X

În Munții Stâncoși din America plouă cu fragmente de plastic multicolor

Plastic shards, beads and fibres were found in the most remote sites in Rocky Mountain National Park (pictured)
Foto: Getty.  Fragmente de plastic, margele și fibre au fost găsite în cele mai îndepărtate locuri din Parcul Național Rocky Mountain

Cercetătorii au descoperit în ploile din Munții Stâncoși fragmente de plastic multicolor. Plasticul a fost identificat în mai mult de 90% din probele de apă de ploaie prelevate din Colorado și conform ultimelor cercetări se arată că micro-plasticul se găsește chiar și în cele mai îndepărtate părți ale planetei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fragmente de plastic, margele și fibre au fost identificate inclusiv la peste 3.000 de metri înălțime în Parcul Național Rocky Mountain, potrivit cercetătorilor din Centrul Geologic al SUA.

Potrivit studiului, oamenii de știință spun că descoperirea sugerează că „depunerea umedă a plasticului este omniprezentă și nu e doar o condiție urbană”.

Gregory Weatherbee, cercetător principal al Centrului Geologic din SUA, a declarat pentru The Guardian:

„Cred că cel mai important rezultat pe care îl putem împărtăși cu publicul american este faptul că există mai mult plastic acolo decât s-ar crede. E în ploaie, este în zăpadă. Acum este o parte a mediului nostru.”

Oamenii de știință – care studiau poluarea cu azot la vremea respectivă – au colectat probe de apă de ploaie în Colorado și le-au analizat folosind microscopul.

Ei cred că gunoiul aruncat în mediu este principala sursă de micro-plastic, iar fibrele de plastic eliberate din hainele sintetice sunt, de asemenea, o sursă semnificativă.

În aprilie, un alt grup de cercetători au descoperit cantități substanțiale de deșeuri de plastic într-un șanț din munții Pirinei Francezi. Au găsit 365 de particule de microplastice în fiecare metru pătrat, potrivit studiului publicat în Nature Geoscience.

Folosind simulări atmosferice, au descoperit că deșeurile de plastic au fost transportate prin atmosferă de la cel puțin 100 de kilometri depărtare.

Micro-plasticul a fost descris ca o amenințare semnificativă pentru viața marină, căci s-a găsit în râuri, oceane și regiunile arctice.

În iunie, un alt studiu a descoperit că râurile britanice sunt atât de poluate cu deșeuri, încât aproape toate probele conțin micro-plastic. Studiul a 13 râuri din Marea Britanie de Greenpeace a dezvăluit că toate au avut microplastics în ele.

Mai mult de patru cincimi din polimerii găsiți de Greenpeace au fost polietilenă, polistiren și polipropilenă, care sunt folosiți pentru a face produse precum ambalaje alimentare, sticle de lapte și apă și saci de transport.

Creșterea materialelor plastice de unică folosință a generat o creștere a poluării din plastic în întreaga lume. Se estimează că acum există 5,25 miliarde de bucăți de resturi de plastic în oceane, iar un raport recent a estimat că cantitatea de plastic din mare se va tripla până în 2025.

Aproximativ 40% din materialele plastice se consideră că intră în fluxul de deșeuri în același an în care sunt produse.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Același lucru se întâmplă cu siguranța și la noi. Această crimă față de natură este și un dispreț față de Dumnezeu, căci otrăvim creația Sa, dat spre folos oamenilor. Să fim creștini autentici oriunde ne-am duce și să ne pese dacă vedem astfel de mizerii aruncate în natură. Dacă nu ne putem smeri să curățăm după alții, măcar să nu aruncăm noi astfel de resturi chimice în natură.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E oare posibila vreo legatura intre “microplastic” si “margele” SI CHEMTRAILS? Pentru ca mie povestea asta cu poluarea imi suna fals…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button