X

STUDIU: Copiii născuți prin cezariană prezintă un risc mai mare de a suferi de autism

Image result for nastere prin cezariana

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Copiii născuţi prin cezariană prezintă un risc cu 33% mai mare de a fi diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist, susţine un studiu care a examinat date despre 20 de milioane de naşteri, informează Press Association. 

Cercetarea, care a asociat 61 de studii din 19 ţări realizate începând cu anul 1999, sugerează de asemenea că bebeluşii născuţi prin cezariană prezintă un risc cu 17% mai mare de a dezvolta tulburare de deficit de atenţie (ADHD).

“Naşterile prin cezariană au fost asociate în mod semnificativ cu tulburări de spectru autist şi tulburări de deficit de atenţie”, au precizat autorii studiului din cadrul Karolinska Institutet din Suedia şi Australia.

Studiul nu demonstrează însă că naşterile prin operaţie cezariană de urgenţă sau programată cauzează în mod direct astfel de tulburări.

Autorii studiului susţin că factorii care duc la o intervenţie chirurgicală, printre care vârsta mai înaintată a mamei sau riscul de naştere prematură, ar putea reprezenta o potenţială explicaţie pentru această asociere.

Oameni de ştiinţă care nu au fost implicaţi în realizarea studiului au declarat pentru The Daily Telegraph că descoperirile sugerate de cercetare sunt ”semnificativ eronate”.

“Această analiza sistematică şi meta-analiză arată o asociere între naşterile prin cezariană şi autism şi ADHD, dar un număr de factori care ar putea determina apariţia unor astfel de afecţiuni nu au fost luaţi în considerare”, a precizat Pat O’Brien, din cadrul Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

“Aşadar, constatările acestui studiu nu arată că naşterile prin cezariană determină autism şi ADHD”, a mai precizat cercetătorul.

O’Brien îi încurajează pe autorii studiului să realizeze cercetări suplimentare, care să explice asocierea sugerată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Nu am idee cum e la noi, dar din ce zice unul, in america sunt mai multe practici dubioase legate de nașteri:
  – li se administreaza femeilor diferite “medicamente” pentru a provoca inceperea travaliului și sedative pentru a trece mai ușor peste dureri, sedative care intră și în organismul copilului. Gândiți voi la ce îi predispune pe viitor;
  – se blocheaza/taie prea repede cordonul ombilical, înainte de a începe copilul să respire;
  – copiilor li se fac injecții cu vitamina K, ceea ce iar nu le face bine;
  – mamele sunt îndemnate să dea copiilor biberon, ceea ce îi face pe copii să nu mai vrea să sugă de la piept, nemailuând anticorpi de la mamă.

 2. Si la noi s-a spart o cana la cutremur, restul nu se mai pun. Sau, a facut accident ca nu avea cauciucurile bune, nu ca strada avea gropi si nu era semnalizata.

  Studiile astea…tot sa dea vina pe om..orice, omul e de vina, si, desigur, femeia care se poate speria usor sa nu-si mai doreasca copii.

  Era dupa vaccin sau inainte? Mama a avut nutritia corecta? Cezariana nu are nici o treaba, e ca si cum ai spune: Masina a iesit defecta ca nu usa pe care au scos-o nu era suficient de mare. Dar fabricatia? Dar …alimentatia? Apoi omul este cu mult mai complex decit orice vaccin.

  Astfel de stiri nu ar exista daca vaccinurile care provoaca autism nu ar exista. Robert de Niro are un mare vocalist prositem, anti-Trump, si inversunat la maxim. Asta pina cind i-a murit copilul de la vaccin, acum tace, este prins la mijloc intrei cei care ii ura si cei carel-au mintit..si banuiesc ca ii este teama acum de ei. Asta este pretul urmarii lucrurilor orbeste.

  Vine mereu intrebarea: Oare cine a fost primul, omul sau vaccinul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button