X

Dezbatere în SUA: Nou-născutul ce supraviețuiește avortului este persoană umană?

Democratii americani blocheaza o lege ce impune ingrijirea medicala a nou-nascutilor ce supravietuiesc avortului, considerand-o pierdere de timp

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trei copii din Minnesota s-au născut vii după avorturi eșuate în 2018 și au fost lăsați să moară

Micaiah BILGER, 01 Iulie 2019 | 5:37 PM, Sf. Paul, Minnesota

Trei copii au supraviețuit unor avorturi de cârpăceală în 2018 însă au murit ulterior, în Minnesota, potrivit unui nou raport statal al Departamentului de Sănătate.

Știrea vine pe fondul faptului că Democrații din Congres blochează un proiect de lege federală care urmărește să impună ca îngrijirea medicală de bază să fie acordată nou-născuților care supraviețuiesc avortului. Democrații au susținut că legislația pentru protejarea supraviețuitorilor avorturilor este o pierdere de vreme și că nu este necesară.

Însă date din Minnesota, de la Centrele pentru Controlul Bolilor cât și din alte surse indică faptul că unii prunci supraviețuiesc avorturilor și că sunt necesare legi pentru a-i proteja.

Minnesota ține evidența celor care supraviețuiesc avorturilor din anul 2015, când activiștii pro-viață au promulgat Actul (statal) de Protecție a Copiilor născuți Vii. Reglementarea recunoaște pruncii care rezistă avorturilor drept persoane umane și impune ca aceștia să beneficieze de îngrijire medicală adecvată.

De când legea a intrat în vigoare, rapoartele de stat arată că 11 copii au supraviețuit procedurii de avort: cinci în 2016, trei în 2017 și trei în 2018, conform Cetățenilor din Minnesota Preocupați de Viață.

Potrivit celei mai recente statistici:

Pentru anul calendaristic 01 Ianuarie – 31 Decembrie 2018, au fost raportate 3 (trei) operațiuni de avort care s-au soldat cu copil născut viu.

– într-unul din cazuri, scorul APGAR era de 1 la 1 și 5 minute. Existau anomalii incompatibile cu viața. Nu au fost notate măsuri efective de conservare a vieții iar copilul nu a supraviețuit.

– într-un alt caz, măsuri de îngrijire paleativă au fost acordate conform procedurilor, dar copilul nu a rezistat.

într-una dintre situații, copilul era pre-viabil (fetus insuficient de dezvoltat spre a rezista în afara uterului n.t.). Nu au fost raportate măsuri de prezervare a vieții iar pruncul nu a supraviețuit.

Un scor APGAR de 1 înseamă că pruncul avea una dintre următoarele trăsături: brațe sau picioare contorsionate, avea puls (sub 100 bpm), avea corpul rozaliu cu mâini / picioare albăstrii, afișa un oarecare nivel al respirației sau manifesta mișcări faciale precum grimase sau plânset slab.

Statistici provenind de la Centrele de Prevenire a Bolilor, cât și mărturisiri personale ale asistentelor și supraviețuitorilor avorturilor înșiși, stau de asemenea drept dovezi că unii copii supraviețuiesc avorturilor. Potrivit CPB, cel puțin 143 de copii s-au născut vii după avorturi prost efectuate (de mântuială n.t.) în intervalul 2003 – 2014 în SUA, deși e posibil să fie mai multe.

Cercetări efectuate de către Centrul American pentru Lege și Justiție au estimat că numărul este mai mare, cel puțin 362, între 2001 și 2010.

Informații din alte țări relevă de asemenea o necesitate de protecție. Institutul Canadian de Informare privind Sănătatea a raportat 766 de avorturi la termen înaintat cu naștere vie pe o perioadă de cinci ani. În Australia vestică, cel puțin 27 de copii au supraviețuit avorturilor între 1999 și 2016, potrivit ministerului de sănătate al statului.

Cu toate acestea, aproximativ 18 state nu au legislație care să ofere protecție supraviețuitorilor avortului față de infanticid. Unele state nu au promulgat niciodată legi în acest sens, în vreme ce cel puțin alte două, New York și Illinois, au abrogat legile care impuneau acordarea de îngrijire medicală copiilor ce supraviețuiau avorturilor.       

Texas a implementat recent o lege care întărește protecția pruncilor care scapă cu viață din avort. Legislaturile statale din Montana, Carolina de Nord și din Wisconsin au procedat similar; în pofida acestui fapt, guvernatorii lor democrați și-au exercitat dreptul de veto față de respectiva legislație. Guvernatorul Wisconsinului, Tony EVERS, a susținut că reglementarea legislativă nu reprezenta “o formă productivă de utilizare a timpului”.

Tradus & adaptat de Cristian

NOTĂ OrtodoxINFO

Dupa parerea noastra, este persoana umana din prima clipa de viata in burtica mamei.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

23 comentarii

 1. Un copil e viu si persoana de cand scanteia Duhului Sfant e in el si-i da viata. Restul sunt povesti marxiste despre cum ar fi daca n-ar fi.

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………..
  ÎN RUSIA, SFINȚENIA VIEȚII UMANE DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE EMBRIONULUI UMAN CA PERSOANĂ UMANĂ, SĂ FIE GARANTATE PRIN LEGISLAȚIE. AȘA A PROPUS BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ÎN PROIECTUL DE DOCUMENT PUBLICAT RECENT PE WEBSITE-UL EI, UNDE SE POT LĂSA COMENTARII REFERITOARE LA ACEST DOCUMENT PÂNĂ ÎN 30 SEPTEMBRIE 2019. (articol în engleză din 28 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA CÂND ÎNCEPE BISERICA ORTODOXĂ UN ASTFEL DE PROIECT DE DOCUMENT, CĂCI 100.000 DE BEBELUȘI SE UCID ÎN FIECARE AN PRIN AVORTURI EFECTUATE DE MEDICII DRACULUI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII COMANDAȚI DE ATEI-DERBEDEI-ANTICRIȘTI-SATANIȘTI???!!!

  1. Comentariile sunt bune dar se citesc greu fiind scrise cu bold. De unde atata frustrare sa scrii cu litere mari?

 3. Oare copilașii acestia avortati sau lăsați să moară până la urmă se mântuiesc? Căci ei nu au nicio vină…

   1. Alexandru – un tip rus care a murit și apoi a înviat, fiind prin Rai, dar și prin toate cotloanele Iadului de și uitase pentru ce era ACOLO…fiindu-i GREU și GREAȚĂ (ca și lui Ulianov care i s-a arătat Cuv.Pelaghia din Reazan) a spus cât de insuportabil este Iadul, vorbea și despre niște inele în care sunt prinși oamenii (creștinii) și ținuți ca-ntr-o menghină…la aceste inele cred că făcea referire și Pr.Iustin Pârvu când spunea că, pentru cei însemnați, cu pașapoarte biometrice, cip…d-aia n-ar suporta Soarele, din pricina Inelelor magice din interiorul lor!

    Ei, tipul, înainte de a fi trimis să vadă TOATE muncile Iadului și apoi înviat, pentru a spune lumii (de la suprafață) CUM e, când a fost în Rai, TOȚI copiii erau întâmpinați de către Otroc Veaceslav!
    Acest lucru m-a făcut să zâmbesc și să-l iubesc și mai mult pe copilul ăsta frumos și dulce!

 4. Normal că este persoană umană!
  Nu vor s-o recunoască, pentru că atunci, s-ar deduce LOGIC că și ÎNAINTE de naștere a fost/este persoană umană…

 5. Și eu i-am scos la imprimantă pozele! 🙂
  Am evlavie la dulceața asta de copil, fără să-i fi văzut chipul din filme….în timp ce aranjam (cu ani în urmă) textul transcriptului de pe acvila ortodoxă, simțeam așa…o bucurie, ceva ne-definit, dar de BUN AUGUR!
  Și DA…dacă stau să mă gândesc bine, simțeam o mireasmă, fără să fi tămâiat!
  Eu îi citesc Acatistul, chiar dacă nu ce canonizat…sufletul meu, inima mea ȘTIE că e sfânt!

  Și mama lui este o femeie așezată, blândă și taree bună la suflet…se vede, se simte!

  Mie, deja mi-a îndeplinit o dorință: mi-a alungat ciorile de prin preajmă!
  De câțiva ani, neobrăzatele, urătele-astea croncănitoare, vin și alungă păsărelele care cântă frumos, se bat cu ele în zbor, alungă guguștiucii, porumbei nici nu mai sunt, chiar și cu un pescăruș se băteau în aer!
  Nu știu cum a făcut, dar vin mai rar și se aud de la distanță, când și când…

 6. Biserica Ortodoxa Rusa a facut o analiza in privinta acestui Otroc si concluziile nu sunt deloc favorabile: http://rodon.org/other/zkropovk.htm
  Un citat, tradus cu google: “Ceea ce este oferit de cărțile lui V. A. Krasheninnikova și L. N. Emelyanova ca “revelații” ale “bisericii sfinte” este de fapt un “amestec de eretici”, un amestec de erezii antice, superstiții, ficțiune cosmică modernă și folclor okolopravoslavnogo.”
  Alt citat din concluzii: “Cele de mai sus indică faptul că doctrina doctrinară a grupului religios Chebarkul de Krasheninnikova-Yemelyanova, care a fost formată pe baza vorbelor orale ale elevului Vyacheslav Krasheninnikov, care a murit în 1993, nu corespunde învățăturilor Bisericii Ortodoxe.”
  In secolul vitezei exista tendinta de a crede ca si harul vine cu viteza, fara efortul personal si despatimire. Atentie la inselari, diavolul va insela de va fi cu putinta si pe cei alesi. Avem destui sfinti autentici la care sa ne inchinam si sa le urmam sfaturile.

 7. Doamne ce oameni! Cei care ziceti ca Trump e varza sa stiti ca o fi, dar daca eram americanca si eu votam cu el, numai ca sa nu iasa Hillary, care argumenta si “birth abortion”, adica avortul dupa nastere, adica uciderea copilului nascut (daca ar avea defecte indetectabile la ecografie). Totul in numele “milei” fata de copil…
  Cat de defect sa fii sa sustii asa ceva?
  Si eu cred ca explicatia nu e mila…nu…ci ceva gen mercantilism si eficientizarea asigurarilor medicale, ca sa nu pui pe aparate un bebelus ce probabil va muri 2 saptamani mai tarziu .. ca e scump na…
  Niste americani zic si cred ca ei dreptate au “you cannot be a leftist without being a hypocrite” ( nu poti fi de stanga fara sa fii si ipocrit).

  1. În primă fază – ca toată lumea – am crezut că e ”de treabă”, Trump ăsta, că n-o să mai iasă Hitlery Clinton, altă reptiliană!
   Când colo…ce să vezi? E poreclit ”cu respectul” cuvenit MARELE DRAGON!
   Și mă uit pe youtube – filmat cu camerele speciale, este reptilian…iar la un moment dat, i se subțiază pupila ca la feline!

   Spunea Otroc Veaceslav că oamenii vor inventa aparatură specială în care vor fi văzuți dracii îmbrăcați în piele de om artificială.

   Eu am văzut în politică pe câțiva…în autobuz, o femeie trecută de 50 de ani, cu ochi albaștri (anul trecut); și-a întors privirea spre mine și un ochi era încă cu pupila subțiată.
   Am lărgit ochii zgâindu-mă la ea…și-a dat seama că ȘTIU despre ce este vorba ,dar a zâmbit ușor malițios întorcându-și ochii spre geam.

   Tot în mijloacele de transport, ca să nu mă deranjeze neghiobia și lipsa de bun simț văzută la orice vârstă pentru cei care vorbesc TARE între ei sau la telefon, ori îmi pun căștile ascultând muzică (mai mult bisericească, ca să mă liniștească…) dacă atmosfera devine prea gălăgioasă, ori citesc (tot d-astea bisericești); plecând cam la aceeași oră, se urcau la un moment dat doi bărbați trecuți bine de prima tinerețe, de vârstă adultă.
   Ei, vă dau cuvântul meu de onoare că, primul se uita agresiv la mine și începea să scoată niște sunete guturale ce aducea a tușit…se stropșea de fapt la mine în felul lui pentru că ascultam muzică psaltică ori mă rugam în sinea mea….și, pentru că îmi dădeam seama că e ceva în neregulă cu el, întețeam rugăciunea, iar el – făcea și mai urât!

   Se dădea jos bolborosind, privind înciudat la mine de parcă i-aș fi stricat ziua.
   Al doilea, se înroșea la față, nu-și lua ochii de la mine și, credeți sau nu…toată alura lui, de sus până jos, devenea întunecată…parcă îl îmbrăca un halou întunecat.

   Încercați să citiți cărți duhovnicești în mijloacele de transport în comun ori rugați-vă în sinea voastră…e interesant ce se petrece: chiar dacă mașina e aglomerată, dacă unii nu-L au pe Dumnezeu cu ei, se simt stingheriți și fug de lângă voi…se foiesc, se scarpină, dau din picior nervos, apoi se ridică și se duc la câțiva metri distanță.

   1. Trump e doar un politician. N-am treaba cu el decat ca ma intristez cand ma gandesc… el la protestantii lui a taiat din fonduri pentru avorturi. Pe cand la noi, politicieni, si protestanti si catolici si ortodocsi ce-au facut?
    Asigurarile medicale sunt la fel si noi toti platim avorturi in spitale si policlinici care sunt subventionate.
    Avem de ales, Magda? Zice vreo voce din politic despre subventionarea avorturilor? Avem vreo forta oaresicum de dreapta? Nationalism desantat si promisiuni mercabtile asta avem.
    USA sunt protestanti, deci eretici. Deci cum de la ei se fac discutii contra avortului si la noi nu? Nu e vina BOR. BOR mereu a zis ca e pacat. Societatea, societatea ce isi zice crestina ortodoxa in acte la recensamant, este insensibila la problema avorturilor.
    S-au facut meetinguri contra LGBTQ. Foarte bine. Contra guvernului, presedibtelyi, etc
    S-a facut vreodata din 1990 meeting CONTRA avortului? Ca acum zic ca sunt pro-viata. Foarte bine. Dar contra avortului cine este?

 8. Ştiu ca e off-topic dar va rog pe toti cei ce citesc acest comentariu sa se roage pentru robul lui Dumnezeu:Victor, prins de patima betiei. Va multumesc si Domnul sa va rasplateasca milostivirea.

  1. Dumnezeu sa-l ajute cu harul Lui si pe cei apropriati lui Victor sa ii indrume sa afle si sa aline ce necaz il chinuie pe Victor cu betia.
   Doamne iarta si ajuta!
   Amin

  2. Cristiana te rog citeaza o sursa din Sfintele Scripturi sau din Catehism sau din Sfintii Parinti pentru ceeace afirmi.

 9. Descoperirea unui fetus in deșertul din Chile aduce acuzații grave asupra practicilor neortodoxe efectuate de către cercetătorii americani, acesta fiind un specimen incrucisat intre embrioni umani si animali, care a murit la scurt timp dupa naștere.
  Deși serviciile de intelligence au declarat că aceste experimente sunt „armă de distrugere în masă”, guvernul Trump nu a luat nici o măsură, ci chiar a încheiat pacturi tacite cu China, care nu are nici o restricție asupra modificărilor genetice.
  https://laboratormedia.wordpress.com/2018/12/22/administratia-trump-da-liber-la-experimente-cu-embrioni-umani-fetusi-modificati-genetic-gasiti-in-desert/

 10. Embrionii si fetusii avortati sunt folositi ca surse de celule stem si se vand pe sume mari de bani.

  Primul transplant efectuat în România cu propriile celule stem recoltate la naștere unui copil diagnosticat cu tulburări din spectrul autismului.
  Transplantarea probei de celule stem a avut loc la un spital privat din București.
  Proba a fost recoltată în anul 2014 utilizând serviciile Stem Sure, apoi procesată prin separare celulară și criogenată timp de 4 ani, până la momentul la care a fost solicitată spre utilizare de către părinți.
  https://stiintasitehnica.com/premiera-primul-transplant-cu-celule-stem-in-romania-pentru-tratarea-autismului-stem-sure/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button