X

Comisia Europeană solicită României să elimine barierele la exportul de gaze

Comisia Europeană susține că România menține o obligație de vinde gaz cu prioritate pe piața română, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului U.E. Drept urmare, instituția a trimis un nou avertisment către autoritățile române.

Comisia a decis joi, 25 iulie, să trimită un aviz motivat suplimentar României din cauza faptului că aceasta nu a eliminat restricțiile impuse comerțului cu gaze naturale dintre statele membre, astfel cum prevede în normele U.E. privind piața internă în sectorul gazelor naturale.

În iulie 2014, Comisia a trimis autorităților române un aviz motivat din cauza faptului că legislația națională a acestei țări creează bariere în calea liberei circulații a mărfurilor în interiorul pieței unice a U.E..

După evaluarea modificărilor recente ale Legii energiei adoptate în România, Comisia a constatat că este menținută obligația de a vinde gaze naturale cu prioritate pe piața română, ceea ce, în consecință, reprezintă o încălcare a dreptului U.E.

Comisia consideră că actualul cadru juridic român, prin faptul că impune producătorilor din România obligația de a acorda prioritate vânzărilor pe piața internă, creează bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România și, prin urmare, a solicitat eliminarea acestor bariere .

România are la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a U.E.

 

 

Categorii
ExterneȘtiri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Atunci statele membre unde lucreaza romani, sa aplice un regim de salarizare pentru acestia, identic cu al cetatenilor din respectivele state.

  De asemenea salarizarea romanilor in propria tara sa fie aliniata la media europeana de salarizare.

  Asta daca e sa vorbim de lucruri juste.

  A se observa atentatul westului la bruma de protectie sociala din tara noastra: romanul nu se poate compara cu westicul la puterea de cumparare, dar occidentul emite aceasta pretentie ca romanul sa plateasca gazul la acelasi pret cu neamtul.

  Si atunci de ce imi trebuie mie romanului, UE, Schengen, NATO etc… ???

  1. Americanii au apasat pe pedala care a exacerbat conflictul suniti-siiti.
   Arabia Saudita si alte state importante din zona sunt mai interesate de conflictul cu Iran+Assad (Siria), decat de agonia palestinienilor…
   Dovada: razboiul din Yemen (Iran – Arabia Saudita prin interpusi), conflictul din Golful Persic, conflictul din Siria ( Arabia Saudita+Turcia sustin ISIS). In inclesarea asta cine din suniti mai are timp sa auda si ce zic palestinienii ?

   Orice revolta a palestinienilor, nu poate duce decat spre mai raul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.