X

Dezbatere în SUA: Nou-născutul ce supraviețuiește avortului este persoană umană?

Democratii americani blocheaza o lege ce impune ingrijirea medicala a nou-nascutilor ce supravietuiesc avortului, considerand-o pierdere de timp

Trei copii din Minnesota s-au născut vii după avorturi eșuate în 2018 și au fost lăsați să moară

Micaiah BILGER, 01 Iulie 2019 | 5:37 PM, Sf. Paul, Minnesota

Trei copii au supraviețuit unor avorturi de cârpăceală în 2018 însă au murit ulterior, în Minnesota, potrivit unui nou raport statal al Departamentului de Sănătate.

Știrea vine pe fondul faptului că Democrații din Congres blochează un proiect de lege federală care urmărește să impună ca îngrijirea medicală de bază să fie acordată nou-născuților care supraviețuiesc avortului. Democrații au susținut că legislația pentru protejarea supraviețuitorilor avorturilor este o pierdere de vreme și că nu este necesară.

Însă date din Minnesota, de la Centrele pentru Controlul Bolilor cât și din alte surse indică faptul că unii prunci supraviețuiesc avorturilor și că sunt necesare legi pentru a-i proteja.

Minnesota ține evidența celor care supraviețuiesc avorturilor din anul 2015, când activiștii pro-viață au promulgat Actul (statal) de Protecție a Copiilor născuți Vii. Reglementarea recunoaște pruncii care rezistă avorturilor drept persoane umane și impune ca aceștia să beneficieze de îngrijire medicală adecvată.

De când legea a intrat în vigoare, rapoartele de stat arată că 11 copii au supraviețuit procedurii de avort: cinci în 2016, trei în 2017 și trei în 2018, conform Cetățenilor din Minnesota Preocupați de Viață.

Potrivit celei mai recente statistici:

Pentru anul calendaristic 01 Ianuarie – 31 Decembrie 2018, au fost raportate 3 (trei) operațiuni de avort care s-au soldat cu copil născut viu.

– într-unul din cazuri, scorul APGAR era de 1 la 1 și 5 minute. Existau anomalii incompatibile cu viața. Nu au fost notate măsuri efective de conservare a vieții iar copilul nu a supraviețuit.

– într-un alt caz, măsuri de îngrijire paleativă au fost acordate conform procedurilor, dar copilul nu a rezistat.

într-una dintre situații, copilul era pre-viabil (fetus insuficient de dezvoltat spre a rezista în afara uterului n.t.). Nu au fost raportate măsuri de prezervare a vieții iar pruncul nu a supraviețuit.

Un scor APGAR de 1 înseamă că pruncul avea una dintre următoarele trăsături: brațe sau picioare contorsionate, avea puls (sub 100 bpm), avea corpul rozaliu cu mâini / picioare albăstrii, afișa un oarecare nivel al respirației sau manifesta mișcări faciale precum grimase sau plânset slab.

Statistici provenind de la Centrele de Prevenire a Bolilor, cât și mărturisiri personale ale asistentelor și supraviețuitorilor avorturilor înșiși, stau de asemenea drept dovezi că unii copii supraviețuiesc avorturilor. Potrivit CPB, cel puțin 143 de copii s-au născut vii după avorturi prost efectuate (de mântuială n.t.) în intervalul 2003 – 2014 în SUA, deși e posibil să fie mai multe.

Cercetări efectuate de către Centrul American pentru Lege și Justiție au estimat că numărul este mai mare, cel puțin 362, între 2001 și 2010.

Informații din alte țări relevă de asemenea o necesitate de protecție. Institutul Canadian de Informare privind Sănătatea a raportat 766 de avorturi la termen înaintat cu naștere vie pe o perioadă de cinci ani. În Australia vestică, cel puțin 27 de copii au supraviețuit avorturilor între 1999 și 2016, potrivit ministerului de sănătate al statului.

Cu toate acestea, aproximativ 18 state nu au legislație care să ofere protecție supraviețuitorilor avortului față de infanticid. Unele state nu au promulgat niciodată legi în acest sens, în vreme ce cel puțin alte două, New York și Illinois, au abrogat legile care impuneau acordarea de îngrijire medicală copiilor ce supraviețuiau avorturilor.       

Texas a implementat recent o lege care întărește protecția pruncilor care scapă cu viață din avort. Legislaturile statale din Montana, Carolina de Nord și din Wisconsin au procedat similar; în pofida acestui fapt, guvernatorii lor democrați și-au exercitat dreptul de veto față de respectiva legislație. Guvernatorul Wisconsinului, Tony EVERS, a susținut că reglementarea legislativă nu reprezenta “o formă productivă de utilizare a timpului”.

Tradus & adaptat de Cristian

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Avort
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Dupa parerea noastra, este persoana umana din prima clipa de viata in burtica mamei.

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

29 comentarii

 1. Un copil e viu si persoana de cand scanteia Duhului Sfant e in el si-i da viata. Restul sunt povesti marxiste despre cum ar fi daca n-ar fi.

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………..
  ÎN RUSIA, SFINȚENIA VIEȚII UMANE DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE EMBRIONULUI UMAN CA PERSOANĂ UMANĂ, SĂ FIE GARANTATE PRIN LEGISLAȚIE. AȘA A PROPUS BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ÎN PROIECTUL DE DOCUMENT PUBLICAT RECENT PE WEBSITE-UL EI, UNDE SE POT LĂSA COMENTARII REFERITOARE LA ACEST DOCUMENT PÂNĂ ÎN 30 SEPTEMBRIE 2019. (articol în engleză din 28 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA CÂND ÎNCEPE BISERICA ORTODOXĂ UN ASTFEL DE PROIECT DE DOCUMENT, CĂCI 100.000 DE BEBELUȘI SE UCID ÎN FIECARE AN PRIN AVORTURI EFECTUATE DE MEDICII DRACULUI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII COMANDAȚI DE ATEI-DERBEDEI-ANTICRIȘTI-SATANIȘTI???!!!

  1. Comentariile sunt bune dar se citesc greu fiind scrise cu bold. De unde atata frustrare sa scrii cu litere mari?

 3. Oare copilașii acestia avortati sau lăsați să moară până la urmă se mântuiesc? Căci ei nu au nicio vină…

   1. Alexandru – un tip rus care a murit și apoi a înviat, fiind prin Rai, dar și prin toate cotloanele Iadului de și uitase pentru ce era ACOLO…fiindu-i GREU și GREAȚĂ (ca și lui Ulianov care i s-a arătat Cuv.Pelaghia din Reazan) a spus cât de insuportabil este Iadul, vorbea și despre niște inele în care sunt prinși oamenii (creștinii) și ținuți ca-ntr-o menghină…la aceste inele cred că făcea referire și Pr.Iustin Pârvu când spunea că, pentru cei însemnați, cu pașapoarte biometrice, cip…d-aia n-ar suporta Soarele, din pricina Inelelor magice din interiorul lor!

    Ei, tipul, înainte de a fi trimis să vadă TOATE muncile Iadului și apoi înviat, pentru a spune lumii (de la suprafață) CUM e, când a fost în Rai, TOȚI copiii erau întâmpinați de către Otroc Veaceslav!
    Acest lucru m-a făcut să zâmbesc și să-l iubesc și mai mult pe copilul ăsta frumos și dulce!

 4. Normal că este persoană umană!
  Nu vor s-o recunoască, pentru că atunci, s-ar deduce LOGIC că și ÎNAINTE de naștere a fost/este persoană umană…

 5. DRAGA MEA MAGDA,IL IUBESC ASA DE TARE PE ACEST COPIL RUS SFINT DAR SI PE MAMA LUI ,incit imi vine sa tip de fericire ca m-a gasit.Imi e in fata acum!
  Nu.stiu cum sa-i multumesc.
  I-am scos pozele la imprimanta una singur si una cu mama lui si miroase in camera din cind in cind a liliac.Nu stiam ce se intimpla,dam vina pe combinatii de parfum ,detergenti.
  Dar o prietene careia i-am dat filmele,mi-a spus ce se intimpla la ea in camera,si atunci i-am confirmat si eu ca si la mine e la fel.
  Ea va merge cit de curind cu familia la mormintul lui,sotul fiind profesor de rusa.
  Cu ajutorul lui DUMNEZEU voi ajunge si eu cu ai mei .DOAMNE AJUTA !

  1. Biserica Ortodoxa Rusa a facut o analiza in privinta acestui Otroc si concluziile nu sunt deloc favorabile: http://rodon.org/other/zkropovk.htm
   Un citat, tradus cu google: „Ceea ce este oferit de cărțile lui V. A. Krasheninnikova și L. N. Emelyanova ca „revelații” ale „bisericii sfinte” este de fapt un „amestec de eretici”, un amestec de erezii antice, superstiții, ficțiune cosmică modernă și folclor okolopravoslavnogo.”
   Alt citat din concluzii: „Cele de mai sus indică faptul că doctrina doctrinară a grupului religios Chebarkul de Krasheninnikova-Yemelyanova, care a fost formată pe baza vorbelor orale ale elevului Vyacheslav Krasheninnikov, care a murit în 1993, nu corespunde învățăturilor Bisericii Ortodoxe.”
   In secolul vitezei exista tendinta de a crede ca si harul vine cu viteza, fara efortul personal si despatimire. Atentie la inselari, diavolul va insela de va fi cu putinta si pe cei alesi. Avem destui sfinti autentici la care sa ne inchinam si sa le urmam sfaturile.

   1. Pe BISERICA ORTODOXA RUSA ca si pe BOR , cele care se pupa in bot cu PAPA nu mai dau NICI UN BAN .Nu ma intereseaza spusele lor in acest sens .
    SFINTII NOSTRI ORTODOCSI INCLUSIV SFINTII PARINTI spun tot ce SPUNE SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV ,atit de minunat transmise noua de SCUMPA LUI MAMA(nici un preot roman nu a fost capabil !) in cele opt filme MONUMENTALE,DIVINE
    .Cum adica si DUHOVNICII Inainte VAZATORI CU DUHUL din celelalte filme rusesti, SAREA PAMINTULUI , care vorbesc despre aceleasi PROOROCII / lucruri si astia sint tot RATACITI ? SAU SFINTUL PARINTE Paisie AGIORITUL din ATHOS ?SAU SFINTA CUVIASA PELAGHIA din R EAZANI ?
    Sa fim seriosi , ca nu ne mai puteti iduce in eroare . .
    SFINTII toti au spus ca BISERICA ORTODOXA sa NU SE PUPE CU PAPA SI ERETICII?!
    De ce de pupat se pupa si pe SFINTUL INGER RUS il resping, desi a fost recunoscut de ierarhii ortodocsi ai timpului atit cit a trait ? Cei de pina in 1993 au fost mai putini satanizati sau delocsau mai mult ?
    CIND spun adevarul Bisericile noastre Ortodoxe ?
    BISERICILE ORTODOXE MAI BINE S-AR ocupa de catehizarea
    ortododocsilor rusi si romani care sint SATANIZATI IN PROPORTIE MAJORITARA( si rusii si romanii, si se mai si dusmanesc , in loc sa FIE CA FRATII ) CARE se CUNUNA NEVIRGINI la ALTAR ,CAUZA TUTUROR RELELOR DIN ORTODOXIA NOASTRAcontemporana , fara sa inteleaga rostul fundamental al casniciilor ,singura modalitate prin CARE S-AR STIRPII IMORALITATEA !
    Si colac peste pupaza , le permit SATANISTILOR din tara sa rida de SFINTELE MOASTE spunid ca sint CIOLANE , FARA CA BISERICA ORTODOXA SA FACA IA ATITUDINA SEVERA ,O CAMPANIE INTERNATIONALA DE INFIERARE DRASTICA ,CONTINUA , SA URLE DE DIMINEATA PINA SEARA RECLAMELE PE TRINITAS ,si MASINI CU PORTAVOCE prin localitatile tarii ( la fel ca la turci la ora cinci IN TOATA TURCIA ) sa INFIEREZE acesta BLASFEMII INADMISIBILE .
    SA LE PIARA POFTA DIAVOLILOR sa avanseze , iar crestinul sa se dumireasca pe ce lume se afla , ca habar n-areLA PROPRIU . Crestinul ortodox stie niste generlitati a auzit el ca e BINE sa pupi moaste ,ca poate te rezolva si pe tine sa ai sanatate ,( ce-o mai fi si alea ? ca acum nici stirvurile dracilor nu mai putrezesc de atitea chimicale ingurgitate , cine sa-i mai dumireasca ?!),99% habar nu au ? BISERICA ORTODOXA e singura vinovata !NU SPUNETI OAMENILOR SA CITEASCA , pentru ca e fix egal cu zero .Faceti-va intelesi !
    IN 30 de ani , trebuia sa VISEZE ORTODOXUL cind intra in biserica ADEVARUL ADEVARAT ,(nu doar TATAL NOSTRU SI CREZUL precum papagalii degeaba) , nu sa vina ca poate s-o rezolva ceva .Dupa ce se rezolva , e ca si uitat .Mai vine la ata problema daca mai apuca .
    ORTODOXUL nu trebuie doar sa dea o hirtie si o luminare la SFINTUL ALTAR , sa vina bou si sa plece vaca fara sa inteleaga NIMIC DIN SFINTA LITURGHIE , din PREDICI ,SI DIN FELUL IN CARE SFINTA TREIME ,MAICUTA DOMNULUI , SFINTII SI INGERII NE CONDUC la propriu pe toti oamenii , ((((ca altfel am fi toti dupa prostia noastra si a diavolului in GHEENA VESNICA si praf cosmic ,deci secunda de secunda efectiv ne conduc si pe cei vii si pe cei ADORMITI care sint suflete vii in Rai sau iad si care au de EXECUTAT SARCINI , NU DORM pe ei ca prostii 24/24 h, au misiuni si ne AJUTA INCLUSIV PE NOI ,cei vii sau ne pun piedici cei din iad ca sa ii dezlegam ))))) ,pe ORTODOCSI SI PE CEI PAGINI si fiecare atom , bacterie , raza de soare sau fir de aer si apa .
    BISERICA ORTODOXA ar trebui sa fie EXTREM DE AGRESIVA IN EXPUNERILE ADEVARURILOR LUI DUMNEZEU ,el fiind CREATORUL A TOT SI A TOATE , cum ne spune adevarat ” CREZUL ” !
    DE CE NU INFIERATI ZICERILE diavolesti ale asazisilor oameni de stiinta POSEDATI DE diavoli si folositi de acestia pentru a SMINTI si demoniza LUMEA cum au facut-o pe tot mapamondul si GENERALIZAT ??
    CUMVA DUMNEZEU V-A DAT ACEASTA PORUNCA sa nu scoateti O VORBA prin INAINTE VAZATORII CU DUHUL ASCUNSI de ochii curiosilor ?
    Spuneti-ne FRATILOR , dar nu CE CREDETI VOI CU CREIERELE VOASTRE , SAU CE VA SPUNE DIAVOLULU , ci strict CE VA SPUNE ACUM DUHUL SFINT prin ACEI DUHOVNICI contemporani MUSAI IMBUNATATITI , ca sa nu mai URLAM A PAGUBA !
    ACESTEA AR TREBUI SA FIE PREOCUPARILE DE BAZA ALE BISERICII ORTODOXE , pentru ca BISERICA LUI HRISTOS sa fie ATOTCUPRIZATOAREsi sa CALAUZEASCA la sigur ORTODOXUL !NU UNII HAIS SI ALTII CEA ! SI PROSTIMEA e inghitita de diavol la sigur !
    CINE si ce sa inteleaga dupa o astfel de abordare !
    HOTARITI-VA , FACETI LA SALA PALATULUI , CONFERINTE SAPTAMINALE , TELEVIZATI-LE NON STOP , si apoi NE CONVINGETI ! NU SPECTACOLE , NU ZIUA ziua TARANULUI ROMAN , care NU FOLOSESTE NIMANUI .

    ADEVARUL DESPRE CREATOR , explicat pe intelesul oricui ASA CUM FACE DUMNEZEESTE SFINTA MAMA A SFINTULUI INGER RUS COPILUL OTROC VEACESLAV care au reusit nu doar sa ma convinga ci si sa-i iubesc SINCER pina la infinit !
    si va garantez cu mina pe inima si BIBBLIE ca STIU CE IUBESC !
    NU sint aberatii diavolesti ci ADEVARURI ADEVARATE SPUSE de MAREA MEA IUBIRE , MAICUTA DOMNULUI SI SFINTA TREIME !AMIN !

 6. Și eu i-am scos la imprimantă pozele! 🙂
  Am evlavie la dulceața asta de copil, fără să-i fi văzut chipul din filme….în timp ce aranjam (cu ani în urmă) textul transcriptului de pe acvila ortodoxă, simțeam așa…o bucurie, ceva ne-definit, dar de BUN AUGUR!
  Și DA…dacă stau să mă gândesc bine, simțeam o mireasmă, fără să fi tămâiat!
  Eu îi citesc Acatistul, chiar dacă nu ce canonizat…sufletul meu, inima mea ȘTIE că e sfânt!

  Și mama lui este o femeie așezată, blândă și taree bună la suflet…se vede, se simte!

  Mie, deja mi-a îndeplinit o dorință: mi-a alungat ciorile de prin preajmă!
  De câțiva ani, neobrăzatele, urătele-astea croncănitoare, vin și alungă păsărelele care cântă frumos, se bat cu ele în zbor, alungă guguștiucii, porumbei nici nu mai sunt, chiar și cu un pescăruș se băteau în aer!
  Nu știu cum a făcut, dar vin mai rar și se aud de la distanță, când și când…

 7. Multumesc,MAGDA!
  SI EU SIMT CA MA PROTEJEAZA !
  Mama lui e UN FENOMEN !
  Am cunoscut o data o femeie cind eram copil care era mult asemanatoare cu SCUMPA LUI MAMA,CAM de aceeasi virsa ! FOARTE BLINDA SI FOARTE INTELEAPTA.
  M-a purtat in rugaciunile ei pina a murit.
  Brusc in acest post al PASTELUI vazind MINUNATELE FILME,mi-am amintit de ea si am hotarit sa o port si eu in rugaciuni pina voi pleca de aici.
  DUMNEZEU SA NE MILUIASCA PE TOTI !
  DOAMNE AJUTA -NE !
  AMIN !
  NOAPTE BUNA !

 8. Doamne ce oameni! Cei care ziceti ca Trump e varza sa stiti ca o fi, dar daca eram americanca si eu votam cu el, numai ca sa nu iasa Hillary, care argumenta si „birth abortion”, adica avortul dupa nastere, adica uciderea copilului nascut (daca ar avea defecte indetectabile la ecografie). Totul in numele „milei” fata de copil…
  Cat de defect sa fii sa sustii asa ceva?
  Si eu cred ca explicatia nu e mila…nu…ci ceva gen mercantilism si eficientizarea asigurarilor medicale, ca sa nu pui pe aparate un bebelus ce probabil va muri 2 saptamani mai tarziu .. ca e scump na…
  Niste americani zic si cred ca ei dreptate au „you cannot be a leftist without being a hypocrite” ( nu poti fi de stanga fara sa fii si ipocrit).

  1. În primă fază – ca toată lumea – am crezut că e ”de treabă”, Trump ăsta, că n-o să mai iasă Hitlery Clinton, altă reptiliană!
   Când colo…ce să vezi? E poreclit ”cu respectul” cuvenit MARELE DRAGON!
   Și mă uit pe youtube – filmat cu camerele speciale, este reptilian…iar la un moment dat, i se subțiază pupila ca la feline!

   Spunea Otroc Veaceslav că oamenii vor inventa aparatură specială în care vor fi văzuți dracii îmbrăcați în piele de om artificială.

   Eu am văzut în politică pe câțiva…în autobuz, o femeie trecută de 50 de ani, cu ochi albaștri (anul trecut); și-a întors privirea spre mine și un ochi era încă cu pupila subțiată.
   Am lărgit ochii zgâindu-mă la ea…și-a dat seama că ȘTIU despre ce este vorba ,dar a zâmbit ușor malițios întorcându-și ochii spre geam.

   Tot în mijloacele de transport, ca să nu mă deranjeze neghiobia și lipsa de bun simț văzută la orice vârstă pentru cei care vorbesc TARE între ei sau la telefon, ori îmi pun căștile ascultând muzică (mai mult bisericească, ca să mă liniștească…) dacă atmosfera devine prea gălăgioasă, ori citesc (tot d-astea bisericești); plecând cam la aceeași oră, se urcau la un moment dat doi bărbați trecuți bine de prima tinerețe, de vârstă adultă.
   Ei, vă dau cuvântul meu de onoare că, primul se uita agresiv la mine și începea să scoată niște sunete guturale ce aducea a tușit…se stropșea de fapt la mine în felul lui pentru că ascultam muzică psaltică ori mă rugam în sinea mea….și, pentru că îmi dădeam seama că e ceva în neregulă cu el, întețeam rugăciunea, iar el – făcea și mai urât!

   Se dădea jos bolborosind, privind înciudat la mine de parcă i-aș fi stricat ziua.
   Al doilea, se înroșea la față, nu-și lua ochii de la mine și, credeți sau nu…toată alura lui, de sus până jos, devenea întunecată…parcă îl îmbrăca un halou întunecat.

   Încercați să citiți cărți duhovnicești în mijloacele de transport în comun ori rugați-vă în sinea voastră…e interesant ce se petrece: chiar dacă mașina e aglomerată, dacă unii nu-L au pe Dumnezeu cu ei, se simt stingheriți și fug de lângă voi…se foiesc, se scarpină, dau din picior nervos, apoi se ridică și se duc la câțiva metri distanță.

   1. Trump e doar un politician. N-am treaba cu el decat ca ma intristez cand ma gandesc… el la protestantii lui a taiat din fonduri pentru avorturi. Pe cand la noi, politicieni, si protestanti si catolici si ortodocsi ce-au facut?
    Asigurarile medicale sunt la fel si noi toti platim avorturi in spitale si policlinici care sunt subventionate.
    Avem de ales, Magda? Zice vreo voce din politic despre subventionarea avorturilor? Avem vreo forta oaresicum de dreapta? Nationalism desantat si promisiuni mercabtile asta avem.
    USA sunt protestanti, deci eretici. Deci cum de la ei se fac discutii contra avortului si la noi nu? Nu e vina BOR. BOR mereu a zis ca e pacat. Societatea, societatea ce isi zice crestina ortodoxa in acte la recensamant, este insensibila la problema avorturilor.
    S-au facut meetinguri contra LGBTQ. Foarte bine. Contra guvernului, presedibtelyi, etc
    S-a facut vreodata din 1990 meeting CONTRA avortului? Ca acum zic ca sunt pro-viata. Foarte bine. Dar contra avortului cine este?

 9. Ştiu ca e off-topic dar va rog pe toti cei ce citesc acest comentariu sa se roage pentru robul lui Dumnezeu:Victor, prins de patima betiei. Va multumesc si Domnul sa va rasplateasca milostivirea.

  1. Pentru BETIVII NEAMULUI nu are nici o putere rugaciunea celorlati , DOAR MAMA lui SI SOTIA LUI cununata religios ortodox IN BISERICA ) (daca isi iubeste cu adevarat sotul si nu=l dispretueste si ii intelege NEPUTINTA )SI COPIII LUI trebuie sa FACA RUGACIUNE TOATA VIATA . .
   NICI MACAR surorile si fratii de singe si nici macar PREOTII nu sint ASCULTATI !
   DEZLEGAREA aceastui blestem,care este pe neam , patima se face prin citirea celor doua ACATISTE FUNDAMENTALE pentru toata viata ZILNIC , si dupa disparitia patimei :
   -POTIRUL NESECAT AL MAICII DOMNULUI
   -ACATISTUL SFINTULUI BONIFATIE
   SPOR LA RUGACIUNE !
   ASA sa va ajute DUMNEZEU !
   LA aceste rugaciuni se adauga participarea laSLUJBELE DE DEZLEGARI DE PACATE si la SFINTUL MASLU , REGULAT unde sfintesti pentru bucatele casei din care sa manince musai betivul :
   ,ulei,SARE, FAINA,MALAI,GRIU,ZAHAR,OREZ !
   DOAMNE MILUESTE-NE PE NOI PACATOSII !
   Restul sint povesti !

   1. Cristiana te rog citeaza o sursa din Sfintele Scripturi sau din Catehism sau din Sfintii Parinti pentru ceeace afirmi.

  2. Dumnezeu sa-l ajute cu harul Lui si pe cei apropriati lui Victor sa ii indrume sa afle si sa aline ce necaz il chinuie pe Victor cu betia.
   Doamne iarta si ajuta!
   Amin

 10. Descoperirea unui fetus in deșertul din Chile aduce acuzații grave asupra practicilor neortodoxe efectuate de către cercetătorii americani, acesta fiind un specimen incrucisat intre embrioni umani si animali, care a murit la scurt timp dupa naștere.
  Deși serviciile de intelligence au declarat că aceste experimente sunt „armă de distrugere în masă”, guvernul Trump nu a luat nici o măsură, ci chiar a încheiat pacturi tacite cu China, care nu are nici o restricție asupra modificărilor genetice.
  https://laboratormedia.wordpress.com/2018/12/22/administratia-trump-da-liber-la-experimente-cu-embrioni-umani-fetusi-modificati-genetic-gasiti-in-desert/

 11. Embrionii si fetusii avortati sunt folositi ca surse de celule stem si se vand pe sume mari de bani.

  Primul transplant efectuat în România cu propriile celule stem recoltate la naștere unui copil diagnosticat cu tulburări din spectrul autismului.
  Transplantarea probei de celule stem a avut loc la un spital privat din București.
  Proba a fost recoltată în anul 2014 utilizând serviciile Stem Sure, apoi procesată prin separare celulară și criogenată timp de 4 ani, până la momentul la care a fost solicitată spre utilizare de către părinți.
  https://stiintasitehnica.com/premiera-primul-transplant-cu-celule-stem-in-romania-pentru-tratarea-autismului-stem-sure/

 12. Pe BISERICA ORTODOXA RUSA ca si pe BOR , cele care se pupa in bot cu PAPA nu mai dau NICI UN BAN .Nu ma intereseaza spusele lor in acest sens .
  SFINTII NOSTRI ORTODOCSI INCLUSIV SFINTII PARINTI spun tot ce SPUNE SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV ,atit de minunat transmise noua de SCUMPA LUI MAMA(nici un preot roman nu a fost capabil !) in cele opt filme MONUMENTALE,DIVINE
  .Cum adica si DUHOVNICII Inainte VAZATORI CU DUHUL din celelalte filme rusesti, SAREA PAMINTULUI , care vorbesc despre aceleasi PROOROCII / lucruri si astia sint tot RATACITI ? SAU SFINTUL PARINTE Paisie AGIORITUL din ATHOS ?SAU SFINTA CUVIASA PELAGHIA din R EAZANI ?
  Sa fim seriosi , ca nu ne mai puteti iduce in eroare . .
  SFINTII toti au spus ca BISERICA ORTODOXA sa NU SE PUPE CU PAPA SI ERETICII?!
  De ce de pupat se pupa si pe SFINTUL INGER RUS il resping, desi a fost recunoscut de ierarhii ortodocsi ai timpului atit cit a trait ? Cei de pina in 1993 au fost mai putini satanizati sau delocsau mai mult ?
  CIND spun adevarul Bisericile noastre Ortodoxe ?
  BISERICILE ORTODOXE MAI BINE S-AR ocupa de catehizarea
  ortododocsilor rusi si romani care sint SATANIZATI IN PROPORTIE MAJORITARA( si rusii si romanii, si se mai si dusmanesc , in loc sa FIE CA FRATII ) CARE se CUNUNA NEVIRGINI la ALTAR ,CAUZA TUTUROR RELELOR DIN ORTODOXIA NOASTRAcontemporana , fara sa inteleaga rostul fundamental al casniciilor ,singura modalitate prin CARE S-AR STIRPII IMORALITATEA !
  Si colac peste pupaza , le permit SATANISTILOR din tara sa rida de SFINTELE MOASTE spunid ca sint CIOLANE , FARA CA BISERICA ORTODOXA SA FACA SPECTACOL TOTAL la nivel de tara , sa IA ATITUDINA SEVERA ,O CAMPANIE INTERNATIONALA DE INFIERARE DRASTICA ,CONTINUA , SA URLE DE DIMINEATA PINA SEARA RECLAMELE PE TRINITAS ,si MASINI CU PORTAVOCE prin localitatile tarii ( la fel ca la turci la ora cinci IN TOATA TURCIA ) sa INFIEREZE acesta BLASFEMIE INADMISIBILE .
  SA LE PIARA POFTA DIAVOLILOR sa avanseze , iar crestinul sa se dumireasca pe ce lume se afla , ca habar n-areLA PROPRIU pe ce lume se afla . Crestinul ortodox majoritar stie doar niste generlitati , a auzit el ca e BINE sa pupi moaste ,ca poate te rezolva si pe tine sa ai sanatate ,( ce-o mai fi si alea ? ca acum nici stirvurile dracilor nu mai putrezesc de atitea chimicale ingurgitate , cine sa-i mai dumireasca ?!),99% habar nu au ? BISERICA ORTODOXA e singura vinovata !NU SPUNETI OAMENILOR SA CITEASCA , pentru ca e fix egal cu zero .Faceti-va intelesi prin campanii in afara BISERICII !
  IN 30 de ani , trebuia sa VISEZE ORTODOXUL cind intra in biserica ADEVARUL ADEVARAT ,(nu doar TATAL NOSTRU SI CREZUL precum papagalii degeaba) , nu sa vinain EA ca poate s-o rezolva ceva .Dupa ce se rezolva , e ca si uitat .Mai vine la ata problema daca mai apuca .
  ORTODOXUL nu trebuie doar sa dea o hirtie si o luminare la SFINTUL ALTAR , sa vina bou si sa plece vaca fara sa inteleaga NIMIC DIN SFINTA LITURGHIE , din PREDICI ,SI DIN FELUL IN CARE SFINTA TREIME ,MAICUTA DOMNULUI , SFINTII SI INGERII NE CONDUC la propriu pe toti oamenii , ((((ca altfel am fi toti dupa prostia noastra si a diavolului in GHEENA VESNICA si praf cosmic ,intr-o secunda ,deci secunda de secunda efectiv ne conduc si pe cei vii si pe cei ADORMITI care sint suflete vii in Rai sau iad si care au de EXECUTAT SARCINI , NU DORM pe ei ca prostii 24/24 h, au misiuni si ne AJUTA INCLUSIV PE NOI ,cei vii sau ne pun piedici cei din iad ca sa ii dezlegam ))))) ,pe ORTODOCSI SI PE CEI PAGINI si fiecare atom , bacterie , raza de soare sau fir de aer si apa .
  BISERICA ORTODOXA ar trebui sa fie EXTREM DE AGRESIVA IN EXPUNERILE ADEVARURILOR LUI DUMNEZEU ,el fiind CREATORUL A TOT SI A TOATE , cum ne spune adevarat ” CREZUL ” !

  DE CE NU INFIERATI ZICERILE diavolesti ale asazisilor oameni de stiinta POSEDATI DE diavoli si folositi de acestia pentru a SMINTI si demoniza LUMEA cum au facut-o pe tot mapamondul si GENERALIZAT ??
  CUMVA DUMNEZEU V-A DAT ACEASTA PORUNCA sa nu scoateti O VORBA prin INAINTE VAZATORII CU DUHUL ASCUNSI de ochii curiosilor ?
  Spuneti-ne FRATILOR , dar nu CE CREDETI VOI CU CREIERELE VOASTRE , SAU CE VA SPUNE DIAVOLULU , ci strict CE VA SPUNE ACUM DUHUL SFINT prin ACEI DUHOVNICI contemporani MUSAI IMBUNATATITI ,INAINTE VAZATORI CU DUHUL , nu reflectii logice , ca sa nu mai URLAM A PAGUBA !
  ACESTEA AR TREBUI SA FIE PREOCUPARILE DE BAZA ALE BISERICII ORTODOXE , pentru ca BISERICA LUI HRISTOS sa fie ATOTCUPRIZATOAREsi sa CALAUZEASCA la sigur ORTODOXUL !NU UNII HAIS SI ALTII CEA ! SI PROSTIMEA e inghitita de diavol la sigur !
  CINE si ce sa inteleaga dupa o astfel de abordare !
  HOTARITI-VA , FACETI LA SALA PALATULUI , CONFERINTE SAPTAMINALE , TELEVIZATI-LE NON STOP , si apoi NE CONVINGETI ! NU SPECTACOLE , NU ZIUA SATULUI si ziua TARANULUI ROMAN ,( FRECȚE LA UN PICIOR DE LEMN , BAGATE PE GIT DE ZIARISTI LUMESTI , care umbla dupa salarii , nu dupa DUMNEZEU SI MINTUIREA LUI SI A NEAMULUI ROMANESC ) care NU FOLOSESTE NIMANUI .

  ADEVARUL DESPRE CREATOR , explicat pe intelesul oricui ASA CUM FACE DUMNEZEESTE SFINTA MAMA A SFINTULUI INGER RUS ,COPILUL SCUMP , OTROC VEACESLAV care au reusit nu doar sa ma convinga ci si sa-i iubesc SINCER pina la infinit !
  si va garantez cu mina pe inima si BIBBLIE ca STIU CE IUBESC !
  NU sint aberatii diavolesti ci ADEVARURI ADEVARATE SPUSE de MAREA MEA IUBIRE , MAICUTA DOMNULUI SI SFINTA TREIME !AMIN !

 13. Sursa mea e DUHUL SFINT care vorbeste prin DUHOVNICUL MEU !
  PUNCT !
  „In zilele de pe urma fiii si ficele voastre ,vor proorocii,vor visa si vor avea vedenii „.
  Asta vei gasi in BIBLIE !
  CAUTA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.