor Inter, 112 și NewsOne. Pentru a extinde videotransmisia pe întregul ecran, faceți clic pe pătrat în colțul din dreapta jos al blocului video.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Credința dacă nu este luptătoare nu este curata. În prigoane s-a scris crezul, in lupte dogmatice s-a curățit credinta ca aurul. Poate n-ar fi fost asa de mari sfinții trei ierarhi, Sfântul Maxim, Sfântul Grigorie Palama, etc dacă n-ar fi fost lupte pentru credință. Ia uitați-vă la noi, dacă este “liniște”, ce “credință” avem…

  2. Ucraina isi vinde agricultura si intreprinderile de stat!
    Ucraina deschide piața funciară pentru străini
    https://ro.sputnik.md/economics/20190902/27429929/Ucraina-deschide-piata-funciara-pentru-straini-Zelenskyi-a-dispus-anularea-moratoriului.html
    În Ucraina se află cele mai mari rezerve de teren arabil din Europa
    Zelenski, a confirmat intenția sa de a desfășura reforma funciară, de a demonopoliza economia și întreprinderile de stat, precum și de a încheia procesul de împărțire a activelor Companiei „Naftogaz Ukrainy”.
    http://www.nrcu.gov.ua/ro/news.html?newsID=90092
    Trump, analizează posibilitatea de a limita asistenţa militară alocată Ucrainei
    https://www.stiripesurse.ro/dupa-ce-a-cerut-reprimirea-rusiei-in-g7-donald-trump-abandoneza-ucraina-in-ghearele-rusiei-sua-i-i_1378846.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button