X

Reforma “nopții” în Australia: Schimbarea de gen din certificatul de naștere se face fără operația de schimbare de sex

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Persoanele transgender și de sex “divers” din statul Victoria, Australia, vor putea să-și schimbe genul pe certificatul de naștere, fără a fi nevoie să fie supuse unei operații de schimbare de sex, după ce o reformă a fost votată peste noapte în parlament. 

Proiectul de lege de modificare a registrelor nașterilor, deceselor și căsătoriilor, introdus de guvernul de stat, a trecut cu 26-14 în Camera superioară victoriană marți seară și va merge acum la guvernator pentru acordul regal.

Proiectul de lege va elimina cerința actuală pentru persoanele transgender, de a se supune unei operații de schimbare de sex înainte de actualizarea certificatului de naștere. Ei vor fi, de asemenea, liberi să-și auto-nominalizeze sexul ca bărbați, femei sau mulți alți descriptori non-binari la alegere.

De asemenea, copiii vor putea modifica sexul pe certificatul de naștere, cu condiția să beneficieze de sprijinul părinților și de o declarație a unui medic sau a unui psiholog care să ateste că decizia este în interesul superior al copilului.

Victoria a devenit al cincilea stat din Australia care a adoptat această reforma, aducând-o în conformitate cu cea din Tasmania, Teritoriul de Nord, Australia de Sud și din Teritoriul Capitalei Australiene.

Guvernul a susținut că legea care impune unei persoane trans să aibă o intervenție chirurgicală de afirmare sexuală înainte de a-și schimba certificatul de naștere ar trebui anulată, deoarece unele persoane nu pot sau nu doresc să parcurgă o procedură medicală costisitoare și invazivă.

Procurorul general Jill Hennessy a sărbătorit adoptarea acestei reforme declarând:

„Aceste legi noi importante vizează asigurarea fiecăruia își poate trăi viața așa cum alege, și aceasta include un certificat de naștere care să reflecte adevărata identitate”, a spus ea. Cerința chirurgicală actuală trimite un mesaj dureros și fals că este ceva în neregulă cu faptul de a fi trans sau de gen divers care trebuie să fie„ fixat “- de aceea eliminăm această barieră crudă și nedreaptă.”

Liderul Verzilor, Samantha Ratnam, a salutat, de asemenea, reforma.

“O noapte importantă pe măsură ce reformele certificatului de naștere trec de partea superioară a Parlamentului din Victoria”, a scris ea pe Twitter. Unele discursuri puternice și pasionate au contribuit la creșterea majorității la 26:14 la votul final. Dragostea mea față de comunitățile noastre transgender, care au luptat atât de mult timp pentru asta.”

Grupurile de advocatură, inclusiv Equality Australia, Transgender Victoria și Ygender, care au făcut campanii pentru a fi aprobat proiectul de lege, au sărbătorit și pe social media folosind hashtag-ul #MyIDMyIdentity.

Purtătorul de cuvânt al Transgender Victoria, Brenda Appleton, a spus că discursurile puternice din Parlament au ajutat la „vindecarea pagubelor” din dezbaterea de acum trei ani.

“Drepturile trans sunt drepturile omului și salutăm adoptarea acestui proiect de lege. Este important ca toți să avem documente care să reflecte cine suntem și să ne permită să continuăm cu viața noastră cu mândrie, mai degrabă decât să ne ascundem în dulap”, a spus ea.

Sage Akouri, de la Egalitatea Australia, a declarat:
„Dreptul meu uman la documentele de identitate care reflectă cine sunt, nu ar fi trebuit niciodată dezbătut în Parlament. Schimbarea sexului pe certificatul meu de naștere îmi oferă un sentiment de siguranță pe care nu l-am mai avut până acum”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Pe scurt, noaptea minții. Legile, dreptatea oamenilor ajung să adopte ca normalitate cele mai absurde anomalii. Dacă în trecut existau aceste concepții, niciodată nu se gândea cineva să le legifereze. Trăim vremurile de pe urmă, când prorociile spun că anormalul va fi considerat normal și invers. Urâciunea pustiirii își întinde tentaculele peste tot, urmând în cele din urmă să pătrundă și între zidurile Bisericii. Doamne, ai milă să nu ne lepădăm!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Dacă copiii ( minorii) au dreptul la schimbat sexul , căpățâna etc
    De ce nu au dreptul la vot ?
    Paremi-se că miroase a rahat
    Orice schimbare , adaugare in acte duce la mai multă muncă a funcționarilor, deci mai multe taxe
    Se urmărește cumva o destabilizare ?
    o anarhie ?
    VREA CINEVA RĂZBOI ?
    P.S. Eu vreau să-mi schimb anii în buletin
    Vreau să fiu ca la 20 de ani fără griji și fără bani
    Chiar dacă am acum 50
    Ce ai cu mine dacă mă simt tânăr și neliniștit. fâss.

      1. Românii sunt cu mizeria din trei litere, altfel de unde atâtea avorturi?
        De asemenea, mai sunt și „rezistenți”, fac doar ce le spune sistemul!

  2. Legiferarea înșelătoriei în ultimele zile ale omului, pe un pământ distrus de niște necredincioși robiți și orbiți! Nu poți da o lege care să instituie o minciună! Legea este dată prima dată omului, de către Dumnezeu, prin cele zece porunci, menite să statueze calea spre moralitate și îndreptare a păcatului! În mileniu trei omul a intrat urât sufletește, cu gâtul în jugul păcatelor carnale și al păcatului capital al negării Lui Dumnezeu! Nimic nu mă mai uimește din ceea ce se petrece în lume! Aștept cu încredere ziua în care se va face ordine!

  3. Lumea a inceput sa creada ca daca numeste negrul alb,negrul chiar se va face alb.Lumea a inceput sa creada ca realitatea si adevarul se stabilesc prin vot.Nu scrie in Biblie ca in vremurile din urma va fi o mare inselare,ca s-ar putea sa fie inselati si sfintii?Cam asta se petrece.Totusi e de necrezut ca oameni care se presupune ca gandesc nu mai vad realitatea faptica si nu pot gandi la consecintele deciziilor politice care se iau acum.Practic ei consimt la extinctia si innebunirea omenirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button