X

Posibil criminal în serie la Caracal. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Astfel de indivizi transpiră şi put la interogatorii

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat la Digi24 că suspectul criminal din cazul cutremurător de la Caracal calchiază pe tipologia psihopatului, deci a unui criminal în serie, și a precizat că poliția a identificat 11 astfel de persoane în România în ultimele decenii.  

Școala de la Poliția Capitalei, serviciul Crime, a identificat, cel puțin în generația mea, 11 ticăloși de genul ăsta. Ăștia să știți că sunt foarte feroci. Ucid fără zăbavă, tranșează, împrăștie părți din cadavre. Dar să știți că în interogatorii, sunt fricoși, lași, transpiră și put. Este posibil ca omul, acum, să se afle pe poziția inițială a negării faptei”, a explicat Tudorel Butoi în legătură cu informațiile că suspectul, aflat la audieri, nu-și recunoaște faptele. „Nu-i nicio problemă”, a adăugat expertul. „Pas cu pas vom asista împreună la progresele care se vor face săptămânal în speța asta”, dă asigurări Tudorel Butoi.

Faptul că suspectul neagă faptele „este o formă primară de a se apăra, se întâlnește în situațiile inițiale și este dictată de spaimă și de instinctul de conservare”, spune Tudorel Butoi. El avertizează însă că este posibil ca pe parcursul anchetei să fie scoase la iveală și alte orori. „Să știți că la vârsta pe care o are domnia sa (66 de ani – n.r.), deocamdată cu absența frânei sexualității, este posibil să aibă un trecut împovărat și presărat cu astfel de fapte. E posibil până la Anul Nou să tot aflăm mereu, mereu, mereu de faptele comise. Dacă le are într-un habitat personal – curte, casă și așa mai departe – depuse părți de cadavru sau cadavrul înseamnă că este șansa criminaliștilor să le găsească pe toate la un loc”, a explicat Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist a spus că acum investigatorii vor sta de vorbă cu o serie de persoane pentru a-i face suspectului un fel de profil, după care vor avea declarațiile lui, apoi confruntarea cu fiecare dintre obiectele care vor fi găsite, „deoarece criminalii ăștia în serie au slăbiciuni, ei păstrează așa-zisele fetișuri de pe la victimele lor – un ineluș, cerceluși, o broșă, un ruj de buze, o batistă, ținute de lenjerie intimă etc. – și va trebui să explice proveniența lor”, a subliniat Tudorel Butoi la Digi24.

Categorii
SocialȘtiri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

26 comentarii

 1. Ediție Specială – Cearta de vorbe – cu Tudorel Butoi
  https://www.youtube.com/watch?v=7mlm0LPbUYk
  -Am în față o carte – Moara fără noroc – care a fost deja epuizată în ultimele 72 de ore, la a câta ediție Domn profesor?
  -La a treia ediție. Să încurajăm totuși telespectatorii noștri care o așteaptă…am înțeles că mai este în depozit un tiraj pe stoc.
  -”MOARA FĂRĂ NOROC” scrisă de prof.dr.univ.TUDOREL BUTOI SEVERIN – psiholog criminalist, bine-ați venit d-le profesor la emisiunea noastră…să ne mai spuneți din tainele societății pentru că Dvs.sunteți ca un radiogrifician să zicem…un om care radiografiază foarte bine societatea românească.
  Iar în seara asta, vorbim despre CEARTĂ…cearta de vorbe!
  Am cules câteva citate care vreau să vi le spun…două proverbe românești…
  Unul zice așa: ”UNDE E SĂRĂCIE, E ȘI CEARTĂ”
  Altul,spune: ”CEL CARE SE CEARTĂ CU UN BEȚIV, RĂNEȘTE UN ABSENT”.
  Și o epigramă foarte interesantă, de Marian Cioacă: ”Nu-i ajunge cât se ceartă/Acasă cu-a lui consoartă/Caută motiv de sfadă/Și la …omul de zăpadă”.
  Domn profesor, ați sesizat și Dvs.ceea ce am sesizat și eu: în general, suntem o societate certăreață…de la primul moment în care ieșim în trafic, toți…bat cu pumnul în masă, claxonează, nervoși, se ceartă, dau geamul jos…ajungi seara la televizor, 6-7 oameni se ceartă…nu știu CUM vin toți la o emisiune de jumătate de oră, n-apucă 7 oameni măcar un minut să zică ceva…se ceartă, se ceartă…ce se întâmplă este ciudat, pentru că intră în derizoriu.
  Adică, să zicem că partidul de guvernământ, deschide un spital…să zicem!
  Facem treaba asta ipotetic.
  Indiferent dacă este bine sau rău, ceilalți, îi ceartă pe ăștiălalți.
  Ce facem? Ce-i cu societatea asta românească? Ce soluții avem?
  E o situație normală în ziua de azi?
  De ce ar deveni ”normală” această ceartă, domn profesor?
  TUDOREL BUTOI: Sesizarea acestei societăți căreia să-i zicem noi CARBOGAZOASĂ pentru că, plastic, imaginația aceasta ne ajută să ne-o închipuim…carbogazoasă!
  Are la BAZĂ faptul că, fiecare dintre cei care sunt în trafic sau sunt în orice alt mediui și-și duc existența, au în bagajul experienței lor, o serie de ne-ajunsuri și ne-împliniri, domnul Drăgușan.
  Ne-împliniri, ne-ajunsuri…spunea ăla acolo că sărăcia duce la ceartă! Păi, cum să nu ducă câtă vreme omul NU poate să-și rezolve aspirații, gânduri, mici bucurii…acu, de Anul Nou le-am scris prietenilor mei: să vă ajute bunul Dumnezeu să aveți bucurii mici, dar împlinite! Bucurii de suflet….în ideea că, plăcinta asta a fericirii, mare, șamd…nu o poate nimeni, din SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ CVASI-SCHIZOFRENIZATĂ să o atingă!
  -Mamăăă…ce cuvânt ați folosit! Cam așa e, nu?
  TUDOREL BUTOI: cvasi-schizofrenizată pentru că, ce vrei să alegi de la CEARTA DE VORBE?
  Cearta de vorbe, inutilitatea demersului contradictoriu care poate, în cel mai rău caz, să ducă spre infracționalitate….infracțiune cauzatoare de moarte pentru că se escaladează discursul…de la injurii, de la ironii, de la miștocăreala asta stradală, la vorbe care aduc atingere demnității și unei moluște!
  Și atunci, dacă nu are capacitatea de a tempera dialogul persoana respectivă, de a avea o toleranță, o înțelegere…va avea replica agresivă!
  Ca dovadă: crime în locuri de parcare, crime în trafic, crime în violența domestică, acasă…în climatul acesta al familiei, lovituri cauzatoare de moarte și, mai ales, ce este mai frapant – EXERCIȚIUL PROVOCĂRII!
  A apărut la un moment dat în piața aceasta politică, indivizi, grupuri mici, miluscule…care, AGASEAZĂ PRIN PRESIUNE VERBALĂ, PRIN IRONIE dar, nu numai atât! Prin injurie…diverse personaje, altele…care nu le împărtășesc dezideratele politice, șamd…în scopul de a obține SPECTACOLUL ACESTA IEFTIN, DE CIRC!
  Eu nu m-aș fi angajat în această seară într-o astfel de discuție, dacă nu aș fi găsit în mine un imbold intern de a atenționa și telespectatorii noștri, și prietenii, și lumea, în genere….DOMNE, CÂT NE MAI ȚINEȚI PE NOI ÎN BULA ASTA DE ȘMECHEREALĂ IEFTINĂ?

 2. Asta este o șmechereală ieftină, o bulă din asta, în care ne țineți permanent conectați, PARCĂ intenționând să uităm de necazurile zilnice!
  Noi avem de bătut cuie, nene!
  Avem de câștigat o pâine pentru familie, pentru copii, pentru anturajul nostru și voi (POLITICIENII) ne țineți….CERTĂREȚII ĂȘTIA DE VORBE, certuri de vorbe!
  Dvs., nu vedeți când se adună politicienii ăștia la diverse emisiuni televizate?
  NU SUNT CAPABILI SĂ DUCĂ O IDEE PÂNĂ LA CAPĂT!
  De ce? Nu-l lasă celălalt! Intră peste el…atacul la persoană este din ce în ce mai uzitat!
  Oamenii sunt cu mobilul și așteaptă DIN SPATE, de undeva…”arde-l și cu ASTA!”
  ”zi-o și p-asta!” etc, etc…păi, domnilor!
  NOI SUNTEM OBLIGAȚI SĂ ASCULTĂM LA PANARAMELE ASTEA PE CARE NI LE DAȚI DVS.?
  Toate seriile, seară de seară…certuri de vorbe, deșertăciuni!
  NIMIC din cascada acestor dispute politice, domnu Cornel, nu vezi REALIZAT material!
  Deci ăștia se ceartă de 5 ani, și n-au fost capabili să facă un drum!
  N-au fost capabili să facă un spital!
  Ba, dimpotrivă! Vedem că, în URMA LOR curg fel de fel de necazuri pe care le pricinuiesc societății românești!
  Eu vă spun cinstit: am trăit perioada comunistă, m-am educat în ea, am suportat și privațiunile aceste societăți vis-a-vis de libertăți, de drepturi fundamentale, șamd…am beneficiat și de foarte, foarte multe TUȘE POZITIVE care nu se mai regăsesc astăzi, din păcate!
  -Puteți să ne spuneți câteva?
  TUDOREL BUTOI: Păi, domnul Cornel…hai să amintim de niște tușe pozitive din comunism, da?
  Ne ascultă lumea acuma: ASISTENȚA MEDICALĂ – totalmente gratuită!
  CORP MEDICAL DE EXCEPȚIE! European! Venea cineva în comunism, de-acasă…. cu bandaje, cu feșe, cu medicamente, cu vaccinuri?
  Auzi! Institutul de cercetări în domeniul virusologiei, bacteriologiei Cantacuzino, șamd…te invită să te duci să-ți cumperi de la Farmacie vaccinurile!
  Păi acolo, ce-o mai fi? Am terminat cu medicina!
  Mai departe: ÎNVĂȚĂMÂNTUL! Păi, se punea problema să n-ai campioni de olimpiade? Numai cu aur și cu argint se întorceau copiii noștri!
  -Mai avem și-acum olimpici care-aduc…
  TUDOREL BUTOI: Or mai fi! Sunt…îi încurajăm! Dar, Nu mai sunt cum erau: ERA PLUTOANE! Nu se lua nimic în Europa când veneau românii!
  Gata: argint, aur…pe fizică, pe chimie…
  Corp profesoral de excepție! În multe altele dacă am putea zăbovi, găsim tușe pozitive care BAT astăzi, de departe, orice fel de zvârcoliri din astea anemice ale societății, statului ăsta…zic ĂȘTIA ”de drept”, stat democratic…”consolidat”…auzi!
  PĂI, CUM SĂ FIE DOMNE STATUL ĂSTA CONSOLIDAT?!?
  NU NE MAI PROSTIȚI, NU NE MAI ȚINEȚI ÎN BULA HOLOGRAMELOR!
  ASTEA-S HOLOGRAME CE VORBESC OAMENII ĂȘTIA POLITICI!
  Eu, acuma…ca psiholog…nu pot să nu observ la unii dintre ei, că PIERD CURENT, domnul Cornel!
  -Au probleme psihice?
  TUDOREL BUTOI: oamenii (politici) AU UN DERANJ!
  O disfuncționalitate…
  -Vorba unui prieten…puțin DEFECT!
  TUDOREL BUTOI: Domnule, SE VEDE DIN AVION TREABA ASTA = DIN FAPTUL CĂ NU TE RESPECTĂ, DIN FAPTUL CĂ ESTE AGRESIV, DIN FAPTUL CĂ ARE O INTOLERANȚĂ DIN ACEASTA CARE NU POATE SĂ DUCĂ LA NICIUN FEL DE PROGRES…
  Exact cum spuneați: dacă un participant din ăsta la showuri, pentru că s-au transformat în showuri…domnilor!
  CEI CARE SUNTEȚI OAMENI POLITICI, UITAȚI-VĂ-N OGLINDĂ…DAȚI-VĂ PALME SĂNĂTOASE ȘI AFLAȚI DE LA MINE CĂ SUNTEȚI NIȘTE MĂSCĂRICI!

 3. Ne stârniți râsul, de ne prăpădim de râs!
  Dacă n-am știi care, de pe unde veniți și ce aveți în spate Dvs., ca INTERESE…noi, ar trebui să râdem, dar e de plâns!
  ESTE DE PLÂNS ȘI DE O MARE TRISTEȚE!
  TEMPERAȚI-VĂ, OAMENILOR!
  Ceartă de vorbe ! Ceartă de vorbe!
  Și-acuma, atacând problematica Statului ”democratic” și ”de drept”, de ce îl consider eu ne-consolidat și o hologramă și p-ăsta?
  Pentru că NU avem exercițiul democratic! Ce înțeleg eu prin asta?
  Începusem să vă spun despre evoluția în comunism…în sfârșit, după Lovitura de Stat din 89, am avut speranțe extraordinare că ne vom îndrepta EXACT către Statul de drept, consolidat și democratic!
  Ce am vrut eu să-mi aducă Statul ăsta? Să-mi aducă domnule respectarea drepturilor și libertățile fundamentale ale omului!
  Pentru a putea trăi în stimă de sine hrănită, în demnitate, în într-ajutorare, în solidaritate și, mai ales să investesc inteligența în afacerile private, pentru a putea să contribui la concurența pieței, în toate domeniile respective, să ducem țara mai departe!
  Domne, DEZILUZIA este extraordinară!
  CINE este VINOVAT de aceasta?
  Uite…vă spun eu: un singur vinovat = NOI!
  Noi suntem vinovații!
  -De ce? Noi le-am permis!
  TUDOREL BUTOI: Ni s-a oferit votul democratic! Am înțeles și noi ce este democrația, am înțeles că votul este exprimarea liberă a unei opțiuni politice, economice, sociale, etc…
  -Și stăm acasă, la vot!
  TUDOREL BUTOI: Una dintre observațiile extraordinare cu care nici nu se mai discută…este această TENTĂ DE ABSENTEISM POLITIC, DE NE-IMPLICARE, etc.etc…după care, mârâim la fiecare scuipat în cap, pe care ni-l aruncă ĂȘTIA, ALEȘII ”NOȘTRI”!
  Dar eu vreau să ajung la altă idee..și-anume, într-o altă realitate!
  Domnule, care sunt CRITERIILE pe baza cărora noi îi alegem pe ei, liderii?
  Primarii, consilierii județeni, reprezentanții în Senat, deputații și senatorii?
  Care sunt criteriile?
  -Promisiunile, cine e mai tare la cerbice, cine e mai cu tupeu și îi dărâmă pe toți ceilalți…cam așa vedem noi lucrurile!
  TUDOREL BUTOI: spectacolul, în zona asta merge! Cine este mai verbal, cine este mai acid, cine este mai incisiv…cine strigă mai tare, cine gesticulează, șamd…ne creează nouă popândăilor care suntem…impresia că tipul s-ar putea să ne reprezinte!
  Eu zic așa: să ne ducem la Sf.Scriptură care, ne îndeamnă, cu discreția necesară, cu sfințenia necesară…SĂ ALEGEM OMUL, DUPĂ FAPTELE SALE!
  Atenție! ALEGEREA OMULUI, DUPĂ FAPTELE SALE!
  Pentru că, zice acolo…smochinul, niciodată nu va face mărăcini, după cum mărăcinele, nu va face niciodată smochine!
  Deci, MĂRĂCINELE-ăsta țepos, agresiv, intolerant, etc…care REALIZEAZĂ O HOLOGRAMĂ , O MAIMUȚĂREALĂ…E ZERO LEI ȘI ZERO BANI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE FAPTELE SALE!
  Pentru că dacă-am știi faptele domnu Cornel….viața ne demonstrează ceea ce ar trebui să știm: ar trebui să știm ceea ce zilnic presa, scoțând cu acul, din trecutul, prezentul sau din viitorul celor care preconizează năzdrăvănii, aflăm: CĂ AU DELAPIDAT, AFLĂM C-AU FURAT, AFLĂM CĂ AU LICITAT, CĂ AU SEMNAT PROTOCOALE și orice alte chestiuni, le aflăm acum?!
  Păi, nu trebuia să le aflăm ATUNCI când veneau ăștia cu promisiunile?
  Atunci trebuia să-l scuturăm pe CANDIDAT, și să-l întrebăm: ”nene, lasă pianul jos! Care sunt faptele tale? Ai condus un grup uman? Ai ajuns la un profit? Te-ai bătut pe piața concurențială? Ți-ai demonstrat valoarea, inteligența, buna-credință?
  Pentru că, CE constat la acești ”politicieni” care se ceartă-n vorbe?

 4. Constat MINCIUNA! SE MINT ÎNTRE EI, NE MINT PE NOI, prin acest verbiaj și cuvinte ”potrivite” politologice, etc, etc…L-AI ÎNȚEPAT, BALOANE DE SĂPUN!
  -Domn profesor, știți care e problema? Problema nu e că ne mint, ci faptul că-i arăți ceea ce a zis în urmă cu 5 ani, și el (politicianul) te face prost în față, că n-ai știut ce-a vrut să zică el, politicianul!
  Dar el exact așa a vrut să zică! Deci, domnule…te-am prins cu minciuna, da?
  Așa a fost conjunctura atuncea, așa am crezut..acuma, nu s-a putut realiza ce-am crezut….fii demn măcar, și pleacă capul!
  ”Nu, nuuu….n-ați înțeles bine! Noi am spus foarte bine: cine nu respectă programul, să plece…dar acum, nu putem pentru că..nu ne ”lasă” cei care-au fost!
  TUDOREL BUTOI: Deci, domnu Cornel, după ce-i alegem pe-aceștia, după aceste criterii care sunt de tip maimuțăreală, hologramă…domnule, noi le acordăm ăstora și imunitatea!
  În momentul în care omul deține o funcție, se protejează de această imunitate și îți atrage atenția să fii liniștit în criticile-astea! S-ar putea să-l lezezi în demnitatea pe are o are, etc…
  FRATE, N-AVEȚI NIMIC! LUMEA S-A SĂTURAT PÂNĂ PESTE CAP DE VERBIAJUL ACESTA LIPSIT DE FORȚĂ!
  ȘI EL SE OBIECTIVEAZĂ ÎN CEARTA DE VORBE!
  ASTA FAC ACEȘTI OAMENI!
  CEARTA DE VORBE ESTE DEȘERTĂCIUNE!
  E TIMP PIERDUT DEGEABA!
  ESTE O ANEMICĂ ÎNCERCARE DE PROSTEALĂ!
  Repet un MESAJ CĂTRE OMUL POLITIC: NU MAI ȚINE DOMNE!
  Noi, când vă vedem seară de seară, ne umflăm de râs: știm cine sunteți, din ce zonă veniți, știm că ne-ați purtat într-un carusel de minciuni și cearta de vorbe dintre Dvs…să vedeți și altă chestie = DUPLICITAR!
  EI SE CEARTĂ ACOLO-N PLATOU…ĂȘTIA CU DERANJUL (la creier…)
  -După aia…merg la o bere!
  TUDOREL BUTOI: asta n-ar fi nimic ! După aia fac contractele cu Statul, își iau comisioanele…presa este plină!
  De-aia vreau să fac așa, un ÎNDEMN între noi cetățenii care avem numai de suportat din panarama asta…domnule, LA VIITOARELE ALEGERI să-i întrebăm pe fiecare dintre ei, CE FRUCTE FAC?
  ”Măi nene, CE fructe faci? Ce-ai izbutit tu să faci, să demonstrezi FAPTIC și PALPABIL, ca eu să-ți dau votul meu, să-ți asigur sprijinul meu, să facem mult mai bine, mai eficient decât dumneata ai demonstrat că poți să faci!
  Dacă NU ai fapte din astea…du-te nene și fă talk-show-uri ca în parcul ăla din Anglia undea se vorbește singur!
  -Domnule profesor, mă bucur că am deschis subiectul, dar vreau să duc puțin lucrurile într-o zonă, așa cum ne place nouă câte-odată la emisiunea asta, într-o zonă mai spirituală!
  Sfânta Carte, pentru că noi, românii…ne considerăm credincioși de 2000 de ani, șamd…Sfânta Carte are niște cazuri extraordinare în legătură cu acest subiect de care noi vorbim. Încă de pe paginile Genezei, există un mic conflict între Avraam și Lot.
  Două personaje biblice, și zice că s-a iscat o ceartă între păzitorii vitelor lui Avraam și păzitorii vitelor lui Lot. Și Avraam i-a zis lui Lot…ascultați cuvintele-acestea de valoare testamentară.
  TUDOREL BUTOI: S-au ”luat” de la fântâni, unde trebuia să-și adape turmele…
  -Exact! Și zice Avraam așa: ”Te rog, să nu fie ceartă între mine și tine, că suntem frați.”
  De ce se ceartă frații români, între ei? Dvs.ați scris în cartea asta, tot felul de cazuri…probabil că sunt și frați care-și dau în cap unul altuia, fără probleme!
  TUDOREL BUTOI: Moara fără noroc!
  -”Te rog, să nu fie ceartă între mine și tine, că suntem frați.”
  Chiar n-au nicio rezonanță aceste lucruri? Vă mai citesc câteva chestii foarte interesante: ”începutul unei certe, este ca slobozirea unor ape, de aceea curmă cearta, înainte de a se înteți!” Proverbe, 17:14
  Proverbe 18:6: ”Vorbele nebunului aduc ceartă și gura lui înjură, până stârnește lovituri.”

 5. Proverbe 22:10: ”Izgonește pe batjocoritor și cearta se va sfârși, neînțelegerile și ocările vor înceta.”
  Proverbe 25:8: ”nu te grăbi să te iei la ceartă, ca nu cumva la urmă, să nu știi ce să faci cânt de va lua la ocări, aproapele tău.”
  ”Când nu mai sunt lemne, focul se stinge”
  ”Când nu mai este niciun clevetitor, cearta se potolește” Proverbe 26:20
  Și încă un text…Proverbe 29:9 ”Când se ceartă un înțelept cu un nebun, să se tot supere sau să tot râdă căci pace nu se face. ”
  TUDOREL BUTOI: Excepțional! Deci, vin din Scriptură, din vechile timpuri pentru a educa popoare care abia se dezvoltau și tânjeau după bine, după armonie sufletească și socială…care astăzi sunt de-o autenticitate și de un realism copleșitor!
  Tot ceea ce-ați citit ACOLO… dacă ar fi citit și interiorizat în structurile acestor ”personalități” pe care noi îi considerăm ”bărbați de Stat”…domnule, uitați expresia asta!
  BĂRBAȚII DE STAT s-au curățat de-a lungul istoriei și și-au pierdut oasele prin temnițe – ăia au avut IDEALURI vis-a-vis de țara lor, de neamul lor, de poporul din care au ieșit…noi avem oameni politici! Ce ”bărbați de stat”? Oameni politici…adică CLEVETITORI DIN ĂȘTIA, DESPRE CARE VORBEAM!
  Care nu sunt capabili să-ți tempereze porniri interne….în rândul acestor oameni, dacă n-ar exista egoiștii, irascibilii, de-instinctualii, impulsivii, hămesiții, achizitivi, criminali…
  -Să vă citesc, în acest spirit zice Ap.Pavel: ”Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire…de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate, plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de porniri răutăcioase…sunt ȘOPTITORI!”
  TUDOREL BUTOI: Ăștia sunt! Deci Scriptura, în adâncul vremurilor, ne atrăgea atenția! D-aia Scriptura este actuală și trebuie citită Sf.Carte în clipele de relaxare în care le avem…ca să coborâm în realitățile acelor vremuri, aplicabile astăzi.
  Deci, oamenii noștri, ăștia, aleșii…pentru că, tirul meu astă-seară, pe ei este pus – pe oamenii politici care ne țin pe noi în certuri de vorbe și ne arată holograme creându-și ei în primul rând impresia că ne prostesc, crezând că hologramele sunt reale!
  Nu domnule…hologramele nu sunt real! V-am citit tot ce spun aici: poporul român este sătul de holograme, de maimuțăreala asta!
  -Domn profesor, ați văzut și băieți onești în politica românească?
  Politicieni de marcă, adevărați?
  TUDOREL BUTOI: ideea este următoarea: că pe mine nu m-a interesat zona aceasta…am avut așa, un fenomen de respingere față de problematica politică.
  Numai la vot m-am dus ca un disperat, și am dat cu votul acolo unde mi s-a părut că personajul e credibil. DE FIECARE DATĂ AM FOST PĂCĂLIT.
  Personaje în care eu am crezut ca și idee, ca și….de unde? Au devenit în adevărata lor reprezentare – niște oameni simpli în primitivismul și structura lor de personalitate rebutată.
  Mincinoși, duplicitari, răi, farseori…păi, ce vrei mai mult decât să-mi faci mie spectacol aici, apoi cu adversarul tău politic să faci contracte, să-ți tragi comisioane, să faci bara/bara, etc….ei zic că asta-i politică!
  Domnule, dacă asta e politică, unul ca mine respinge această politică!
  În primul rând că v-am citit așa, ca prin geam…în transparența disfuncționalităților voastre, și cred că și alți oameni, aidoma mie…și-au dat seama că nu trebuie să vă lăsăm soarta noastră, a copiilor, a familiilor, a nepoților, a averilor noastre, șamd…vouă, pe mână!
  Sunteți NIMA în drum! Ați fost aleși din scandal, din hologramă, din sunet de țimbale, NU după fapte!
  Deci, primul criteriu pe care doresc să-l promovez ca idee…să-l/i alegem la viitoarea croire a costumului european…să vedem, să fie și material suficient, ca să putem face și haină, și vestă, și pantaloni, și toate celelalte…NU să ne prezentăm caricaturali!
  Cu hainele până la pământ, cu vesta până-n buric, cu pantalonii până la genunchi, că râde lumea de noi! Nu vedeți ce responsabilitate uriașă este acuma, Consiliul Europei? Le urez succes oamenilor respectivi! Nu vreau să fiu Mafalda…parcă asta era o prevestitoare de rău dar, o să fie conflicte foarte serioase, și nu văd niciun reprezentant care să-mi rezolve mie corect Brexit-ul, imigrarea, forța de muncă din lumea a 3-a, armonizarea decalajelor socio-economice, probleme unor destul de pregnante și vizibile conflicte geopolitice chiar de tip militar și geo-strategic, etc…suntem DEPARTE de chestiunile-acestea!
  -Nu suntem în stare să le rezolvăm nici pe-ale noastre, domn profesor! Ce să mai dăm noi idei despre Brexit, despre migrația islamului, șamd!

 6. TUDOREL BUTOI: astea vor fi problemele cu care se va confrunta prezidențialul! Dar, dincolo de asta: oameni buni, când vor fi alegeri, să-i scuturăm foarte bine și să-i întrebăm DE CE FEL DE FRUCTE FAC!
  CE POM EȘTI ȘI CE FRUCTE FACI?
  Ești un pom bun, faci fructe bune! Faci demonstrat vizibil treaba aceasta, meriți votul nostru și mergem cu tine!
  Nu ești? Înseamnă că ești un mărăcine, ești un scaiete din ăla și REJECT!
  Și a doua chestiune: revin la idee..domnu Cornel, trăim în mileniul 21! Funcțiile acestea de mare responsabilitate și care iată, se transformă în ce NU te aștepți…TREBUIEȘTE SĂ FIE OCUPATE DE OAMENI ECHILIBRAȚI…CU CAPUL!
  Deci, sminteala unora, dintre oamenii politici…certăreți așa…comportamentul lor vizibil deranjant pentru orice om normal care are intuiția aprecierii semenului său, TREBUIE SĂ ÎNCETEZE !
  Deci, odată cu alegerile care se vor face, sigur că ”da”…democratic, vizibil, transparent…TOȚI ACEȘTI LIDERI CARE ÎȘI ASUMĂ, PRETIND…că nimeni nu i-a obligat/să-i forțeze să ne conducă…ei și-au depus candidatura, cu neamurile lor bineînțeles și cu găștile de cartier sau de comună…și cu banii lor, ei, ăștia trebuie să treacă PRIN EXAMEN PSIHOLOGIC! EXAMEN PSI-HO-LO-GIC!
  ȘI toți deranjații ăștia, trebuiesc eliminați!
  Astăzi, sunt psihologi cu experiență…
  -ați văzut pe cineva care a făcut examen psihologi și a căzut?
  TUDOREL BUTOI: Domnu Cornel, la mine, la cabinetul meu, au căzut vreo șapte, numai săptămâna trecută! Pentru că ei au venit să-și ia permis port-armă!
  Au venit la mine să le dau aviz psihologic, pentru prelungirea permisului de port-armă. Din 10, am picat 7.
  -Da, dar Dvs. aveți o viață incoruptibilă, n-ați îngăduit cuiva, niciodată să vă bage CEVA în buzunar ca să-i dați examenul!
  TUDOREL BUTOI: Ei cunosc minuni din astea, pentr că se fac în foarte multe profesii.
  Acuma spre exemplu, TRĂIESC O MÂHNIRE EXTRAORDINARĂ dar trebuie s-o fac publică: domnul Cornel, mi-a ajuns pe la urechi zvonuri că SE MISTIFICĂ DIAGRAMELE POLIGRAF, domnule!
  DIAGRAMELE POLIGRAF…DE LA DETECTORI …
  -Pe care le-ați adus Dvs.din America…pionier, da?
  TUDOREL BUTOI: pe care le-am adus din America, da…SE MISTIFICĂ!
  ASTA ESTE ÎNGROZITOR! Dar într-un context, mai larg, în care ele sunt doar o paletă!
  Dar SE MISTIFICĂ ALTE PROBE! SE PUN ”LA CALE”….
  Ce spune Scriptura despre MARTORII MINCINOȘI?
  Spune ”să nu minți!”
  -Hai să vă citesc: Iacov, 2:14 ”dar dacă aveți în inima voastră pizmă amară și un duh de ceartă, să nu vă lăudați și să nu mințiți împotriva adevărului ”
  TUDOREL BUTOI: asta-i toată povestea!
  -”căci acolo unde este pizmă și duh de ceartă, este tulburare și tot felul de fapte rele.”
  TUDOREL BUTOI: păi, atuncea…se duce TOTAL în DECRIDIBILIZARE A ACTULUI ACESTA DE URMĂRIRE PENALĂ ȘI DE APLICARE A JUSTIȚIEI!
  Există un Articol – 5:8 procedură penală! Ce spune că ”dovezile se adună ATÂT în favoarea persoanei cercetate, cât și în defavoarea acesteia, în acuzarea acesteia.”
  Păi fratele meu, dacă tu aduni dovezile, ”atât în favoarea…” și legiuitorul a fost înțelept când a spus ”întâi” în favoarea făptuitorului, persoanei bănuite…apoi, în ”acuzarea făptuitorului, persoanei suspecte”, nu?
  Și-atunci, tu le-ai adunat și vezi că, dubla culoare asta (arată spre masa la care stă)…de ce te străduiești cu tot dinadinsul să faci culoarea asta (arată culoarea neagră a telefonului său mobil)? DE CE?
  Păi, în momentul acela FACI O CRIMĂ ÎMPOTRIVA CONVINGERII TALE INTIME, ÎMPOTRIVA ADEVĂRULUI OBIECTIV….STRÂMBÂND PROBE ȘI DOVEZI!
  Eu îi învăț la Facultate de 30 de ani pe copiii aceștia, ce înseamnă în fața judecătorului DUELUL JUDICIAR între APĂRARE, ACUZARE…PE ARGUMENTE, PE PROBE, PE OPINII DE SPECIALITATE, etc…ca JUDECĂTORUL, în înțelepciunea sa, să priceapă cum devine cazul, și în camera de deliberare, aceste probe să le drămuiască și să se PRONUNȚE!

 7. Păi, DACĂ EU ÎI DAU JUDECĂTORULUI ELEMENTE TOXICE FĂCUTE DE MINE CA SĂ FIE TOXIC…păi nu înseamnă în secunda doi să am cătușele-alea mari (care s-au scos…cătuțele cu lanțuri!)…EU, PROCUROR, ANCHETATOR, DNA…CE SUNT, ȘI SĂ MĂ DUC DRAGA NENII, 100 DE ANI!
  Dacă eu fac împotriva adevărului probe, NU SE POATE AȘA CEVA!
  Deci, SOCIETATEA ESTE TOXICIZATĂ MAXIM…avem posibilitatea s-o schimbăm!
  În primul rând, STRUCTURILE-ASTEA SE POT SCHIMBA DINĂUNTRU…pentru că cunosc o multitudine de judecători și de procurori VERTICALI, CU ȘTIINȚĂ DE CARTE ÎN CAP, CU BUNĂ-CREDINȚĂ, CARE SUNT DATORI …
  -Dar oamenii ăștia nu ies în față…
  TUDOREL BUTOI: Nu ies în față, dar sunt promovați în Comisiile de judecată, sunt în comisiile de apreciere ale acestor abateri și derapaje, unde-și fac treaba lor…d-aia spuneam că, în INTERIORUL LOR…parchetele au ordonare ierarhică, judecătorii au inspecția judiciară, sunt STRUCTURI în care, eu cunosc oameni cu echilibru-n cap, cu onestitate, cu competență, oameni respectați care sunt apți, capabili să-și ia rumegușul, fiecare, din structura lor…să-l MĂTURE, SĂ-L PUNĂ PE FĂRAȘ !
  -E grav ceea ce-ați spus domn profesor!
  TUDOREL BUTOI: Nu că e GRAV, e foarte grav!
  -Lucrurile nu mai au nicio orientare!
  TUDOREL BUTOI: Bravo! Spune arătând cu mâna spre interlocutor, spre accept-ul a ceea ce-a spus…E DECRIDIBILIZAT JUDECĂTORUL la care te duceai pentru că stăteai alături cu crucifixu, jurai pe Biblie…
  -Păi poate omul jură pe Biblie dar dacă se mistifică proba și zice ”asta-i proba cutare…”
  TUDOREL BUTOI: categoric, da! Trebuie făcut în instituția asta a expertizei, TREBUIE FĂCUTĂ CURĂȚENIE!
  ȘI TREBUIESC FĂCUTE REFORME!
  Domnul Cornel, la noi, POLITICA PENALĂ ESTE CENTRATĂ PE INFRACTOR! GREȘIT!!!
  POLITICA PENALĂ TREBUIE CENTRATĂ PE VICTIMĂ!!!
  TREBUIE SĂ MĂ INTERESEZE SUFERINȚA PSIHICĂ A VICTIMEI, DESPĂGUBIREA MATERIALĂ A VICTIMEI, PROTECȚIA VICTIMEI, ȘI SĂ-I FAC VICTIMEI DREPTATE!
  Pentru că, în binomul VICTIMĂ-AGRESOR, dacă victima nu țipa, nu-și țipa nemulțumirea, necazul, șamd….NU ERA DREPT, NU EXISTA DREPT…DACĂ NU ȚIPA VICTIMA!
  Ea este unitatea centrală a unei politici penale – VICTIMA!
  După victimă, cine a făcut răul? Infractorul! Să dovedim infractorul – urmărire penală, dovezi, șamd…de la Solomon încoace!
  Păi asta trebuie să facem noi…
  Noi centrăm pe infractor!
  -Păi, așa e și în America…tot infractorul este în prim plan!
  TUDOREL BUTOI: păi și dacă e în America…domnule, chestiile-astea pe mine mă obosesc! Dacă nu mă enervează, totuși mă plictisesc!
  Cică, ”așa am fost și am văzut eu în Italia!” Eu am fost în lumea asta…și am văzut cum e și colo, și colo…asta NU înseamnă că este obligatoriu să fie și la mine la fel!
  Sigur că-i centrată pe infractor, dar DE CE? Ia să vedem…pentru că infractorul creează probleme, domnule!
  Pe infractor dacă l-ai prins, trebuie să-l bagi la gaură, da?
  Acolo trebuie să-i dai mâncare, trebuie să-l despăduchezi pe om, trebuie să ai grija lui, să fii în norma europeană cu rația, trebuie să se ducă la sală să tragă de fiare, să facă exerciții pentru ca să facă brandul ca lumea tâlharul, ca atuncea când iese, să fie și mai ”bun”…și VICTIMA domnu Cornel…PERSOANA ASTA NĂPĂSTUITĂ, ESTE PIERDUTĂ PE DRUMUL URMĂRIRII PENALE!
  SE DUCE ACASĂ, CU OCHIUL UMFLAT, CU HAINELE RUPTE, SE OBLOJEȘTE, îl mai cheamă din când în când..
  -Și stă cu FRICA unui Decret, în ideea că-i dă drumul ăluia (infractorului agresor) și-i dă iar în cap!
  TUDOREL BUTOI: Vedeți că știți? Aproape mai bine ca mine nuanțele respective…

 8. Nu numai că stă cu frica decretului, dar apar APARȚINĂTORII INCULPATULUI ȘI ÎNVINUITULUI ȘI-L AMENINȚĂ!
  ”Băi, atenție mare!” Și ați văzut cum le ia oamenilor foc mașina, le ia foc grajdurile, căpițele cu fân, vitele, șamd…
  Deci, când vreau să vorbesc despre REFORMĂ ÎN POLITICA PENALĂ, ADUCEȚI VICTIMA ÎN PRIM PLAN…nu trebuie să neglijăm nici nefericitul făptuitor, că-i tot de Dumnezeu făcut și tot de AICI de la noi este…nu este importat de undeva…e tot un nefericit…DAR, victima trebuie protejată
  Ați auzit Dvs.despre protecția victimei? Pe la stradă, pe la țară, pe acolo…păi, nici nu-l ia cu parul, ci doar i-l arată!
  Se duce victima și-și retrage plângerea…retrăgându-și plângerile, se încurajează elementul pretabil: ”ai văzut mă că nu mi-a făcut nimeni, nimic?”
  POLIȚISTUL CORUPT INTRĂ CU EI ÎN COMBINAȚIE ȘI VINE HOȚUL ȘI-I TRAGE UNA PESTE COZOROCUL DE LA CASCHETĂ…ÎI PLEACĂ CASCHETA PE DRUM!
  ĂLA MAI ARE PERSONALITATE, DOMNULE?
  CĂ EL REPREZINTĂ AUTORITATEA STATULUI CÂND ÎMBRACĂ UNIFORMA AIA…
  NU MAI AI LOC, DE POLIȚIȘTI CARE VIN BĂTUȚI LA SECȚIE!
  În viața mea așa ceva n-am pomenit!
  În 40 de ani de Miliție și Poliție…pe urmă, vreo 17 ani de poliție am făcut după ce ne-au vopsit ăștia pe noi de ne-au făcut polițiști….eu n-am pomenit polițist bătut!
  Cum să fii bătut? Ochii îi sunt sparți, umflați…”cine te-a bătut?”
  ”M-au bătut niște romi în piață”.
  Păi, ce mai cauți în Poliție?
  ORI AI GREȘIT TACTIC, ORI AI GREȘIT TEHNIC, ORI NU EȘTI CAPABIL SĂ-ȘI FACI EXERCIȚIUL DE AUTORITATE ÎN STRADĂ!
  Astea-s cele 3 probleme…ORI EȘTI CORUPT!
  Pentru că, POLIȚIȘTII ADEVĂRAȚI, SUNT RESPECTAȚI DE HOȚI ȘI TEMUȚI DE HOȚI!
  -Mai ziceți o dată asta, că-i foarte important!
  TUDOREL BUTOI: deci, polițistul…care nu trebuie să facă decât cu bună credință sarcina din Fișa Postului și cu competență…este respectat și temut!!!
  Câtă vreme nu ești respectat și temut, ia să vedem DE CE!
  Nu cumva prin spatele Alimentării, stai pe lăzi și bei cu hoții?
  Nu cumva te duci și faci cămătărie cu hoții? Și nu mai returnezi dobânda?
  Păi, n-am avut comisar-șef în situația asta?
  Că ne-ascultă oamenii și ȘTIU!
  Se ocupau cu camăta!
  Păi, nu cumva ai strâmbat dosare în anterioritatea activităților tale, în așa fel încât …iată care este problema!
  Să mă asculte și polițiștii!
  Domne, în momentul în care ai terminat Școala de Poliție și ai luat uniforma Statului și ai competențele tale pe care le pui în slujba cetății, a oamenilor de unde vii…că și polițiștii vin din rândurile noastre…tu, ai un Statut pe care ți-l conferă autoritate funcției, demnitate, însemnele, etc, etc…dacă tu te străduiești întreaga ta viață, de la Statutul ăsta să vii la statutul interlopului…reușești până la urmă!
  Bei cu el, faci ”afaceri” cu el, te cămătărești cu el…și-atunci hoțul, e lângă tine!
  HOȚ CU HOȚ! Și dacă-i hoț cu hoț…îl scuipi, te scuipă și el și-ți mai trage și una peste caschetă!
  Păi, cum să se apropie hoțul de un ofițer competent, care a instrumentat dosarele de fiecare dată, i le-a probat, l-a trimis la pușcărie, a făcut pușcărie…domne, hoții înțeleg treaba asta!
  Ei înțeleg că polițistul și-a făcut datoria și d-aia îl respectă!
  Hoțul, știe că a furat acest telefon mobil…că polițistul i-l pune pe masă!
  Pentru că l-a ridicat de la o Casă de Amanet, l-a ridicat cu Proces Verbal de la o percheziție, de la el, de-acasă…asta este!
  Dar dacă tu îl faci pe hoț, responsabil de 7 spargeri de mașini de pe stradă, ce ai tu, în zona ta…și el săracul, a spart doar una sau două!
  INFRACTORUL ĂSTA, NU TE CONSIDERĂ PE TINE MAI HOȚ CA EL?

 9. -Și nu te respectă!
  TUDOREL BUTOI: Și nu te respectă! Asta-i toată povestea!
  Ei…POLIȚIE NE-RESPECTATĂ, PARCHET NE-RESPECTAT, INSTANȚE NE-RESPECTATE… DE-CRE-DI-BI-LI-ZARE!
  Repet deci…SĂ FIM FOARTE ATENȚI CÂND NE ALEGEM OAMENII POLITICI, pentru că am spus cum se corectează!
  Se corectează instituțiile din interior…inspecțiile judiciare, parchetele…sunt în curs de a face aceste lucruri!
  În al doilea rând, OAMENII POLITICI!
  BĂRBAȚII ĂȘTIA POLITICI DE STAT TREBUIE SĂ SCHIMBE PARADIGMA – VICTIMA, ÎN CENTRUL PROCESULUI , A URMĂRIRII PENALE, etc, etc…
  Vorbim de probe!
  Uite REFORMĂ = LIBERALIZAȚI CABINETELE DE EXPERTIZĂ PRIVATĂ ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ!
  Așa cum sunt prin alte țări, demult, demult….sunt cabinete private în Italia, am fost acolo, am predat în Italia, la polițiști, la criminaliști…ne cunoaștem, cu experți…au venit la noi, LABORATOARE PRIVATE!
  Deci, am o problematică în care se constestă un scris…scrisul acesta este un fals!
  Îl fac la Institutul de Criminalistică, și-l fac și la Institutul Min.Justiției, oamenii își exprimă opinia, și uite că avocatul meu spune, ”am îndoieli cu privire la asta…vreau și o opinie expertală a unui cabinet privat!”
  N-avem în România așa ceva…AȘTEAPTĂ ASOCIAȚIA CRIMINALIȘTILOR DIN ROMÂNIA, DE O GRĂMADĂ DE VREME…DIN ANTICAMERĂ , PE LA NIȘTE COMISII JURIDICE, NU ȘTIU PE UNDE SUNT ASTEA, PE LA PARLAMENT…CU LEGEA EXPERTULUI CRIMINALIST PRIVAT!
  Cu punctul 1, cu aliniatele, cu punctul 2, cu aliniatele….DOAR s-o analizeze (ne)legiuitorul , s-o avizeze, să n-o avizeze…să vină cu amendamente, cu corecturi, s-o facem din nou…să le-o dăm, CA SĂ AM ȘI EU EXPERT PRIVAT, la care să mă duc pentru altă opinie!
  Nu se poate așa-ceva…Statul ăsta democratic, este un stat GREU DE PRICEPUT!
  -Dar vedeți…asta s-ar putea întâmpla DACĂ s-ar spune într-o seară…cu ceartă! Se zice că, din multitudinea vorbelor contradictorii, iese esența, iese untul!
  TUDOREL BUTOI: Deci, domn Cornel…ne ascultă oamnei…aceștia, în fața proprii lor conștiințe, vor realiza că, ce am discutat noi acum câtăva vreme, a fost de substanță uriașă față de cearta de vorbe a politicienilor români, de 3-4 ani , de când îi tot ascultăm…(trebuia să pună câte-un zero după 3), pentru că ei (politicienii) exact asta fac: poartă vorbe, poartă deșertăciuni, nu înțelege nimeni nimic, ei, cu atât mai mult…
  Mai departe: dincolo de carențe, NU VEDEM REPREZENTANȚII POLITICI!
  VEDEM DOAR NIȘTE PIONI ÎNAINTAȚI, CU CARE NE-AM ”OBIȘNUIT”…ACEIAȘI!
  Îl avem invitat pe X, pe Y, pe Z…termină cu o televiziune, se duc la o altă televiziune!
  O ia și de-acolo de la capăt, cu împroșcatul invectivelor…deci, NU VEDEM OAMENI CARE SĂ-ȘI ASUME, SĂ SE IMPLICE…N-AM VĂZUT O DEMISIE!
  DIN TOT CARUSELUL ACESTOR VĂTĂMĂRI ȘI FAPTE VĂTĂMĂTOARE, N-AM VĂZUT UN OM CARE SĂ ZICĂ: DOMNILOR, ASTA DEPINDEA DE MINE, ERA MANDATUL MEU, EU AM FOST IRESPONSABIL ȘI INCAPABIL: SĂ GESTIONEZ, SĂ CONDUC, SĂ FAC MANAGEMENTUL…ȘI IATĂ DEMISIA MEA!
  La nivel de miniștrii, miniștri –secretari de stat, undeva, niște demnități!
  N-ai nicio treabă cu ei!
  Domne, ați auzit de obrazul gros? TOVALUL!
  PE TOVAL, NU-L DĂRÂMI!
  TOVALUL, ÎL PUI TALPĂ LA BOCANC! ATÂT!
  Cam asta-i povestea cu cearta de vorbe, cu deșertăciunile, cu invitația acestor oameni politici să le halim noi, hologramele!
  Ei bine, să știți că s-a născut în societatea noastră, un tip uman care se numește IMPROSTIBIL! IM-PRO-STIBILUL!
  Adică, omul greu de prostit!
  Cu alte cuvinte…pe mine, cel puțin…nu mă prostiți pentru că sunt prea haladit și am plecat de jos, de la bordură, și am ajuns la cele mai înalte funcții și demnități pe linia mea de psiholog criminalist…am format oameni , formez în continuare…pe DEZIDERATELE: COMPETENȚĂ, domnul Cornel, să vezi ce interesante idei! Și BUNĂ CREDINȚĂ!
  Dar acum, să vedeți despre ce este vorba…spuneați, de ce NU!
  Domne, OAMENII ĂȘTIA POLITICI, BĂRBAȚII POLITICI MAI TREBUIE SĂ FIE ȘI ÎNȚELEPȚI! ÎNȚELEPȚI!
  -Înțelepciune este diferită de deșteptăciune!
  TUDOREL BUTOI: Absolut, categoric! Ce voiam să vă spun: în tratatele de psihologie, pe care le-am citit, predau din ele studenților, în propriile mele cărți…NU întâlnești ÎNȚELEPCIUNE, și nu întâlnești MINTE!
  Cuvântul ”minte” și ”înțelepciune” NU le întâlnești…deși ele sunt coloana vertebrală a cunoașterii și-a adaptării psihologice!
  Întâlnim gândire, reflexie, gândire reflexivă, gândire abstractă…băăă, ziceți-i MINTE!
  Domnilor psihologi, colegii mei…hai să-i zicem MINTE!
  Pentru că MINTE ÎNSEAMNĂ UN ALGORITM ACTIV, UN ALGORITM PROFUND CARE MERGE CĂTRE ÎNȚELEPCIUNE, ÎNSEAMNĂ PRELUCRARE și multe, multe altele…veniți la Seminar, la mine…
  -Mulțumim domn profesor și în această seară în care iar ați pus degetul pe rană…vreau să vă citez dragi prieteni, din ”Moara fără noroc” câteva cuvinte care-l caracterizează pe domn profesor : ”m-am retras fără datorii morale, materiale sau de subordonare față de terți. Am parcurs un itinerariu profesional , de la cel mai mic grad și funcție, până la cele mai onorante și exigente funcții de responsabilitate, miză și risc…viața mi-a oferit întreaga paletă existențială decriptându-mi ființa umană între SUBLIM și ABJECT! Am sentimentul drumului parcurs , sub ocrotirea Dumnezeului Viu, din inima mea…încet, încet, voi ajunge la capăt! Până atunci, UIT, IERT, dar mai ales IUBESC!”
  Sfârșit.

 10. Tot pe aceeași temă îngrozitoare, CTP vizibil afectat, punctează foarte real:
  https://www.digi24.ro/opinii/ctp-despre-cazul-cutremurator-de-la-caracal-un-copil-a-chemat-statul-roman-in-ajutor-nu-o-data-de-trei-ori-1165245

  ”De câțiva ani încoace, ideea pe care puterea aleasă de noi s-a dat de ceasul morții să o injecteze în Poliție, Procuratură, instanțele de judecată, este: Justiția, zeița protectoare a criminalilor, hoților, corupților, violatorilor, pedofililor… De fapt, nu-i interesa decât hoția și corupția, pe care le practică ei pe scară mare, dar dacă și criminalii pot să acționeze nestresați și nestingheriți, pagubă-n ciuperci!

  Procurorii și polițiștii, care ore în șir nu au intrat în casa unde Alexandra era torturată și țipa, n-au avut ca prim gând să-i salveze viața, ci să se țină tâmp și laș de ce credeau ei că e buchia legii, ca să nu aibă probleme.

  Aceasta este filosofia care le-a fost turnată în cap de sus.

  Noi, adulții acestei țări, în care ea a avut încredere când a sunat la 112, i-am înlesnit chinul și moartea.”

  Nici nu mai îmi vine să comentez…sunt atât de FURIOASĂ, de oripilată pe imbecilii ăștia care trebuiau să facă CEVA, să intervină…încât, nu pot să nu mă gândesc că, în țara asta, în care plătești taxe și impozite pe ORICE, nu ești protejat de nimeni și de nimic, pentru că PORCII LEGIUITORI AU ALTE TREBURI ȘI-I DOARE FIX LA BASCĂ DE CONSECINȚELE NE-SIMȚIRII, IMBECILITĂȚII LOR AROGANTE CARE AU GENERAT/GENEREAZĂ DRAME ȘI TRAGEDII …CHIAR DACĂ ASTA-I FACE UNA CU INFRACTORUL, CRIMINALUL…AU MÂINILE MÂNJITE DE SÂNGE ȘI LA FEL DE VINOVAȚI, CA ȘI MĂCELARUL PSIHOPAT!

  1. Putinele dati cand sunt gand pe gand cu CTP.
   Dar problemele justitiei nu trebuie sa umbreasca JUSTITIA ACUM. Acum e momentul cand trebuie decis cat mai repede cine este criminalul in serie.
   Toti inocenti pana dovediti vinovati. Daca as fi juriu eu l-as crede pe respectivul arestat vinovat. Dar rational vorbind procurii trebuie sa demonstreze.
   Ma rog Sf. Arhanghel Gabriel pentru o judecata dreapta si eficace.
   Pentru vinovat – eu sunt pentru rediscutarea introducerii pedepsei cu moartea chiar daca pot aparea si abuzuri.
   Imi asum ceeace spun acum aici pe net.
   Omul care a facut aceste crime nu mai poate fi corectat si nu are loc in aceasta lume deoarece eu il.consider posedat. Cel care este.
   Fara blesteme, fara ura chiar, acesta trebuie trimis la Creator prin executie deoarece aici in lume a adus raul mailgn.
   Doamne, asculta-ma!

 11. Deci Mary, tu stii mai bine si decat Ilie, desi ma tem ca aluzia e prea subtire si n-o intelegi.
  Cu femei ca tine si ca Magda se duce tara in iad. Pentru ca sunteti pline de intentii bune. Si nu va sfiiti sa le trambitati. Marsul distrugatorului.

  Mai incercati sa vorbiti cu parintele Iustin. El asteapta sa va ajute!

  Si mai sunt multi care asteapta sa vorbiti cu ei. Pe toti de pe site va asteapta. Ei asteapta. Noi nu avem timp.

  1. Ce să înțeleg eu din mesajul tău?
   Cică ”încercați să vorbiți cu părintele Iustin”…păi părintele este în lumea drepților!
   Ne trimiți în lumea drepților?
   Păi ziceai că ne/vă ducem pe toți în Iad!
   Hotărăște-te: ori la Rai, ori la Iad…unde ne trimiți ”măria ta”?

   După cum te-arată vorba…ești din Caracal!
   Nu numai că s-a răsturnat căruța cu proști acolo, dar și cu criminali…deci, au avansat!

 12. Drept graiesti, Valentin! Ma uit de ceva vreme pe portalul asta la comentarii si vad cum 2…3 femei virtuoase combat energic si cu furie tot ce se poate asa aici. De multe ori sunt înclinat sa le dau dreptate. Dar se spune ( si nu degeaba) ca tonul face muzica. Ori tonul lor e departe de trăirea autentic ortodoxă… Imi este greu sa definesc exact ce nu imi place, dar neplăcerea asta e profunda, viscerală. Ceea ce ma duce cu gândul că am dreptate in ce le priveste. Uite la comentariile de mai sus. Un transcript care durează ore întregi sa il scrii… E nenatural si exagerat. Un coment aici ar trebui să fie scurt si la obiect. In schimb avem tomuri de voma intelectuală, pline de ură și lipsite de substanta, în care ele, femeile – ba nu – FEMEILE, sunt miezul si rezolvarea tuturor problemelor vremurilor din urmă. Cand ajungi sa gândești asa, e clar ca ai o problema majora. Nu contest si nu am contestat niciodată rolul femeii în societate și în cadrul credinței ortodoxe. Începând cu Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu si pana la ultimele mucenite ale ortodoxiei, toate aceste femei au fost fără discuție deasupra multora din bărbații contemporani lor. Si au loc de cinste în Împărăția lui Dumnezeu. Dar fetele astea sunt la antipod si nici nu cred ca realizeaza vreun pic chestia asta. Sa va uitati ce spirit combativ, de gladiator deșănțat, urmează unor postari in care sunt criticate. Admin-ul portalului ar fi trebuit de mult să le tempereze (nu sa le baneze) pentru a pastra spiritul profund ortodox si constructiv al acestui site. Asta e… Probabil ca daca nu se va schimba ceva in acest sens, ma voi opri sa mai comentez ceva aici, unde troll-ii feminini au luat initiativa. Sa vorbeasca ele intre ele Magda si Cristina si mai nou Mary asta, care imi par ca sunt apărute aici cu un scop precis – sa darame ortodoxinfo din interior.

  1. Mi-aduc aminte de tine, ”amice”, de când am intrat pe info…ești printre primii, la fel ca și Andrei, cineva, vizitator sau alții care luați în tăbârcă femeile, indiferent de natura argumentelor lor.
   Țin bine minte că m-ai jignit fără să fi spus nimic la adresa ta…te-ai băgat ca nesimțitul, jignind!
   Așa că, ține bine minte: pentru specimene vitriola(n)te ca tine, care numai ele au voie să jignească, bățul vorbei o să fie pe spinarea voastră!
   Iar dacă nu-ți plac decât comentariile scurte, află că aici, nu ești pe agenție de știri, eventual – știrile pe scurt – și dacă ceea ce am postat eu aici, ți se pare vomă intelectuală, îi jignești pe oamenii de valoare pe care i-am citat și cărora le-am făcut transcriptul…printre care Pr.Făgețeanu, Pr.Iiustin Pârvu, Florian Colceag, Gen.Chelaru, aici – criminalistul Tudorel Butoi, etc..
   Tu nu ești în stare nici să dai scuipați virtuali, doar îți frămânți furia neputincioasă!
   Ți-ai găsit un fârtat plângăcios ca și tine, și faci cocoloașe de hârtie, transformate în pixeli…cam anemic, ”amice”!
   De-aici, de la mine, nu se văd ce sunt…avioane, vaporașe, rățuște…
   Ortodox info nu se va dărâma din interior, doar tu ești dărâmat, distrusule…de pizmă!
   Pentru cultura ta, femeile SIMT mai bine acolo unde bărbații dorm sau sunt/stau BÂTĂ!
   Vreți femei smerite și blânde? Ha!
   Pentru că voi conduceți lumea, aveți grijă de femei în adevăratul sens al cuvântului, puneți pe voi cămeșoaiele-alea până-n pământ, inclusiv când dormiți, NU pijamale, să nu vi se vadă pantalonii, și-atunci și femeile vor purta rochii, mafarion.

 13. Exact ce spuneam mai inainte.
  Lasa-i pe altii sa compare discursul nostru, madame. Daca postarea mea exprima „furie neputincioasa” (???), a ta ce-o fi exprimând? Esti doar o dementă pretins ortodoxă, care nu face decât să instige la ură in toate partile și al cărui discurs este exact ce pretinzi tu ca ar fii la altii (in special bărbați, fireste).
  Dumnezeu sa iti lumineze mintea (sau ce oi avea tu acolo in cotloanele alea din cap).

  1. Te-ai înfuriat?
   Adu-ți aminte cine a început totul…aici, pe site-ul ăsta, sunt bărbați care jignesc una-două…femei, bărbați, de-a valma!
   Iar femeile sunt cele mai vizate, pentru că vor să vadă numai mironosițe.
   Deci, dement ești tu, cu mămica care te-a făcut, cu adevărat pretins ortodox/ă…și ea, și tu!
   Dacă ești așa de tembel, îmi închipui numai, în ce stare a fost când te-a conceput!
   Iar după ce jignești pe altul/a, lasă PROSTIA și IPOCRIZIA de a-l mai băga pe Dumnezeu în ecuație…cică ”Dumnezeu să îți lumineze mintea…”

  2. Pe SUBIECT, n-ai ce comenta, tembelule?
   Eu am postat transcriptul lui Tudorel Butoi și-al altora…și ăștia sunt tembeli?
   Nu vezi că mori DE PIZMĂ?
   Iar în privința ”apărării” sau a ”comparării” discursurilor, nu sunt la Tribunal ca să mă judece alții…ești sau nu de acord cu părerea mea și gata!
   Nu jignești pentru că nu a ieșit/iese ca tine!

 14. Nu m-am înfuriat deloc, păpușă! Chiar deloc…Doar urmăresc cum creste intensitatea trăirilor tale delirante. Ai ajuns sa o faci si pe maică-mea dementă, ceea ce spune enorm de multe despre caracterul tau puturos.
  Ce pot sa spun însă este ca ori esti nemaritata – fiindu-ti imposibil sa trăiești emoția dragostei lângă un dușman vestit, asa cum este bărbatul, fie daca ai bărbat, il bati de 3 ori pe zi si săracul zice „multumesc mama”.
  Asta in cazul cel bun. Căci este foarte probabil să fi venită aici, asa cum ziceam mai devreme, sa subminezi ortodoxinfo din interior. Mulți dușmani vor Portalul acesta incomod sa fie inchis sau deturnat. Iar ce faci tu aici cu fiecare apariție este sa ii faci pe cei ce doresc să-și spună părerea, sa tacă si eventual sa dispară in ceață.

  1. Amice, păpușa e aia cu care ta bagi tu în pat!
   Numai golanii folosesc apelativul ăsta!
   Ești GOLAN?
   Eu zic că pe-aproape…DERBEDEU!
   Am făcut-o pe maică-ta dementă pentru că ea te-a făcut! Iar trăirile ei nocive, te-arată (i)matur și răzbunător DIN PRIMA, ca o năpârcă…pentru că ATACI fără să cunoști persoana!
   Repet: citește-ți comentariile de când am apărut eu pe info…dacă ești BĂRBAT și recunoaște – ai făcut atac la persoană, fără să-ți fi zic nimic, derbedeu rejectat!
   N-o strigi pe mămițica pe blog, să-ți ia apărarea?
   Vezi că, ultima frază te reprezintă!
   Poți să-ți spui părerea dar fără să m-ataci, ce te faci că nu pricepi?
   Cine nu gândește/vorbește/acționează după Noua Lege, cade-n cea Veche: ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!
   Adică, pentru cei ca tine, NU BĂRBAȚI ADEVĂRAȚI- primești ceea ce meriți – scuipați
   Tot n-ai răspuns la ce te-am întrebat!
   Treci prin filtru, doar propria-ți încrâncenare…rumegând-o la infinit!
   Ai fi bun caz de cercetare pentru psihologul-criminalist…

 15. Tare!
  Devine tot mai palpitant felul in care iti sustii punctele de vedere. In numai cateva ore, ai facut referire la mama mea – vorbind despre ea ca o tiganca de ultima speta ce esti, m-ai facut naparca, derbedeu, golan, tembel, nesimtit, specimen vitriolant, distrus. Si susti ca eu te-am jignit…
  In postarea mea initiala nu am facut decat sa semnalez faptul ca esti un troll de internet deghizat intr-o mare ortodoxa. O ortodoxa al carei limbaj de mahala si ura incrancenata a iesit superb la vedere in ultimele tale luari de „cuvant”. Tu nu ai nimic de-a face cu ortodoxia, madam. Esti rasarita din adancuri si acolo ai sa sfarsesti, mestecand smoala.
  Eu ma opresc aici – q.e.d.
  Dar atata vreme cat ai sa-ti versi veninul pe aici, improscand cu noroi in stanga si in dreapta, voi fi in ceafa ta. „Papusa”…

  1. Tare, nu-i așa?
   Chiar te-ai înfuriat, derbedeule!
   Te dădeai doar un pic ciufulit…epitetele le meriți cu vârf și-ndesat: asta pățești când o iei alăturea de drum, când n-ai ce comenta PE SUBIECT/LA SUBIECT, doar atacându-mă!
   E bine să știi când să te oprești 🙂
   Iarăși e bine că ȘTII să diferențiezi: eu sunt ”păpușă” între ghilimele…a ta, ale tale femei…sunt gonflabile și/sau bionice!
   De la ele ți se trag/e!
   P.S. Iar tu ai treabă cu ortodoxia, cum ai avut de la primul comentariu în ceea ce mă privește! Tu ai nevoie de fapt, de comentariile unor leșinați care cad în cur pe spate la ceea ce spui tu…altfel îi faci de altă etnie, când tu ești negru-n cerul gurii, ca tăciunele!
   Syctir!

   1. @Magda
    Cu iertare daca supar, dar, te rog, citeste-ti comentariile anterioare (facand abstractie ca-ti apartin) si (cred eu) ca ar trebui mai apoi sa-ti pui niste intrebari… astea-s comentarii de om normal, sau, mai mult decat atat, sunt comentariile unui orthodox? Mi s-a intamplat odata, demult, cand o tiganca si-a ridicat poalele in cap… nu vreau sa-mi mai aduc aminte!
    Tu ne obligi sa sarim rubrica de comentarii, cu parere de rau o spun!

    1. Dragă Costele, întreabă-ți fârtații de ce jignesc, fără să le fi zis nimic!
     Iarăși întreabă-i, chiar și tu…dacă ești sincer, ce legătură avea ceea ce s-a postat aici (și nu numai…) cu ceea ce-au sărit ăștia doi, ca niște țațe?
     Am spus-o și mă REPET: cine nu se poartă frumos, cade din Legea Darului, în cea a Talionului!
     Dacă mă crezi țigancă, treaba ta!
     Dacă mă crezi nebună, vezi că-mi scot certificat și ți-l pun în frunte!
     Dacă voi vedeți paiul meu, e din pricina bârnelor care vă țin și capul, și bărbia SUS!
     Dacă crezi că eu n-am postat ortodoxie, înseamnă că ești/sunteți orbi!
     În privința duhului de care mă acuzi contrariat FOC, întreabă-ți căutând acul/boldul nesimțirii și răutății lor în carul comentariilor de pe-aici și după AIA să mă acuzi, bine?

     1. Nu știu de ce te erijezi în avocatul lor, prin ”NE OBLIGI”…
      Nu te obligă nimeni, la nimic!
      Exact cum ai spus: nu-ți convine, sari peste comentariile mele!
      Simplu!
      De altfel sunteți câțiva care băgați bățul prin gard, apoi vă plângeți din pricina mușcăturilor…
      Deci, nu-ți mai ridica kilt-ul în fața mea, acuzându-mă – plastic vorbind – de același lucru…una-i una, alta-i alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.