X

EPISCOPII catolici polonezi ACUZĂ îndoctrinarea LGBT a IKEA

Episcopii catolici polonezi au denunţat sâmbătă “îndoctrinarea LGBT” exercitată, potrivit lor, de grupul suedez Ikea, şi au luat apărarea unui salariat recent concediat care s-ar fi opus acestui lucru cu citate din biblie, relatează AFP și Agerpres.

Potrivit Ikea, angajatul a făcut “afirmaţii discriminatorii” după publicarea într-un e-mail intern al grupului a unui articol care prezenta politica de toleranţă de la Ikea, cu prilejul Zilei mondiale împotriva homofobiei şi transfobiei celebrată pe 17 mai.

Din punct de vedere al legii şi în special al etichetei şiF al bunului simţ, este inadmisibil să-l ataci pe angajatul de la Ikea care a refuzat îndoctrinarea LGBT la locul de muncă”, au scris episcopii într-un comunicat publicat pe site-ul Episcopiei din Polonia.

Potrivit grupului, afirmaţiile fostului salariat au putut “ofensa demnitatea membrilor comunităţii LGBT”, în contextul în care politica sa este “de a nu tolera discriminarea şi atitudinile de excluziune”.

Bărbatul, identificat de presă sub numele Tomasz K., a citat în e-mailuri şi afirmaţiile sale pasaje din Vechiul Testament, printre care şi unul din Levitic cu mesajul că HOMOSEXUALII “vor fi omorâţi şi sângele lor întors asupra lor”.

Episcopii membri ai consiliului episcopal l-au “felicitat pe Tomasz K. pentru curajul său de a profesa şi apăra credinţa în viaţa cotidiană”, o atitudine “demnă de recunoştinţă şi exemplară”.

Prelaţii au evocat cu acest prilej sentimente de “dezgust, tristeţe, preocupare pentru viitor şi chiar de insecuritate”, provocate, potrivit lor, de activişti LGBT şi de jurnaliştii care îi susţin.

Ei au denunţat cu acest prilej şi “atitudinea a numeroşi profesori marcaţi de propaganda LGBT”.

Ne rugăm lui Dumnezeu să ne protejeze împotriva abjecţiei”, au insistat episcopii catolici din Polonia, ţară considerată foarte credincioasă.

Tomasz K. şi-a anunţat intenţia de a sesiza justiţia în cazul său.

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. Pe când și la noi sa auzim asemenea luări de poziție? Angajații multinonalelor nu numai ca accepta chiar ei sunt promotorii iar Patriarhul tace mâlc de parca nu ar fi nimic în neregula.

  1. Asa este! Si la noi indoctrinarea elghebete e in toi in multinationale! Nimeni nu zice nimic! Nici BOR nu ia o pozitie legat de asta!

   1. Nici n-o să ia! Când a fost întrebat Rechinul Alb din Deal în privința LGBT, a acceptării mărșăluirii lor, a eventualelor ”căsătorii” între/dintre ei, în loc să răspundă prin Cuvântul Stăpânului său (Hristos), având ajutor și Epistolele Apostolilor, a invocat Constituția (biblia lumească).

 2. Pentru ca suntem „ortodocși” și acceptam Sodoma și Gomora, mare manie mania va veni asupra noastră!

 3. In astfel de situatii trebuie mers exact pe stilul lor. Nu poti sa ii spui unui indracit, indracitule cand restul lumii de la butoane este de acord cu indracitul. Dar poti sa spui, ca in spiritul tolerantei si a iubirii fratesti, vreau sa mi se respecte parerea. Si in duhul evanghelie nu ma apuc sa ii dau citate de genul acela din vechiul testamnet. Hristos a zis ca cine este fara de pacat sa arunce primul piatra. Siu asta la un pacat care conform vechiului legamant, adultera trebuia omorata cu pietre. Daca insa le spui ca noi iubim pe toti si nu avem ceva cu omul. Doar faptele omului sunt contrare a ceea ce noi si copii nostrivrem sa urmam in viata, avand ca temei si legea civica care da drept parintilor sa edduce copii asa cum considera ei.
  Societatea se vindeca nu prin citate ci prin modele, prin oameni sfinti. Sfintenia alunga dracii nu citatele.
  Parintele Cleopa zicea:”scoate mai intai dracii din tine si dupa aceea din altii”.
  Rugati-va pentru ei, rugativa pentru coducatori, pentru lumea intreaga, sa ca faca voia lui Dumnezeu.

  Nu judeca si nu vei fi judecat.

  O usor sa arunci cu pietre. Mai greu este sa te rogi pentru dusmani.

  Si, sa nu uitam, lupta noastra nu e impotriva sangelui nici a trupului, ci impotriva duhurilor rautatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.