X

Iredentismul maghiar atinge cote totalitare: Un român este anchetat de CNCD pentru că l-a citat pe Eminescu

Mihai Tîrnoveanu
Mihai Tîrnoveanu

CNCD, adică “Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării“, este o instituţie totalitară specifică regimurilor fasciste/comuniste. Aceasta instituţie reuneşte organele de cercetare de tip poliţie, procurorul care formulează acuzările si  instituţia judecătorul. Astfel, ei cercetează, audiază, găsesc vinovat şi dictează sentinţa, care în general este o amendă. Doctorul Mihai Tîrnoveanu se face vinovat, in opinia unor extremiști maghiari, ca il iubește pe Mihai Eminescu.

Este o instituţie care ne aminteşte de perioade tulburi din istoria noastră, pe lângă faptul că este total neconstituţională.

O afacere ungurească

Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, îl denunţa pe doctorul Mihai Sorin Tîrnoveanu la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, prezidat de Csaba Ferenc Asztalos. Tîrnoveanu este învinuit, printre altele, că are la profil pe Facebook un citat din Eminescu, citatul cu pricina este „Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!“.

profil Mihai Tarnoveanu
profil Mihai Tarnoveanu

Domnul Arus Zsolt când citeşte acest citat din Mihai Eminescu, se simte cu musca pe căciulă şi concluzionează, ca doctorul Tirnoveanu se referă la “biruința românilor asupra ungurilor”. Motivul acestei interpretări este probabil modul cum sunt tratați românii in zonele majoritar maghiare. Dacă extremiștii maghiari gândesc într-un fel si noi trebuie sa gândim la fel, aşa sunt văzute lucrurile prin intermediul celor de la Fundația Szekler Monitor, încă frustraţi că au pierdut „ungaria Mare”.

Mesajul doctorului Mihai Tîrnoveanu

În primul rând vreau să vă mulțumesc din adâncul sufletului meu pentru susținerea voastră dragi prieteni, să știți că pentru mine şi familia mea contează foarte mult să vă ştim alături!!!

,,Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!” şi Mihai Eminescu, două probe incriminatorii în dosarul trimis de Fundația Szekler Monitor condusă de Arus Zsolt, către Consiliul Național de Combatere a Discriminării prezidat de Csaba Ferenc Asztalos. ”Poliția” împotriva gândirii şi acțiunii românești funcţionează în România?

unguri si CNCD - Doctorul Mihai Tîrnoveanu anchetat de CNCD pentru că l-a citat pe Eminescu

Din ciclul ,,ce vrea să spună poetul”, domnul Arus Zsolt trage concluzia din deviza contului meu de Fb, printr-o extraordinară analiză literară, că de fapt mă refer la biruința românilor asupra ungurilor şi că astfel încât la ură împotriva etniei maghiare. Acelaşi domn este ”expert” şi în publicistica lui Mihai Eminescu, despre care afirmă că, ,,se ştie (oare de unde știe?) că în general a fost una exagerat naționalistă, în unele cazuri chiar antisemită”. Sunt incriminat astfel, că citez din Mihai Eminescu, probă la dosar fiind anexa 3, din cele 14 anexe însumând 54 de pagini, tot dosarul având 64 pagini. S-au documentat nu glumă!

Aş vrea să ştiu şi eu, publicistica lui Mihai Eminescu este interzisă în România? Pe Mihai Eminescu are Arus Zsolt căderea să-l ”aresteze” din nou? Să-l interzică? Să ne interzică nouă să-l citim, cita şi mai ales să-l iubim? Să-l considerăm, așa cum spunea Petre Țuțea, ,,Românul Absolut”? Să vedem ce opinie are şi CNCD. Vreau să vă spun că de-abia aștept să mă prezint în fața Consiliului, pe 27 august ora 10, că am multe de spus.

Oameni buni, avem senzația că ne aflăm în plină eră bolșevică, prin 1950, când orice referire la Dumnezeu, Neam, Mihai Eminescu îţi atrăgea automat o condamnare, fiind declarat ,,dușman al poporului”, inamic al statului comunist!

Eu nu pot crede încă că CNCD ia în seamă asemenea aberații. Vom vedea.
Mergem în continuare Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Împreună! Capul sus, Români!

Fiecare lovitură ne va căli, fiecare atac, ne va face mai puternici. Din rănile noastre vom ridica o Țară spre Neamul ce nu va putea fi învins niciodată.

Nu vă îndoiți, aveți Nădejde frați şi surori, Cu noi este Dumnezeu!

Comunicatul d-lui Mihai Tîrnoveanu – [(AICI)]

68944584 477725963041988 6871553760674447360 n - Doctorul Mihai Tîrnoveanu anchetat de CNCD pentru că l-a citat pe Eminescu

O chemare la implicare

Regimul comunist nu s-a instalat în România într-o singură zi, cu toată ocupaţia sovietică au trebuit circa 3 ani (până în 1948) şi apoi încă 2 ani până la bolşevizarea totală.

Astăzi, un regim totalitar ar avea nevoie de mult mai mult timp, ar trebui, mai întâi, să fim trecuţi prin diverse etape ale ferestrei overton. Să fim obişnuiţi că nu avem voie să spunem „chiar orice” sau să credem în orice dorim noi. Treptat, treptat, ne vom trezi că nu mai avem voie să spunem sau să facem nimic daca nu este “permis” de conducere. Acesta este motivul pentru care doctorul Tîrnoveanu trebuie susţinut în aceste momente mai dificile pentru domnia sa.

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Aveți mulți, mulți susținători .
  Cu Dumnezeu înainte pentru biruința neamului românesc și sfant aș mai adauga eu!
  Cu noi este Dumnezeu , înțelegeți neamuri și vă plecați !!
  Doamne ajută .

 2. INFORMAȚIE de CULTURĂ GENERALĂ PENTRU TOTI UNGURII
  🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎
  CARE STRIGĂ CĂ ARDEALUL E AL LOR, DAR NU-ȘI CUNOSC ISTORIA !!!
  📚🇷🇴📚🇷🇴📚🇷🇴📚🇷🇴
  Stiţi cum o chema pe mama lui Matei Corvin?
  (rege al Ungariei timp de 32 de ani – 1458-1490 – FIUL lui Iancu de Hunedoara) :

  ELISABETA SĂLĂJAN !!!

  DRAGI 🤣🤣🤣 CONCETĂȚENI MAGHIARI
  📚✒📚✒📚✒📚✒
  PÂNĂ DE CURÂND NU ȘTIAM PROVENIENȚA DENUMIRII ”UNGARIA”.

  AȘA CĂ VĂ AJUTĂM ȘI PE VOI SĂ VĂ ÎMBOGĂȚIȚI CUNOȘTINȚELE ÎN MATERIE DE ISTORIE ! ! !
  ✒🇷🇴👍📚🇭🇺👎

  Foarte adevărat, cu un amendament: ultimul rege din dinastia arpadiană, a decedat la 300 ani după regele Ștefan (la 1300).

  Din 1300, până în 1527, au fost numai regi străini, ce nu aveau nici o legătură cu ”ungurii” minoritari în Panonia.
  🤣👎🤣👎🤣👎🤣👎

  Numele de „Ungaria” derivă din turcă 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
  și înseamnă ”10 săgeți”📉📉📉, adică numărul triburilor turcice 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
  Venite în Panonia:

  1/ 3 triburi de turci 🇹🇷 Cabari (proveniti din Khazari- popoare turcice care au adoptat iudaismul),
  2/ 6 triburi de populații turcice, 🇹🇷 care au format baza ungurilor (dintre care cel mai puternic era tribul maghiarilor) și
  3/ un trib de Bașchiri 🇭🇺, de la care derivă și cuvântul ”Bozgor”🇭🇺 (bașchir, boșchir, boscor) din care s-a format în română verbul „a boscorodi – a vorbi neînțeles”.
  Ungaria Mare nu a existat!

  Să afle și TOKES!!!
  🥳🤣🥳🤣🥳🤣🥳🤣

  Este scornită de minţile înfierbântate care confundă realitatea cu visurile deşarte de mărire!
  👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎

  Ungaria aşa zis Mare a fost un artificiu administrativ,
  ☆☆☆ bla 🇭🇺 bla 🇭🇺 bla ☆☆☆

  o găselniţă birocratică, a unui funcţionar oarecare, numit Buest,
  decizie luată în 1867, de azi pe mâine, într-un birou, în urma unor intrigi şi aranjamente de culise.

  Ungaria aşa zis Mare nu a fost o realitate istorică, împlinită printr-un eveniment de anvergură.

  Nici vorbă să se compare cu procesul prin care s-a ajuns la constituirea României Mari, proces care are la temelia sa jertfa a zeci, sute de mii de români!
  🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍
  Prin jertfă se consolidează tot ce este trainic în istorie.
  Unde este jertfa ungurească la 1867?!
  🧐🤔🇭🇺🤔🧐
  Unde a fost jertfa ungurească atunci când, după un veac şi jumătate de ocupaţie turcească totală, Budapesta este eliberată de armatele imperiale austriece?
  🤣🇦🇹🤣🇦🇹🤣🇦🇹🤣🇦🇹

  Să le aducem aminte celor care calomniază România cu atâta pasiune, faptul ruşinos, penibil, jenant, de care ne-am ferit să facem caz, că în armata care i-a alungat pe otomani din Budapesta 🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍
  şi din Ungaria, nu a existat niciun combatant ungur!
  ☆ ZERO 🇭🇺🤔👎 ☆

  Repet:
  când turcii, care transformaseră Ungaria în paşalâc,
  🤣🇭🇺🤣🇭🇺🤣🇭🇺🤣🇭🇺
  au fost alungaţi de armatele unei puteri europene, creştine, în acea armată nu a fost niciun ungur care să fi ridicat sabia pentru gloria, liberatea sau demnitatea maghiară!
  ☆ ZERO 🧐🇭🇺👎🤣 ☆
  Nici unul!

  La fel cum, în cele aproape două secole de ocupaţie turcească, nu s-a înregistrat niciun moment de rezistenţă, de opoziţie ungurească la ocupaţia musulmană.

  👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺

  Nota bene:
  🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴
  principatul medieval ungar, creaţie a Bisericii Catolice, nu a avut o omogenitate etnică comparabilă cu a principatelor româneşti, între care includ şi Transilvania.
  👍🇷🇴 🤔🇭🇺 👍🇷🇴

  Nu întâmplător regii Ungariei de origine maghiară îi numeri pe degete, într-o jumătate de mileniu! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Asta până la Mohaci, în 1527, când statul ungar dispare.
  👍

  Dispare Ungaria, 🇭🇺👎
  dar nu şi Transilvania, 👍🇷🇴
  care continuă să existe!

  De ce nu dispare şi principatul Transilvania odată cu Ungaria, la 1527?
  🤔👎🇭🇺

  Simplu de ce:
  pentru toată lumea, pentru toate cancelariile din acea vreme,
  Ungaria 🇭🇺 şi Transilvania 🇷🇴
  erau lucruri diferite, entităţi complet separate, care nu puteau fi gândite împreună!

  Dimpotrivă, în linii mari, Transilvania se afla în aceeaşi situaţie cu Moldova şi Ţara Românească, fiind toate trei părtaşe în mod firesc la aceeaşi istorie, la acelaşi model de organizare politică.
  🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍

  Insistenţa cu care ne atacă detractorii maghiari ne obligă la gestul cel mai firesc: comparaţia între cel calomniat şi calomniator!

  Foarte uşor şi la îndemâna oricui este să constate că oportunismul şi lipsa de demnitate este mult mai prezentă la liderii maghiari, decât la cei care ne-au condus şi reprezentat pe noi!
  👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺
  S-o spunem pe şleau şi pe înţelesul omului de rând:
  momentele în care să-ţi fie ruşine de tine că eşti maghiar sunt mult mai numeroase şi mai jenante decât cele care i-ar îndreptăţi cât de cât pe români să trăiască acest sentiment dureros.
  🤣🤔🇭🇺🤣🤔🇭🇺

  Nu mai intrăm acum în detalii, dar aceste detalii de urgenţă trebuie adunate de istoricii specialişti şi puse pe tapet, căci numai aşa vom închide gura celor care şi-au făcut o meserie din a calomnia tot ce este românesc!
  👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍
  Ţinem totuşi să punem o întrebare pentru bravii noştri detractori maghiari, mai activi ca de obicei în preajma zilei de 1 Decembrie:
  👎🇭🇺
  Câţi sunt românii care au făcut istorie pentru Budapesta, şi câţi sunt maghiarii care au marcat istoria pentru români?
  🇷🇴 infinity
  🇭🇺 big fat ZERO

  Câţi sunt românii al căror nume a fost maghiarizat şi se fălesc azi cu ei toţi maghiarii, şi câţi sunt maghiarii cu nume românizat?
  🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍

  Să mi se ierte simplicitatea, approape penibilă, a demersului pe care îl propun!
  Dar nu avem încotro şi trebuie să ne coborâm la nivelul cerebral al celor care ne agresează, agasanţi şi insistenţi cu orice ocazie!
  🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴
  Să vorbim aşadar pe înţelesul minţii lor, împuţinată de ură şi năluciri deşarte!
  Avem nevoie, zic, de aceste două liste, riguros alcătuite, ca să le facem publice şi să tranşăm o dată şi pentru totdeauna disputa artificială, nefirească, la care suntem obligaţi să participăm, oricât de neserioasă ni se pare nouă, românilor.

  Pentru cei ce vor face această operaţiune, de listare a românilor care împodobesc Pantheonul unguresc, le recomandăm să verifice situaţia din satul Buia, unde s-au născut cei doi mari matematicieni Farkas şi Janos Bolyai.
  Am prieten un istoric din Sibiu, care mi-a demonstrat că tatăl, Farkas din Buia, scris Bolyai, era român, că tot satul Buia era românesc pe la 1800, iar numele de botez Farkas, adică Lupu, este un binecunoscut nume de botez tipic românesc, larg răspândit la românii din Ardeal, din Maramureş!
  Din păcate acel coleg se teme pentru persoana lui şi pentru familie să-şi susţină ipoteza, adevărul!.
  Să-l ajutăm noi, dacă nu pe domnul istoric, atunci măcar pe domnul Adevăr să iasă în lume teafăr, întreg, nemăsluit!
  Acelaşi exerciţiu nu ar strica să-l facem şi cu ceilalţi vecini, întrebându-ne câţi ucrainieni, ruşi, bulgari, sârbi sau greci au scris pagini de istorie românească, şi câţi români i-au fericit pe vecinii noştri şi ar binemerita nu numai un cuvânt de recunoştinţă din partea acestora!
  Dar ar merita ca în toate aceste ţări, în Grecia, în Bulgaria, în Serbia, în Ucraina, în Ungaria, să înceteze prigoana împotriva celor ce simt româneşte şi se consideră români!

  Oare cât vom mai tolera persecutarea şi marginalizarea românilor fără a face auzit măcar protestul nostru, al românilor din România, care nu riscăm nimic demascând neruşinarea guvernanţilor vecini, a guvernanţilor noştri, complet surzi la suferinţa românilor din ţările vecine?!

  Pentru acei unguri care nu mai ostenesc blamându-i pe români în toate felurile, să le reamintim:
  la Trianon, 🇫🇷 în 1920, s-a decis crearea statului Ungaria!
  🤔🇭🇺👎
  Budapesta nu mai fusese capitala unui stat adevărat, suveran, încă din 1527, după dezastrul de la Mohaci.
  🤣🥳🤣🥳🤣🥳🤣🥳
  Abia după 400 de ani, la Trianon, a apărut din nou un stat ungar.

  De data asta, pentru prima oară în istoria lor, ungurii erau majoritari în propria ţară.

  Iar statul ungar era, pentru prima oară, un stat naţional!
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Comunitatea internaţională le-a făcut ungurilor acest dar,
  ☆ POMANA ☆
  iar ei, maghiarii, consideră că atunci, la Trianon, s-a produs cel mai mare dezastru din istoria lor!
  🤣🤣🤣 idiots 🤣🤣🤣

  Care e logica acestor resentimente?
  Cum puteţi deplânge la nesfârşit dispariţia graniţelor care aparţineau altora, adică habsburgilor?!
  🇦🇹👮🇦🇹👮🇦🇹👮🇦🇹👮
  Nicidecum maghiarimii!
  Nu vă deranjează ridicolul situaţiei?!
  👎🇭🇺

  Până la Trianon, vreme de 400 de ani, ungurii au trăit sub guvernarea şi administrarea altora, ba a turcilor, 🇹🇷 ba a austriecilor.🇦🇹

  Abia după Trianon, ungurii s-au trezit fără stăpân, liberi să se guverneze cum vor!
  Şi ştiţi dumneavoastră, fraţi maghiari, care a fost prima iniţiativă a politicienilor dumneavoastră de atunci, a liderilor de la Budapesta?
  Care a fost primul lor gând de autoguvernare maghiară, suverană şi independentă pentru prima oară după 400 de ani?
  Nu ştiţi, căci este tare jenant ce a decis, de capul ei, clasa politică din Ungaria!
  Au decis să trimită şi au şi trimis la Bucureşti o delegaţie, de trei conţi maghiari, care i-au propus regelui Ferdinand şi lui Ionel Brătianu ca Ungaria să se lipească la România, într-un stat dualist, după modelul dualismului austro-ungar instituit în 1867!
  Nici mai mult, nici mai puţin!
  Aşadar instituirea unui dualism româno-ungar a fost proiectul politic cel mai dorit, speranţa cea mare a politicienilor maghiari!.
  Lipsiţi de exerciţiul guvernării, al libertăţii, fruntaşilor unguri le-a fost teamă de riscurile şi provocările la care te supune suveranitatea.
  S-au simţit singuri şi neajutoraţi, neasistaţi!
  Nu ştiau încotro s-o apuce!
  Cam la fel cum au reacţionat ţiganii noştri când au fost eliberaţi din aşa zisa robie: s-au trezit şi ei dintr-odată neasistaţi şi s-au întors pe capul boierului român să afle cu ce l-au supărat şi să ceară să rămână mai departe sub pulpana sa!

  Unde era dispreţul politicienilor maghiari faţă de tot ce este românesc atunci când au venit la Bucureşti cu căciula în mână cerşindu-ne întovărăşirea?!

  Unde era dorul de libertate şi neatârnare care animă, se zice, întreaga istorie a cavalerilor maghiari?!

  Prin ce impuneau românii în faţa vecinilor maghiari ?
  Prin faptul evident că în această parte a Europei, a lumii, statul cel mai vechi şi mai stabil, cu o continuitate neîntreruptă de peste 600 de ani, era statul român.

  Nici în toată Europa nu găseşti multe popoare care s-au învrednicit de o asemena performanţă politică!
  Semn de cuminţenie şi de înţelepciune atât la nivelul domnilor, cât şi la nivelul omului de rând de la talpa Ţării!
  Nu întâmplător românii se numără şi printre cele numai câteva popoare din
  Europa care au fost în stare să elaboreze un cod juridic propriu, vestitul Jus Valachicum.
  ✒🇷🇴📚👍
  Da, oameni buni, aşa s-au petrecut lucrurile după Trianon!
  A fost un moment jenant pentru bieţii unguri, iar guvernanţii şi mai apoi istoricii români, ca nişte veritabili domni, ca nişte adevăraţi boieri, ca nişte buni vecini, ca nişte oameni adevăraţi, ne-am abţinut să-l popularizăm, să-l mediatizăm şi să-l comentăm!

  Să facem caz, ori, ferit-a Sfântul, să facem haz!
  Căci comentariul, oricare ar fi fost, nu putea fi decât unul complet defavorabil ne-prietenilor noştri! Şi poate că aşa ar trebui să procedăm şi în continuare! Să facem uitate asemenea momente de slăbiciune ale Celuilalt!

  Din păcate, abnegaţia ungurească sistematică, instituţionalizată, de
  a lovi şi calomnia tot ce este românesc, ne obligă să părăsim îndătinata
  noastră atitudine de a-i lăsa pe neprieteni în plata Domnului.

  Bunătatea noastră şi bunul nostru simţ sunt considerate slăbiciune, prostie chiar!

  E timpul ca această impertinenţă să capete răspunsul cuvenit, iar cei fără ruşine să fie obrăzniciţi şi puşi cu nasul la perete, să nu şi-l mai ridice aşa de sus fără niciun temei!

  Dacă nu se găsesc maghiarii de bun simţ care să-i tragă de mânecă pe conaţionalii lor mai zănateci sau nu îndrăznesc, să ne ocupăm noi, românii, de această trebuşoară!

  Şi s-o facem de data asta temeinic, cu sistemă!

  Avem nevoie, aşadar, de o strategie bine pusă la punct prin care să contracarăm eforturile sistematice ale celor care, cu fel şi fel de minciuni, ne calomniază şi ne sabotează cu orice ocazie!

  Noi nu avem nevoie de minciuni, de alte calomnii ca să le răspundem, ci avem de partea noastră adevărul şi nu mai putem întârzia cu punerea în funcţiune a acestei arme teribile:
  ADEVĂRUL!

  Şi adevărul este de partea noastră în cele mai multe cazuri!

  Numai detractorii noştri au motive să se teamă de adevăr!

  Ceea ce înseamnă că îl avem de partea noastră şi pe bunul Dumnezeu, care este, în fapt, alt nume al adevărului.
  Numai că trebuie să avem grijă mare: Dumnezeu, oricât ne-ar iubi, nu ne bagă şi în traistă!

  Ne-a iubit Dumnezeu atunci, la Alba Iulia, şi a vegheat Sfântul Duh la opera care se finaliza în acea zi de neuitat.
  Dar acel final fericit se împlinea prin fapte de vitejie şi de dăruire apostolică a cărturarilor noştri, şi datorită jertfei româneşti din acei ani teribili ai Marelui Război.

  Tuturor românilor aşadar, pentru fiecare român în parte şi pentru întreg Neamul nostru cel românesc, inima şi fruntea sus.
  👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴👍🇷🇴
  Dați și altor români să ia cunoștință !
  👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺👎🇭🇺

 3. CNCD e un instrument opresiv constituit impotriva romanilor.

  Dansii, aplica dubla masura: se autosesiseaza instant cand e vorba de evrei, unguri sau tigani, dar cand sunt calcate in picioare valorile natiunii romanesti, trebuie sa faci plangere, se intocmeste un dosar, se citeaza o data de infatisare, bla bla bla si iese un mare fasss, dupa o perioada destul de indelungata.

  Adica fratilor, cand tai ceapa pe o icoana a Mantuitorului, fie ea si eretica, chiar daca esti ungur eretic angajat la CNCD, trebuie sa te autosesizezi, daca tot te ti „crestin”. Dar NU! NU se autosesizeaza nimeni, e liniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.