X

Scrisoare deschisă DURĂ către monahii din Muntele Athos cu privire la vizita patriarhului ecumenist Bartolomeu de Istanbul

Image result for athos schismatici ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mitropolitul Luca de Zaporojie (Kovalenko) s-a adresat călugărilor Sfântului Munte cu o scrisoare deschisă cu privire la vizita Patriarhului Bartolomeu la Athos, pe canalul său de Telegram. 

Arhiereul a subliniat că “astăzi Dumnezeu ne cercetează cu încercări în care trebuie să arătăm fermitatea credinței noastre, păstrând neștirbite sfintele canoane ale Bisericii Mame”.

Mitropolitul Luca le-a reamintit călugărilor de pe Athos că “așa-numitul “Patriarh” Bartolomeu și-a întinat inima și mâinile cu trădarea lui Dumnezeu și cu încălcarea poruncilor Sale sfinte. Din cauza acțiunilor acestei persoane, Sfânta noastră Biserică Ortodoxă Ucraineană varsă sânge și lacrimi. Preoții și enoriașii sunt bătuți, bisericile sunt confiscate și mass-media toarnă noroi și calomnie asupra noastră”.

Toate acestea le oferă creștinilor ortodocși “posibilitatea de a-și arăta loialitatea față de Cuvântul lui Dumnezeu și urmarea voinței Sale”, spune arhiereul.

De aceea episcopul i-a îndemnat pe călugări “să fie solidari cu noi în această credinţă față de Hristos și de canoanele Bisericii Ortodoxe, … să fie fermi în convingerile lor, să nu cedeze și să nu se teamă de amenințări, pentru că Dumnezeu este cu noi!

Pentru cei care din așa-numita “ascultare” sunt gata să urmeze chemarea “lupului în blană de oaie”, declar cu toată responsabilitatea pentru cuvintele mele faţă de Dumnezeu și faţă de Sfânta Sa Biserică Ecumenică și Apostolică – îl trădați astfel pe Hristos!

Nu un tată și un bun păstor va vizita Athosul, ci un hoț și un tâlhar, pentru a-i îndemna să recunoască pe schismaticii naționalisti ca biserica canonică. Acesta nu este un purtător al “chipului blândeții”, ci un urmaș după duh și adept al lucrărilor lui Nestorie, Serghie I și al altor ierarhi eretici, precum Ioan XI, Meletie IV Metaksakis și Atenagora Spiras, care la fel ca el au fost slujitori ai vrăjmașului neamului omenesc. Domnul Bartolomeu din nesocotința sa răutăcioasă și-a pierdut deja dreptul de a se numi nu numai patriarh, dar și creștin ortodox”.

Arhiereul și-a exprimat întristarea pentru că unii călugări “sunt gata să recunoască acțiunile acestei persoane cu privire la introducerea în corpul Bisericii a unor schismatici fără săvârșirea canonului de pocăință, în schimbul posibilității să se nevoiască pe Sfântul Munte.

Vă rog să vă gândiți, dacă merită pentru treizeci de arginți de confort să-și trădeze credința și convingerile? Nu se ascunde oare frica, lașitatea și trădarea obișnuită în spatele cuvântului “ascultare”? Vor fi oare plăcute lui Dumnezeu rugăciunile și nevoințele  cumpărate cu un astfel de preț?”. Prețul acestei trădări este rezervarea la Judecata de Apoi a unui loc lângă Iuda și chinuitorii care L-au răstignit pe Domnul și Mântuitorul nostru. Biserica noastră plătește deja pentru această trădare cu sânge și durere. Vreți să fiți condamnați laolaltă cu călăii noștri? Sau, poate, este mai bine să pătimim aici pentru Hristos, ca împreună cu El să ne și preamărim? (Romani 8:17)”.

El se adresează, de asemenea, și celor care au decis că “dacă Patriarhul Bartolomeu va veni cu schismaticii din Ucraina, pe patriarh îl vor primi, iar pe schismatici nu” și le cere să se gândească:

“cine este mai vinovat: copilul sau mama care l-a născut și l-a crescut?. Domnul Arhondonis este un om pe care diavolul l-a lovit cu o boală teribilă – mândria , și prin această boală l-a făcut arma sa. Sarcina lui este să dezbine Biserica, să semene dușmănie, să aducă tulburare, să-i distrugă pe cei care nu sunt tari în credință, să-i înfrângă pe cei nehotărâți, să tulbure gândurile și să aducă ispitire. Din patriarh el se transformă în apostol al satanei și într-un diavol fidel!”.

La sfârșitul scrisorii, mitropolitul Luca i-a îndemnat pe călugări să “păstreze credința și să se păzească de idoli (1 Ioan 5:21)”, și a cerut sfintele lor rugăciuni .

Anterior UJO a comunicat că scopul principal al călătoriei liderului Fanarului pe Muntele Athos este considerat „dojenirea” mănăstirilor și a călugărilor disidenți, care nu doresc să recunoască BOaU și să-i vadă pe schismatici pe Sfântul Munte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Considerați că prin acest arhiereu ne vorbește Hristos, și aici ma refer la frații preoți (cati or mai fi cu adevărat frati) și mireni. O mai fi și vreun episcop adevărat in România?! Deci, sa luam aminte, cuvântul lui este pentru toată lumea. Nu vreau să mai aud ineptia cu “ascultarea”! Aceasta “ascultare” în condițiile de astăzi ne duce direct în iad!

    1. Pacat,mare păcat. Ce caută un ,n asa zis patriarh,de alta confesiune să,pomenească, călugării creștini, ortodoxia.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button