X

OFICIAL – DIICOT confirmă decesul Alexandrei: Condoleanțe familiei îndurerate!

Procurorii DIICOT confirmă faptul că probele ADN găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

”DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!”, transmite DIICOT.

Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

18 comentarii

 1. Este incredibil…au intrerupt cercetarile la fata locului in urma cu zece zile zicind si ca nu s.au gasit urme biologice..deci au gresit grav..iar dupa ce au reluat cercetarea cum unde au gasit urme biologice? In gropile alea? Cum se poate preleva adn din oase calcinate? Eu stiu ca nu se poate…un legist a explicat clar ca înclinerarea nu se face la sub 1000 grade- trebuie nu doar ciptor special dar si camera speciala..iar cadavrul trebuie eviscerat pt ca altminteri ar exploda..daca ar fi fost si eviscerat cum nu s.au gasit urme biologice inca de prima data?

  1. IN PRIMUL RAND, CONDOLEANTE familiei indurate a Alexandrei. Incinerarea unui cadavru se poate face si la 400 grade Celsius. S-au gasit si 21 de dinti ce au avut urme ADN in ei. Mos Dinca, odiosul criminal in serie, (se presupune ca ar mai fi peste 27 de fete ucise , incinerate si ingropate acolo). avea si un cuptor de incinerare, betonat, au aparut poze si pe internet. Timpul de incinerare a unui cadavru feminin si cu densitate osoasa mica, de adolescent, in jur de 15 – 18 ani, este in jur de 2 sau 3 ore, la temperatura de 400 grade Celsius si avand un combustibil de minim 100 kg de lemne cu adaos de benzina, vaselina si carton asfaltat bituminous, poate si alte substante necesare combustiei. Se poate presupune ca a eviscerat cadavrul si ca a avut mai multe cazane de incinerare, pe langa cuptor. Un cadavru nu explodeaza la incinerare in aer liber. Indienii ard cadavrele lor, traditional la ei, si nu le explodeaza cadavrele. Rusine pentru politia din Olt si Caracal pentru felul cum au instrumentat cazul. Oricum Mos Dinca a recunoscut si nu este luat in seama de autoritatile romane. Baietii de a DIICOT au facut treaba buna pana acuma, sa se straduie sa descope si pe Luiza si pe cele peste 27 de fete ingropate si sau incinerate acolo. Infiorator cum totul se petrece de ani buni sub ochii vecinilor si a Politiei din Caracal. De prima data nu s-au gasit urme biologice pentru ca nici nu s-au cautat, Mos Dinca fiind protejat de Politia Caracal si de unii din interlopii din zona, desi nu are un profil de proxenet, ci de criminal in serie. Sunt peste 514 adolescent disparuti in intreaga tara, din care, peste 300 fete, dupa unele surse. Sunt vinovati si parintii acestor fete care nu le-au instruit sa NU se urce in masini de ocazie. O contraexpertiza ADN in strainatate este inutila. Va fi la fel. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Alexandra! Asteptam si rezolvarea cazurilor Luizei si a celorlale 27 de fete din casa de groaza a lui Dinca. Ce revoltator! Nimeni nu a vazut nimic. Rusine la Serviciul 112. Nimeni nu lucreaza 24 de ore, nici macar politistii grasi, incompetenti si tatuati….Sa dea bunul Dumnezeu sa se gaseasca toti complicii lui Dinca si impreuna cu el si sa fie pedepsiti cu inchisoare pe viata! Multa dezinformare apare la TV, mai ales la B1, cu acea confuza reporterita Sorina Matei. Bietii parinti ai Alexandrei! Sunt mintiti ca fata lor ar putea fi rapita de proxeneti… Odihneste-te in pace Alexandra si la fel pentru Luiza si pentru alte nume ce nu le stim inca!

   1. Dinca a lucrat ca un mecanic ca sa scape de cadavru. A scurs mai intai sangele din cadavru. Mai apoi a dezosat carcasa. Sangele l-a varsat in canalizare, carnea a dat-o cainilor si porcilor s-o manace iar oasele le-a sfarmat si mai apoi le-a ars. Asa se explica de ce oasele sunt bucatele, bucatele si nu intregi.

   2. In primul rand, nu poti prosti pe nimeni cu texte din astea. In al doile rand, sunt necesare minim 180 de kg de lemne pentru a incinera un adult in 3 ore, or asta ar fi depasit de 2 ori capacitatea acelui cazan, deci corpul transat ar fi trebuit ars in doua runde, deci in 6 ore. Asta ar fi umplut intregul cartier de fum timp de ceea ce ar fi dus la anuntarea pompierilor si ar fi trebuit sa fie gasite stive de lemne ramase in curte.
    Birendra Nath Ghosh calculated that to burn an adult body and reduce it to ashes in three hours required 400 pounds of wood
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5357291/

 2. România este un paradis al pedofiliei
  Un actor scoţian, Matthew McVarish merge pe jos dintr-o capitală europeană în alta şi încearcă să convingă guvernele ţărilor să-şi înăsprească legile faţă de pedofilie. Nimeni din statul român nu voia să vorbească cu el, deşi în alte ţări Matthew a ajuns să vorbească şi-n Parlament.
  Matthew McVarish: „Când eram mic, eu și cei trei frați ai mei am fost abuzați de unchiul meu. ”
  „În UK nu se prescrie pedofilia, aşa că poţi să reclami şi la 30 de ani că ai fost molestat.”
  „Ţara voastră este folosită şi pentru turism sexual, pentru că occidentalii ştiu că aici copiii sunt vulnerabili.”
  „Aici copiii suferă sub cea mai restrictivă lege pe care am întâlnit-o în ultimele 18 ţări în care am fost. În Slovacia am vorbit în Parlament şi în trei zile făcuseră deja o propunere pentru eliminare a perioadei de prescripţie în cazul pedofiliei. M-am întâlnit cu Avocaţii Poporului din Estonia, Lituania şi Letonia, care promovează şi ei măsuri similare de atunci.”
  În anii ’90, din cauza vidului legislativ, România era paradisul pedofililor din toată lumea. Zeci de turişti din ţările nordice veneau să profite de minorii de aici şi scăpau de poliţie cu avertisment. Apăruse chiar şi un ghid de pedofilie pentru străinii care vin în România. Din păcate, de atunci lucrurile nu s-au schimbat prea mult. O dată la câţiva ani, autorităţile europene sau americane mai arestează o reţea întreagă de pedofili sau traficanţi de carne vie care-şi luau materia primă din România.
  Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că una din patru fete şi unul din şase băieţi din Europa vor fi abuzaţi în viitor, după cum stau lucrurile acum. Asta înseamnă că mai bine de un sfert din femeile din România şi 15% din bărbaţi au fost abuzaţi în copilărie.
  https://www.vice.com/ro/article/d78jn7/romania-este-un-paradis-al-pedofiliei

 3. DIICOT a arestat un pedofil olandez în vârstă de 71 de ani, sub acuzaţia că ar fi racolat mai multe fete minore, cu nivel redus de educaţie şi o situaţie materială şi familială precară, cu care a întreţinut relaţii sexuale. Acesta a procedat la filmarea sau fotografierea minorelor în timp ce acestea aveau un comportament sexual explicit, reţinându-se şi faptul că el ar fi deţinut mai multe materiale pornografice cu minori – filmări şi fotografii.
  https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/diicot-a-arestat-un-pedofil-olandez-812961.html

  Cazul Caracal: Rădoi, patronul firmei de paza, care a primit sarcina de la IPJ Olt să ajute la găsirea Alexandrei a avut o cifră de afaceri uriașă în 2018: 2,8 milioane de euro, și un profit de aproape un milion de euro!
  Deși nu apare în dreptul acționarilor firmei de pază, Rădoi recunoaște că este și acum patronul firmei care are, conform datelor depuse la Registrul Comerțului, 250 de angajați.
  https://www.libertatea.ro/stiri/interlopul-radoi-pazeste-primaria-caracal-si-are-contracte-uriase-cu-statul-2713370

 4. E….ireal…cum poti spune ca s a inchis acest caz.
  …ln conditiile in care nu q fost admis ca dintii apartin persoanei respective..nu exista niciun fel de adn.. Pentru ca nu e moarta..se numeste manipulare in masa

 5. Eu unul nu mai trag concluzi din aceste anunturi oficiale!….institutiilor statului nu le mai acord nici cea mai mica atentie, credibilitate.
  E ca si cum ai vrea sa afli adevarul de la un mincinos sadea.
  Dumnezeu stie care este adevarul!

  1. Așa e. Statul satanic din România nu are nici o credibilitate. Fetele trăiesc și au nevoie de rugăciunile noastre.
   Doamne ajută-le să se întoarcă acasă.

 6. Lumea incepe sa inteleaga dupa Colectiv si dupa acest caz ca pestele s-a imputit de la cap, dar se poate curata doar de la coada. Nu acesta este epilogul!

  „El a declarat că a incinerat-o pe Alexandra, că au rămas resturi, că nu s-au topit tot, e altă dicuţie. A precizat că a pus-o netranşată, a pus-o în picioare în acel butoi”, a declarat avocatul din oficiu a lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena 3.
  „Nu poti arde un corp dacă nu este tranşat, aşezat în bucăţi. Dacă s-ar fi degajat o astfel de căldură, nu mai rămânea niciun pic de ADN, pentru că la o astfel de temperatură nu mai trăieşte niciun fel de celulă. Sunt chestii ilogice din punct de vedere tehnic”, a afirmat şi Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.
  Fostul director al Crematoriului Vitan Bârzești, Gheorghe Ionel, sustine ca e exclus ca Gheorghe Dinca sa fi ars trupul fetei in butoi.
  https://ciao.ro/cum-a-ars-cadavrul-alexandrei-ce-tehnica-avea-gheorghe-dinca-criminalul-din-caracal/

 7. Dar chiar. De ce s-a grabit alde Birchal, cea care se poza nonsalant cu unealta klemm sau maior fara nicio greata, sa anunte ea o astfel de veste macabra, care de altfel e si extrem de greu de comunicat? De ce i-a luat fata DIICOT-ului?

  altfel, nu stiu de ce contraexpertiza testului and nu se face in alta tara acum, sau oricum la alt laborator de investigatii, pt a putea fi cu adevarat mai relevant. Unde-i locul pe pamant in care americanii nu-si pot intinde tentaculele pt o presupusa influenta … ? Rusia. Exact, nu stiu de ce familia nu propune analize adn efectuate la niste laboratoare specializate din Rusia? Nu ca as vrea sa insinuez ceva neaparat…, dar totusi putin profesionalism in plus nu strica.

 8. Ipoteza: daca trupul „ars in butoi” nu ar apartine Alexandrei, ci Luizei? Adica Alexandra e in viata si s-a facut asta, „recunoasterea faptei”, pt a se i se pierde urma si unei adevarate retele de trafic de carne vie. Cum s-a facut „recunoasterea”? Pai pana acum 2 zile numai bijuteriile Alexandrei erau singura conexiune cu cenusa de acolo. De doua zile spun ca adn-ul e foarte asemanator cu adn-ul parintilor, deci nu adn-ul ei, de ce nu l-o fi putut preleva de undeva de la ea nu stim. Ok, este un adn unic in toata cenusa (sau oasele) de acolo, dar daca ele apartin intregi unei alte persoane, Luiza sau alta victima de alta data. Si „au ars” altadata de fapt (cand avea timp?), iar acum monstrul doar a aruncat bijuteriile acolo pt a face cale libera Alexandrei si retelei de carne vie. Chiar, de ce s-a zbatut el atata sa recupereze bijuteriile din locul acela din oras si sa le arunce apoi in butoi? Ca sa se acuze singur? Sau sa acuze o alta fapta, „mincinoasa” de fapt? Daca cenusa e a altei victime anterioare? iar ea a ars altcandva, si nu pe timp de zi.., iar Alexandra e in viata si traficata de proxeneti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.