X

Cum poate anti-românul Kelemen Hunor să candideze la președinția României? Dar e singurul?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale din noiembrie va fi Hunor Kelemen, potrivit hotărârii de vineri a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), transmite MTI. 

Hunor Kelemen a spus că pentru maghiarii din Transilvania este, pe de-o parte, “o chestie de onoare” de a avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, prin care arată că sunt cetăţeni egali în România, iar pe de altă parte, potrivit experienţei, aceasta este, întotdeauna, o ocazie de a prezenta opiniei publice din România obiectivele şi aşteptările comunităţii maghiare.

Candidatul UDMR a propus o campanie electorală fără tabu-uri, cu o exprimare directă, dar care să nu fie provocatoare.

“Încă mai există, şi în 2019, oameni care sunt deranjaţi de inscripţiile maghiare, de o şcoală maghiară, de cimitirul maghiar, de drapelul maghiar, de simboluri ale unor comunităţi, dar mi-aş dori să cred că sunt tot mai puţini, chiar dacă uneori vocea lor este foarte puternică”, a spus Hunor Kelemen.

Politicianul a declarat că, în ultima vreme, maghiarii din România mai mult s-au apărat, decât au construit: trebuie să încercăm să schimbăm acest lucru, însă pentru a putea construi este nevoie de respect, de încredere şi de un nou impuls.

Sloganul electoral al candidatului UDMR este “Respect pentru toţi”.

Preşedintele UDMR a explicat că trebuie restabilit respectul faţă de lege, faţă de statul de drept, singura modalitate în care
poate fi recâştigată încrederea faţă de stat fiind acela ca instituţiile să dea dovadă de respect faţă de cetăţean. Pe de altă parte, sloganul se referă şi la acceptarea reciprocă a valorilor şi la consolidarea încrederii între comunităţi.

“Ne dorim o Românie verde şi inteligentă, înţeleaptă, care să fie respectată în Europa, care să respecte minorităţile sale etnice, care să le respecte acestora drepturile, care să nu se teamă de aceştia şi care să ofere pentru toţi ocazia de a-şi păstra propriile valori”, a declarat candidatul UDMR pentru preşedinţie.

La conferinţa de presă de după şedinţa CRU, Hunor Kelemen răspunzând la o întrebare a agenţiei ungare de presă MTI cu privire la miza campaniei electorale pentru prezidenţiale, a declarat: nu este naiv, ştie că ar fi un miracol dacă un candidat maghiar ar intra în turul doi, în ciuda acestui fapt însă, campania are o miză semnificativă, pentru că oferă posibilitatea construirii încrederii între comunitatea maghiară şi cea românească, lucru dovedit şi de alegerile prezidenţiale anterioare.

Ca răspuns la întrebarea unui jurnalist, acesta a relatat că a aflat doar din presă de iniţiativa Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), potrivit căreia partidele maghiare din România să propună un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale. Kelemen a spus că nu au fost contactaţi în mod direct cu privire la subiect. A mai adăugat că şi UDMR a analizat oportunitatea unui candidat “civil” pentru alegerile prezidenţiale, dar au ajuns la concluzia că nu ar avea un rezultat pozitiv nici pentru comunitatea maghiară, nici pentru relaţiile dintre români şi maghiari.

“O campanie politică trebuie lăsată în grija unui politician. Cu ocazia alegerilor prezidenţiale, politicienii s-au dovedit a fi, întotdeauna, mai eficace, chiar dacă n-au câştigat alegerile”, a explicat candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Hunor e anti-român pe față, prin ADN, însă ceilalți, prin fapte ce sunt?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Stie ca nu are sanse, dar se va folosi de votantii lui in negocierile cu urmatorul presedinte.

  Nu ar avea nici o insemnatate daca partidele romanesti nu s-ar mai alia cu aceasta prostituata, curva politica, numita UDMR.

 2. Tocmai l-am auzit pe Orban (PNL) la B1 spunand ca vrea sa aduca sute de mii de imigranti din tari non UE, ca ducem lipsa de forta de munca!!!

  1. Păi și nu ducem lipsă de forță de muncă? Dar de ce nu-i aduce pe români, atrăgându-i cu locuri de muncă bine plătite?

   1. Pai de ce au pleacat un sfert de milion de romani in 2018 daca ducem lipsa de forta de munca?
    INS: Un sfert de milion de romani au plecat din tara in 2018
    https://www.wall-street.ro/articol/Economie/244094/ins-un-sfert-de-milion-de-romani-au-plecat-din-tara-in-2018.html

    Orban va fi si mai catastrofal decat Dancila daca vine la guvernare!
    Asociația patronală a industriei de software și servicii (ANIS) a reacționat, duminică, după ce Ludovic Orban a declarat că lui nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Asociția spune că facilitățile mențin industria IT românească la un nivel competitiv și face un „apel” la oamenii politici.
    https://www.cotidianul.ro/asociatia-it-istilor-ii-da-peste-nas-lui-ludovic-orban/
    Basescu, dupa afirmatiile lui Orban privind salariile din IT: Ludovice, nu-l inlocui pe Dragnea!
    http://www.ziare.com/basescu/pmp/basescu-dupa-afirmatiile-lui-orban-privind-salariile-din-it-ludovice-nu-l-inlocui-pe-dragnea-1563883

   2. Stiati ca muncitorii straini veniti in Romania trebuie platiti cel putin la nivelul salariului mediu, nu la nivelul celui minim pe economie, ca romanii???

    Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi o iniţiativă legislativă prin care angajatorii să nu mai fie obligaţi să îi plătească pe muncitorii străini cu salariul mediu brut pe economie, ci cu cel minim, pentru a nu exista diferenţe faţă de angajaţii români care prestează aceeaşi muncă.
    “Astăzi venim cu o nouă propunere, şi anume pentru muncitorii străini care sunt aduşi în România există obligativitatea de a fi plătiţi la salariul mediu brut pe economie şi modificarea legislativă pe care dorim să o facem este ca ei să fie plătiţi cu salariul minim, deci să nu existe o obligaţie din partea angajatorilor să fie plătiţi cu salariul mediu brut, ei se încadrează pe o scală de salarizare care începe cu salariul minim”, a declarat Tăriceanu.
    https://www.news.ro/politic-intern/orban-acuza-alde-copiat-proiectul-pnl-privind-simplificarea-procedurilor-acces-piata-muncii-tariceanu-comis-plagiat-grosolan-guvernantii-fura-numai-resurse-publice-ci-fura-idei-opozitie-1922403229152018091118473206

   3. Salariu mediu pe economie pentru muncitori straini si salariu minim pe economie pentru romani!
    “Astăzi venim cu o nouă propunere, şi anume pentru muncitorii străini care sunt aduşi în România există obligativitatea de a fi plătiţi la salariul mediu brut pe economie şi modificarea legislativă pe care dorim să o facem este ca ei să fie plătiţi cu salariul minim, deci să nu existe o obligaţie din partea angajatorilor să fie plătiţi cu salariul mediu brut, ei se încadrează pe o scală de salarizare care începe cu salariul minim”, a declarat Tăriceanu.
    https://www.news.ro/politic-intern/orban-acuza-alde-copiat-proiectul-pnl-privind-simplificarea-procedurilor-acces-piata-muncii-tariceanu-comis-plagiat-grosolan-guvernantii-fura-numai-resurse-publice-ci-fura-idei-opozitie-1922403229152018091118473206

   4. „Vi se pare normal un spălător de vase care vine din Etiopia sau din orice altă țară să aibă un salariu de 500 de euro minimum și un român lângă el cu același post să aibă 350 de euro pe lună? Asta e o mare problemă”, spunea Mohammad Murad, proprietar al lanțului de hoteluri Phoenicia și președinte al Federației Patronatelor din Turism, în luna iunie.
    Firmele din Romania vor putea aduce muncitori din afara UE pe salariul minim. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut.
    https://www.startupcafe.ro/taxe/firme-romanesti-angaja-muncitori-straini-salariu-mediu-minim.htm

 3. Orban: “La ora actuală ne punem întrebarea cu cine trebuie să stăm de vorbă la ALDE, dacă preşedintele partidului habar n-avea că Meleşcanu, care este vicepreşedinte al partidului, este candidat pe locul lui după ce şi-a dat demisia”
  https://www.antena3.ro/actualitate/ludovic-orban-ceea-ce-s-a-intamplat-astazi-la-senat-a-creat-o-bulversare-totala-a-parlamentului-536045.html

  Tariceanu a inteles ca Orban ar fi si mai dezastruos decat Dancila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE