X

Ierarh din Ucraina: Poliția asigură paza marșurilor LGBT, dar e pasivă când se atacă bisericile

Mitropolitul de Zaporojie și Melitopol Luca (Kovalenko).  Imagine: vv.com.ua

Democrația modernă înțelege libertatea conștiinței și drepturile omului pe baza unor   standarde duble, a declarat mitropolitul Luca.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În prezent tradiția bolșevico-uniată de persecutare a Bisericii continuă să fie pusă în aplicare de către funcționari, iar poliția care asigură paza marșurilor LGBT este inactivă în timpul atacurilor asupra enoriaşilor şi confiscării bisericilor, a menționat pe Telegram Mitropolitul de Zaporojie și Melitopol, Luca (Kovalenko).

“Mii de polițiști la noi în țară asigură paza marșurilor egalității. Dar când sunt agresaţi enoriaşii în timpul confiscărilor lăcașurilor sfinte ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene, organele de drept sunt fie complet pasive, fie îi ajută acaparatori”, a menționat ierarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În comportamentul forțelor de ordine publică se manifestă standardele duble, a accentuat  arhiereul.

“Oare trebuie să înţelegem că democrația modernă înțelege libertatea conștiinței și a drepturilor omului conform unor standarde duble. Dacă cineva îndrăznește să spună un cuvânt condamnabil la adresa reprezentanților minorităților sexuale, asupra lui se răsfrânge toată furia democraților iubitori de libertate. Dar dacă cetăţenii țării sunt bătuți și persecutați pentru credința lor, nimeni nu le va acorda nici cea mai mică atenție”, a scris mitropolitul Luca.

El l-a îndemnat pe președintele Ucrainei Vladimir Zelenski și pe politicieni “să-și amintească de responsabilitate enormă în fața lui Dumnezeu și în fața poporul său pentru puterea care le-a fost încredinţată”.

“Sperăm totuşi cu toții că într-o zi vom putea vedea cum în țara noastră vor fi respectate și protejate drepturile și libertățile religioase ale oricărei persoane. Iar dreptul fiecăruia de a avea propria părere nu va fi stipulat doar în Constituție, ci va fi respectat și în practică”, a concluzionat mitropolitul Luca.

Anterior, arhiereul a cerut noilor politicieni să fie demni de încrederea oamenilor din Ucraina. Mitropolitul Luca a amintit, de asemenea, că “după ce ai votat pentru un candidat sau altul, încredințându-i votul tău, devii coleg de muncă cu el”.

“De fapt, bunăstarea Patriei noastre depinde, în primul rând, de fiecare dintre noi. De responsabilitatea noastră civică, de conștiința și decența personală. Calitatea morală a elitei care se află la conducere este direct proporțională cu calitatea morală a fiecărui membru al societății noastre. Societatea începe să se descompună și să putrezească atunci când pierde «sarea» unei vieți ortodoxe. Pentru ca Dumnezeu să dea țării noastre conducători înțelepți și evlavioși, este necesar ca fiecare dintre noi să ne ridicăm în înțelepciune și evlavie “, a scris arhiereul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Feminismul a capatat forme monstruoase si in Romania.
    Teodorovici vrea să candideze la Organizaţia pentru femei a PSD: “vreau să devin preşedintele organizaţiei. Eu o să candidez sigur” “Eu o să mă lupt pentru a schimba mentalitatea bărbaţilor cu adevărat. Acolo e problema.”
    https://www.mediafax.ro/politic/teodorovici-vrea-sa-candideze-la-organizatia-pentru-femei-al-doilea-om-din-psd-a-facut-spectacol-printre-femeile-din-partid-18337155

    Individul asta ar trebui se se castreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button