X

În Munții Stâncoși din America plouă cu fragmente de plastic multicolor

Plastic shards, beads and fibres were found in the most remote sites in Rocky Mountain National Park (pictured)
Foto: Getty. Fragmente de plastic, margele și fibre au fost găsite în cele mai îndepărtate locuri din Parcul Național Rocky Mountain

Cercetătorii au descoperit în ploile din Munții Stâncoși fragmente de plastic multicolor. Plasticul a fost identificat în mai mult de 90% din probele de apă de ploaie prelevate din Colorado și conform ultimelor cercetări se arată că micro-plasticul se găsește chiar și în cele mai îndepărtate părți ale planetei.

Fragmente de plastic, margele și fibre au fost identificate inclusiv la peste 3.000 de metri înălțime în Parcul Național Rocky Mountain, potrivit cercetătorilor din Centrul Geologic al SUA.

Potrivit studiului, oamenii de știință spun că descoperirea sugerează că „depunerea umedă a plasticului este omniprezentă și nu e doar o condiție urbană”.

Gregory Weatherbee, cercetător principal al Centrului Geologic din SUA, a declarat pentru The Guardian:

„Cred că cel mai important rezultat pe care îl putem împărtăși cu publicul american este faptul că există mai mult plastic acolo decât s-ar crede. E în ploaie, este în zăpadă. Acum este o parte a mediului nostru.”

Oamenii de știință – care studiau poluarea cu azot la vremea respectivă – au colectat probe de apă de ploaie în Colorado și le-au analizat folosind microscopul.

Ei cred că gunoiul aruncat în mediu este principala sursă de micro-plastic, iar fibrele de plastic eliberate din hainele sintetice sunt, de asemenea, o sursă semnificativă.

În aprilie, un alt grup de cercetători au descoperit cantități substanțiale de deșeuri de plastic într-un șanț din munții Pirinei Francezi. Au găsit 365 de particule de microplastice în fiecare metru pătrat, potrivit studiului publicat în Nature Geoscience.

Folosind simulări atmosferice, au descoperit că deșeurile de plastic au fost transportate prin atmosferă de la cel puțin 100 de kilometri depărtare.

Micro-plasticul a fost descris ca o amenințare semnificativă pentru viața marină, căci s-a găsit în râuri, oceane și regiunile arctice.

În iunie, un alt studiu a descoperit că râurile britanice sunt atât de poluate cu deșeuri, încât aproape toate probele conțin micro-plastic. Studiul a 13 râuri din Marea Britanie de Greenpeace a dezvăluit că toate au avut microplastics în ele.

Mai mult de patru cincimi din polimerii găsiți de Greenpeace au fost polietilenă, polistiren și polipropilenă, care sunt folosiți pentru a face produse precum ambalaje alimentare, sticle de lapte și apă și saci de transport.

Creșterea materialelor plastice de unică folosință a generat o creștere a poluării din plastic în întreaga lume. Se estimează că acum există 5,25 miliarde de bucăți de resturi de plastic în oceane, iar un raport recent a estimat că cantitatea de plastic din mare se va tripla până în 2025.

Aproximativ 40% din materialele plastice se consideră că intră în fluxul de deșeuri în același an în care sunt produse.

Categorii
Reducerea populației
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Același lucru se întâmplă cu siguranța și la noi. Această crimă față de natură este și un dispreț față de Dumnezeu, căci otrăvim creația Sa, dat spre folos oamenilor. Să fim creștini autentici oriunde ne-am duce și să ne pese dacă vedem astfel de mizerii aruncate în natură. Dacă nu ne putem smeri să curățăm după alții, măcar să nu aruncăm noi astfel de resturi chimice în natură.

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. E oare posibila vreo legatura intre „microplastic” si „margele” SI CHEMTRAILS? Pentru ca mie povestea asta cu poluarea imi suna fals…

 2. problema deja este scapata de sub control avand in vedere peste un secol de productie petro chimica a acestor derivate din petrol

  ar trebui sa se ia de concernurile petroliere care nu au luat suficiente masuri de a reduce sau elimina complet poluarea de la rafinariile lor.

  Cine sa faca asta? cand politicienii sunt pe statele de plata informale ale lor in campanie electorala si nu numai.

  Noi putem face ceva dar e mai mult simbolic e o picatura intr-un ocean…este mai mult pentru constiinta noastra sa nu zicem ca nu am facut nimic…

  Toate produsele derivate din petrol folosite in industria alimentara ar trebui treptat interzise in Romania sau la nivel EU.

  Nesimtirea romanilor in general e deja arhicunoscuta mai ales dupa vacantele sau mini vacantele de la munte sau la mare.
  Sa te iei de fiecare in parte inseamna sa iti strici vacanta complet consum de energie inutil si mai ajungi si in altercatii verbale dure cu specimenele in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.