X

Lovitură pentru fanaticii încălzirii globale: Se pare că ghețarii Groenlandei sunt în creștere

Imagine: Ne pare rău, fanaticii schimbărilor climatice: Se pare că ghețarii Groenlandei sunt în creștere
Dacă înghițiți relatările despre schimbările climatice, ați putea crede că ghețarii Pământului se topesc. Și dacă acceptați o întreagă nebunie climatică, s-ar putea să credeți chiar că ghețarii care se topesc vor inunda într-o zi cea mai mare parte a planetei. Dar ultimele cercetări arată că Jakobshavn, cândva ghețarul care se topea cel mai rapid de pe Pământ, este în creștere. Nu se retrage spre interior, noile măsurători arată că gheața de pe Jakobshavn se îngroașă și avansează spre ocean.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Experții spun că dimensiunea din ce în ce mai mare a Jakobshavn se datorează temperaturilor mai reci ale apei din zonă – și consideră că ciclul dintre apele mai calde și cele mai reci face parte din modelul climatic normal al regiunii.

În timp ce alarmiștii climatici au încercat să înfățișeze această veste ca înfricoșătoare, cu propaganda de stânga care declară că creșterea ghețarilor „nu este o veste bună”, adevărul este că majoritatea activiștilor pentru schimbările climatice sunt atât de orbiți să adere la povestea lor, chiar și când cele mai evidente fapte sunt contrafăcute pentru a se potrivi cu nebunia lor.

Gheața din Groenlanda crește

Cercetătorii au fost șocați să descopere că Jakobshavn crește de fapt ca mărime – la urma urmei, o astfel de constatare contrazice complet relatarea schimbărilor climatice. Oamenii de știință din Statele Unite și Olanda au făcut echipă pentru a investiga problema în continuare. Și ceea ce au găsit subminează întreaga teorie că ghețarii se topesc din cauza schimbărilor climatice.

Jakobshavn s-a topit în ocean încă din anii ’80. Acest fapt a fost atribuit mult timp încălzirii globale prin activitatea umană, dar ceea ce au descoperit oamenii de știință este că schimbările temperaturilor apei în Atlanticul de Nord sunt de fapt normale.

Supranumit Oscilația Atlanticului de Nord (NAO), experții spun că acest curent aduce ape mai reci în zonă la fiecare 20 de ani. Conform cercetărilor lor, NAO a adus un val de apă rece din Oceanul Atlantic de Nord în 2016. De atunci, apele din apropierea Jakobshavn au fost cele mai reci de la mijlocul anilor ’80. Timp de trei ani la rând, temperaturile oceanelor din zonă au rămas reci.

În timp ce oamenii de știință continuă să avertizeze că aceste perioade mai reci nu vor dura pentru totdeauna, se pare că acestea ar putea dura pentru următorii 20 de ani. Alarmaștii climatici susțin că alți ghețari se topesc și că temperaturile oceanice sunt în creștere, dar cercetările recente arată că în întreaga lume, 90% din corpurile glaciare sunt în creștere.

Ghețarii nu merg nicăieri

Studiile NASA din 2016 arată că Antarctica acumulează mai multă gheață în fiecare an. În medie, Polul Sud câștigă între 82 și 112 miliarde de tone de gheață pe an.

După cum raportează Principia Scientific, studiul NASA a constatat „o creștere a acumulării de zăpadă din Antarctica, care a început în urmă cu 10.000 de ani (n.r. cifra aceasta este mincinoasă, căci de la Facerea lumii nu sunt mai mult de 8 mii de ani), adaugă în prezent suficientă gheață pe continent pentru a depăși pierderile crescute ale ghețarilor subțiri.”

Cu alte cuvinte, Antarctica obține atât de multă gheață, nici măcar nu contează dacă alți ghețari se topesc. Autorul studiului principal Jay Zwally, glaciolog la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland, spune că, în timp ce pierderea de gheață poate părea problematică în alte zone, se pare că Antarctica rezolvă “slăbiciunea”.

“Vestea bună este că, în prezent, Antarctica nu contribuie la creșterea nivelului mării, ci ia 0,23 milimetri pe an (n.r. o cifra poate părea infimă, dar înmulțită cu lungimea totală a plajelor se ajunge la arii de zeci, sute de km² )”, a comentat el.

Teoria schimbărilor climatice este plină de cercetări care ignoră fapte și cifre, doar pentru a menține o poveste falsă. Dar, după cum arată această cercetare recentă, problema încălzirii globale nu este ceea ce pare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button