X

Japonia aprobă experimentul ce va duce la termen un hibrid om-animal

main article image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biologul Hiromitsu Nakauchi, specialist în celule stem, așteaptă acest moment de mai bine de un deceniu.

După ani de planificare, cercetătorul perseverent a primit în cele din urmă aprobarea guvernului pentru unul dintre cele mai controversate studii științifice care există: experimente pe embrion om-animal, informează Nature.com.

În timp ce multe țări din întreaga lume au restricționat sau interzis în totalitate aceste practici lipsite de etică, Japonia a ridicat acum oficial capacul proverbialei cutii Pandora. La începutul acestui an, țara a declarat legală nu numai transplantarea embrionilor hibrizi în animale surogat, ci și aducerea lor la termen.

Ca cercetător principal al celulelor stem la Universitatea din Tokyo și la Universitatea Stanford, Nakauchi a plecat din țară în țară, urmărindu-și visul de a crește, într-o zi, organe umane personalizate în animale, precum oi sau porci.

Cu peste 116.000 de pacienți pe lista de așteptare a unui transplant numai în Statele Unite, Nakauchi speră că ideea sa poate transforma viețile.

Acest obiectiv final este încă departe, dar următorul pas al cercetării sale a primit în sfârșit undă verde de la oficialii din Japonia. Fiind primul cercetător care a primit aprobarea guvernului după interdicția din 2014, Nakauchi intenționează să ia lucrurile încet, astfel încât înțelegerea și încrederea publicului să poată fi câștigată.

„Nu ne așteptăm să creăm organe umane imediat, dar acest lucru ne permite să avansăm cercetările noastre pe baza know-how-ului pe care l-am obținut până acum”, a declarat  Nakauchi pentru Asahi Shimbun.

Experimentele vor începe prin injectarea de celule stem pluripotente de la om în embrioni de șobolan și șoareci, toate fiind manipulate genetic, astfel încât să nu poată produce pancreasuri.

Scopul este ca embrionul rozătoarei să folosească celulele umane pentru a-și construi un pancreas și, timp de doi ani, echipa intenționează să analizeze aceste rozătoare cum se dezvoltă și cum cresc, monitorizând cu atenție organele și creierul lor în acest proces. Doar atunci cercetătorii vor cere aprobare pentru a face același lucru cu porcii.

Deși embrionii om-animal au fost creați în trecut – cum ar fi embrionii de porc-om și embrionii de oaie-om – nu au fost niciodată lăsați să se dezvolte până la termen.

Una dintre cele mai mari temeri cu acest tip de cercetare se referă la locul unde se poziționează aceste celule stem umane într-un animal și în ce tip de celule s-ar putea dezvolta odată ce au fost injectate.

Nakauchi și echipa sa încearcă să restricționeze acest tratament doar pentru pancreas, iar dacă detectează că mai mult de 30 la sută din creierul rozătoarei este uman, vor suspenda experimentul. Acestea fac parte din condițiile guvernului de a împiedica un animal „umanizat” să intre vreodată la viață.

Nakauchi, însă, nu crede că acest lucru se va întâmpla. Anul trecut, el și colegii săi de la Stanford au creat cu succes primul embrion oaie-om și fost distrus după doar 28 de zile, deși hibridul nu conținea organe și foarte puține celule umane – doar aproximativ unul din 10.000 sau mai puțin.

„Încercăm să ne asigurăm că celulele umane contribuie doar la generarea anumitor organe”, a explicat Nakauchi în ediția de iarnă a revistei de medică Out There a univ. Stanford.

„Cu noua noastră, generare de organe direcționată, nu trebuie să ne facem griji pentru integrarea celulelor umane acolo unde nu le dorim, așa că ar trebui să existe mult mai puține preocupări etice.”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. 1. In anii ’20 ai secolului trecut, bolsevicii lui Trotzky, Zinoviev, Kamenev au initiat un experiment stiintific prin care zeci sau siute “vo;luntare sovietice” s-au oferit sa se imperecheze cu diverse specii de maimute aduse din Africa.
  Daca experimendul ar fi dat rezultate, ideolodia marxista ar fi avut argumentul hotarator prin care sa arayte ca “omul se trage din maimuta”.
  EXPERIMENTUL A FOST UN ESEC TOTAL: NU A FOST CONCEPUTA NICI O FIINTA HIBRID OM MAIMUTA.
  Dupa victoria impotriva lui Trotzky, Stalid a ordonat oprirea experimentutlui. (documentar TV englez sau american).

  2. Exista un documentar englez sa american, in care se arata ca n jungla africana ar fi fost impuscata o fiinta care avea atat trasaturi de om cat si de msaimuta. Se specula, ca o femeia alba af fi fost rapita si violata, de seful unui clan de maimute. PROBE MATERIALE NU AU EXISTAT !

  3. MSANIPULARI DE ACEST GEN SE VOR DIVERSIFICA PROBABIL !

   1. Daca hibridul chinez poate vorbi, / gandi ca om inseamna ca are suflet. In caz contrar nu.

    Aici este intrebnarea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button