X

Sondaje relevante în SUA. Noua generație nu prea are idee de țară, familie și Dumnezeu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Statele Unite a început deja sezonul electoral și se face tot mai mult auzită teza prăpastiei dintre generații.  Pe măsură ce vechile generații dispar, valorile tinerelor generații încep să devina valorile întregii Americi. O serie de sondaje efectuate în SUA arată că în următorii ani vom fi martorii unei schimbări aproape totale a setului de valori americane, un lucru inedit în istoria SUA și care, potrivit comentatorilor conservatori, ar trebui să-i sperie pe americani.

România se află și ea într-un sezon electoral. Și în România se poate observa o înlocuire treptată setului de valori, pe măsură ce ideile în care cred tinerele generații se impun la nivel național. Desigur, tânărul electorat din România nu este una cu electoratul american, însă se poate spune că a fost mult mai expus influențelor americane decât marea majoritate a electoratului european, într-un adevărat proiect de inginerie socială desfășurat în ultimele decenii. De aceea este interesant de urmărit ce arată sondajele americane amintite.

Concluziile unui sondaj realizat de The Wall Street Journal și NBC privitor la patriotism și religie sunt aproape șocante. 80% dintre americanii cu vârsta de peste 55 de ani ce au fost chestionați au spus că patriotismul este important, în timp ce doar 42% dintre cei cu vârste intre 18 si 38 de ani văd lucrurile astfel.  Două treimi dintre americanii mai în vârstă au spus că religia este foarte importantă, în timp  ce sub 33% dintre cei tineri au această opinie.

În plus, peste 50% dintre americanii de peste 55 de ani consideră că este important să ai copii, în timp ce doar 30% dintre cei sub 39 de ani împărtășesc această viziune asupra vieții.

Credința, familia și țara sunt mai puțin importante pentru americanii decât au fost în deceniile anterioare. Dacă media generală obținută la sondajul realizat acum este comparată cu cea a unui sondaj realizat în urma cui 21 de ani, se constata o schimbare majoră. Acum, 61% din totalul celor chestionați consideră că patriotismul este important, cu 9% mai puțin decât în 1998. 50% văd religia ca fiind importantă, cu 12% mai puțin decât acum 21 de ani. 43% consideră că este important să aibă copii, cu 16% mai puțin decât în urmă cu două decenii.

Americanii și-au schimbat și opinia vizavi de socialism. Un sondaj Gallup citat de ABC News arată că 58% dintre americanii cu vârste sub 35 de ani cred că o anumită versiune a socialismului ar putea fi benefică pentru țară. Doar 34% dintre cei cu vârste peste 55 de ani văd lucrurile astfel.

O falie uriașă între generații și în ce privește președintele favorit. Cei cu vârste sub 38 de ani îl consideră pe Barack Obama drept cel mai bun președinte din viața lor (62%), în timp ce favoritul generațiilor mai în vârstă este Ronald Reagan, urmat de Donald Trump.

Un sondaj efectuat de Pew Reserach Center arată o falie generațională mare și în ce privește poziția față de căsătoriile între persoane de acelasi sex. Protestanții din America se opun în majoritatea lor acestor căsătorii, însă protestanții tineri (sub 38 de ani) susțin aceste căsătorii (47%).

Schimbarea este pusă pe seama percepției asupra creștinismului în America, o țară care s-a considerat creștină pe aproape întreg parcursul existenței ei, dar care îl ultima perioadă se schimbă. Aproape 40% dintre tinerii americani spun că nu se identifică cu vreo biserică, în timp ce doar 13% dintre americanii mai în vârstă sunt în această situație. Iar în 1986 doar 10% dintre tineri spuneau că nu sunt afiliați religios.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Americanii, precum și mulți alții, au drept „valoare” principală mizeria din trei litere!
  Drept „valoare” secundară au banul! Însă tot sexul cu măcelul de avort este primul!

 2. Falimentul moral si financiar al SUA va aduce un nou razboi civil!
  Statele New Jersey si Illinois sunt falite si s-ar putea sa nu mai poata plati pensiile!
  “We Are Going Up In Flames”: New Jersey In “Worse Shape Than Any Other State” Senate President Admits
  “We are in worse shape than Illinois,” Sweeney said. “We are not investing in education, we are not investing in the areas that we want because all the money is going to pensions and health care.”
  “I wouldn’t be surprised if one of the states ended up in a situation like Puerto Rico in terms of their pensions”
  https://www.zerohedge.com/news/2019-08-28/we-are-going-flames-new-jersey-worse-shape-any-other-state-senate-president-admits
  Doug Casey: America is on “The Cusp of a Civil War”
  “I think, as I’ve thought for a long time, that we’re heading for a disaster of genuinely historic proportions”
  https://www.kitco.com/news/video/show/Kitco-NEWS/2498/2019-08-05/Doug-Casey-America-is-on-The-Cusp-of-a-Civil-War-RERUN#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DKitco-NEWS

 3. Deutsche Bank, Fox News si Melania s-au lepadat de Trump!
  Deutsche Bank deţine declaraţii fiscale pe care ar trebui să le predea dacă va fi obligată să respecte citaţiile, pe care familia Trump încearcă să le blocheze.
  https://www.news.ro/economic/deutsche-bank-datele-financiare-solicitate-de-democratii-din-congres-in-cadrul-investigatiei-impotriva-lui-trump-includ-declaratiile-fiscale-1922400028002019080819098115
  Fox News s-a lepadat de Trump, care nu mai are acum nici o televiziune care sa-i cante osanale!
  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1166712943196680193
  Pana si Melania s-a lepadat de Trump
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/momente-amuzante-la-summitul-g7-sarutul-intre-melania-trump-si-justin-trudeau-a-devenit-viral-1179315

 4. În 2018 au emigrat un sfert de milion de români
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23337367-2018-emigrat-sfert-milion-romani-populatia-tarii-redus-anul-trecut-circa-125-000-persoane.htm
  Industria nu şi-a revenit în iulie după căderea puternică din iunie
  Indicatorul forţei de muncă arată reducerea numărului de salariaţi
  https://www.stiripesurse.ro/industria-nu-si-a-revenit-in-iulie-dupa-caderea-puternica-din-iunie-rata-scazuta-a-comenzilor-este-motivul_1378622.html
  Eugen Rădulescu, BNR: „Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic, și nu cred că avem resurse că să mai rezistăm încă un an și jumătate”
  https://financialintelligence.ro/eugen-radulescu-bnr-nu-avem-resurse-sa-rezistam-inca-un-an-si-jumatate-in-situatia-de-acum/
  Ce urmează? După ieșirea ALDE din guvern, PSD e obligat să meargă în următoarele 45 de zile în Parlament pentru votul de încredere cerut de articolul 85 din Constituție în situația schimbării compoziției politice. Ce efecte are o eventuală pierdere a votului de încredere? Victor Ponta a declarat că situația ar duce automat la demiterea guvernului, dar Ludovic Orban l-a contrazis. Într-adevăr, Constituția nu prevede demiterea automată a guvernului. În acest scenariu, Opoziția ar putea sesiza CCR, ceea ce ar prelungi criza politica.
  https://www.g4media.ro/scenariile-de-lucru-in-criza-politica-cine-va-deconta-dezastrul-produs-de-psd-si-alde.html

 5. 8.000-10.000 militari chinezi au intrat in HK sub pretextul rotatiei trupelor
  Chinese Troops And Armored Trucks Enter Hong Kong Under Pretext Of “Planned Garrison Rotation”
  https://www.zerohedge.com/news/2019-08-28/chinese-troops-and-armored-trucks-enter-hk-under-pretext-planned-garrison-rotation
  https://www.youtube.com/watch?v=4PdsXD5IGCU

  Beijing describes as ‘routine’ the movement of Chinese troops, which is estimated to number between 8,000 and 10,000.
  https://www.aljazeera.com/news/2019/08/china-rotates-batch-troops-hong-kong-190829033045444.html

 6. John Bolton: Menținerea integrității teritoriale și a suveranității Moldovei este crucială pentru SUA
  https://romania.europalibera.org/a/30136232.html
  Maia Sandu, după întrevederea cu John Bolton: ”În acest an, va fi discutat un nou plan de acțiuni Moldova – NATO”
  https://www.rfi.ro/politica-113901-maia-sandu-dupa-intrevederea-cu-john-bolton-acest-va-fi-discutat-un-nou-plan-de
  Putin a dat un mesaj lui Bolton: Avioane Suhoi au folosit muniție reală în Marea Neagră
  La exerciţii au participat peste 8.000 de militari, aproximativ 200 de sisteme militare, 30 de avioane şi elicoptere, precum şi zece nave aparţinând Flotei ruse a Mării Negre.
  https://www.stiripesurse.ro/avioane-suhoi-au-folosit-muni-ie-reala-in-marea-neagra-rusia-a-scos-peste-8-000-de-militari-la-exerci-ii_1378742.html

 7. Tot sistemul mondial , nu numai cel american ,si-a atins scopul. Indoctrinarea incepand cu anii 70 si revolutia sexuala si-au atins scopul, incet, incet si pana in 2019. Inainte sexul era normal doar in cadrul unei familii, acum iti este sugerat si esti bombardat cu el peste tot: filme, reclame, muzica. ” Distreaza-te cat mai mult posibil, casatoreste-te cat mai tarziu, chiar cu prima pensie, fii independent sentimental si financiar ca sa n-ai nevoie de nimeni. Nici femeia sa nu aiba nevoie de tine nici financiara, trebuie sa aiba o cariera, sa nu mai aiba timp de menirea ei, de mama. Dar pana la urma de ce trebuie sa va intalniti in mod real, virtual e cel mai bine, pe facebook, oamenii trebuie sa fie cat mai individualisti posibil, fiecare cu viata lui… Ce sa mai aveti copii, FAMILIE,de ce sa daruiti pentru o alta fiinta, de ce sa va jerfiti? Daruirea…ce cuvant urat

 8. Da, chiar sint relevante azi comentariile.
  O sa va spun acum din gura lui sarsaila citi sint oamenii lui acum pe pamint din totalul de paminteni de 7,7 miliarde.
  CRUCITI-VA! pentru ca este CIFRA REALA este descoperita de el in acest linc CONDOR C: https://youtu.be/JD2u9TfVPVM
  SAPTE MILIARDE de OAMENI azi sint OAMENII diavolului condusi de el si legiunile lui!!!!! Ne mai mira DEPRAVAREA GENERALIZATA, si dezstrul actual al omenirii?
  Azi pe mapamond au ramas OAMENII SFINTEI TREIMII doar sapte sute de mii!!!!!
  Ma bucur, totusi mai sintem citiva, eu credeam ca sintem mult mai putini. 7,7 MILIARDE sint azi locuitorii terrei! Si-a facut sarsaila evidenta la singe!
  Acest canal al lui CONDOR C este al diavolului, adica acei ” extraterestrii” care si-au permis in anul 1997 sa intre pentru prima data IN DIRECT intrerupind, emisia din studio, pe UN CANAL DE STIRI TV din LONDRAin timpul UNUI JURNAL DE STIRI la ora de maxima audienta si sa vorbeasca ca VOCE, circa SASE MINUTE englezilor, spunindu-le ca” ei “” prietenii omenirii “se afla cu nave extraterestre in atmosfera pamintului si sint gata sa intervina in pe pamint in civilizatia umana pentru a o ajuta sa se
  EVOLUEZE .
  Acest video este publicat si pe blogul lui SACCSIV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button