X

Ucraina neschismatică: mii de oameni au participat la Drumul Crucii din Bucovina

Foto: spzh. news

Mii de oameni au participat la procesiunea Crucii Ortodoxe din Bucovina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Provincia Cernăuţi, Ucraina, 8 iulie 2019

În Bucovina, o regiune traditională din vestul Ucrainei, lângă graniţa cu Romania, mai multe mii de oameni au luat parte la o procesiune a crucii in cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainiene (OCU).

Participanţii au vizitat aşezările de la Zadubrovka şi Vaslovovtsy, în care susţinătorii bisericii schismatice doresc să confişte bisericile OCU, aşa cum relatează Union of Orthodox Journalists report (articolul Uniunii Jurnaliştilor Ortodocşi).

Foto: spzh.news

În vreme ce scopul lor este în egală măsură rugăciune şi pelerinaj, şi s-a făcut cu secole înainte ca criza Bisericii Ucrainiene să înceapă, procesiunile crucii sunt printre cele mai bune ocazii pentru observatori să testeze în mod obiectiv pretenţiile conform cărora OCU este mică şi nu are susţinerea oamenilor aşa cum pretind schismaticii.

Pretextul tipic al schismaticilor este că deoarece OCU face parte din Patriarhatul Moscovei, oamenii nu o susţin, iar bisericile sunt goale, păstrate doar pentru câteva bunicuţe.

Arată această imagine ca o biserică susţinută de două-trei bunicuţe?

Foto: Spzh.news

Acesta nu este un eveniment rar pus în scenă de dragul spectacolului, pentru credincioşii bisericii canonice, asta este viaţa lor normală în biserică, parte a unei tradiţii vechi de procesiune a crucii care se întâmplă anual în toată ţara cu diferite ocazii de sărbătoare.

Acest eveniment este practic a treizecea oară când are loc această procesiune a crucii în Bucovina şi Cernăuţi. Procesiunea Crucii a început în jurul orei 6 A.M, după o slujbă de moliftă în Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, şi a ajuns la zidul Mânăstirii Sfântului Ioan Teologul la ora 7 P.M. după străbaterea a circa 40 de kilometri.

Foto: spzh.news

Aşa cum au făcut şi cu marea Procesiune a Crucii pentru Toţi Ucrainienii din anii precedenţi, (care atrage sute de mii de credincioşi), schismaticii au încercat prin orice mijloace să împiedice această procesiune.

Procesiunea Crucii Tuturor Ucrainienilor este cea mai mare dintre toate procesiunile ce au loc în Ucraina, şi la fel ca la procesiunea mai mică din Bucovina, a suferit atacuri din partea schismaticilor.

Asta se întâmplă deoarece aceste procesiuni, indiferent unde au loc, constituie dovada perpetuă că UOC este cel mai mare corp religios din ţară, unind majoritatea credincioşilor, şi e plină de oameni serioşi şi dedicaţi, nu unii în căutare de declaraţii politice.

Acest uimitor videoclip compară procesiunea puternică de sute de mii de oameni ai  UOC din timpul Procesiunii Tuturor Ucrainienilor, cu mult mai mica procesiune a schismaticilor, demonstrând astfel că cele două evenimente nu suferă comparaţie.

Asta nu-i doar din cauza diferenţei de mărime, ci din natura pioasă a Procesiunii Bisericii în comparaţie cu Campania politică a marşului schismaticilor, nu cu icoane ci cu steaguri naţionale şi strigând literalmente  “moarte duşmanilor”.

Bucovina şi Cernăuţiul sunt de asemeni şi locul de baştină al Mitropolitului Onufrie de Kiev şi al tuturor ucrainienilor, şi faptul că atât  această procesiune a crucii în mod specific, cât şi multe altele ca aceasta au loc în vestul Ucrainei, servesc odată în plus la distrugerea mitului despre UOC—că este doar pentru “ruşii etnici din estul Ucrainei”.

Aceste procesiuni ale Crucii sunt cu adevărat un pod care uneşte întrega ţară într-un singur corp întru Hristos.

Matfey Shaheen  7/8/2019

Traducerea: Costin Ştirbu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu va lasati pacaliti!!
    Partiarhia Moscovei este eretica ecumenista si se foloseste de evlavia populara tot in scopuri propagandistice! Nu le mai faceti jocul ereticilor, indiferent ca sunt cei de la Moscova (KGB) sau instrumentalizatii CIA din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button