X

SUA nu-și salvează copiii răpiți de „Protecția Copilului” din Norvegia

Petiţie către: Vicepreședintele Mike Pence

În Septembrie 2018, o familie de creştini s-a mutat în Norvegia din SUA. La mai puţin de un an, pe data de 20 mai, copiii au fost răpiţi cu forţa de infamul Serviciu de Protecţia Copilului Norvegian (Barnevernet).

Mama, Natalya, este cetăţean american. Soţul ei este lituanian. Vârstele celor trei copii ai lor sunt între 7 şi 11 ani, s-au născut în SUA şi sunt cetăţeni  americani.

Vineri 17 mai, cu doar trei zile inainte ca cei trei copii să fie răpiţi, cea mai mare fiică a primit un telefon de ziua ei. Peste weekend, comportamentul obraznic al fetei a făcut-o pe Natalya să-i ia telefonul până ce se cuminţeşte.

Luni pe 20 mai, fiica a vorbit la şcoală despre incident. În acea seară, organizaţia Barnevernet din Norvegia a descins în casa familiei cu poliţia. Copiii erau déjà adormiţi. Ei au fost smulşi din paturi şi scoşi din casă. Întreaga familie a fost ţinută în custodia poliţiei timp de 24 de ore şi membrii interogaţi separat timp de  trei ore fiecare. Copiii au fost trimişi apoi la un centru de plasament dintr-un oraş aflat la o oră de mers distanţă.

Barnevernet a insinuat că motivul pentru care au luat copiii era că au crezut că copiii nu aveau o rutină corespunzătoare. În Norvegia, asta, şi aproape orice poate fi considerat “neglijare” sau “pericol viitor de neglijare” şi poate fi folosit ca bază pentru a lua un copil.

A durat mai mult de o lună pentru ca această ştire să apară, deoarece părinţilor li s-a spus că dacă vorbesc cu oricine înainte de 11 iunie, pot fi băgaţi la închisoare pentru maxim doi ani.

Pe 6 iunie, familia a avut o audiere în instanţă. S-a decis că copiii ar trebui să rămână în plasament. Începând de pe 11 iunie, părinţii au fost lăsaţi să-şi vadă copiii săptămânal timp de o oră. A durat încă o săptămână pănă ce-au apucat să-i vadă efectiv, ceea ce inseamnă că nu şi-au văzut copiii timp de o lună întreagă!

Această petiţie este adresată vicepreşedintelui SUA Mike Pence. Speranţa noastră este că el va investiga cazul, devreme ce copiii şi mama sunt cetăţeni americani. Noi cerem vicepreşedintelui Pence să ceară dovezi din partea Norvegiei de neglijare, şi nu doar diferenţe culturale şi disciplină corespunzătoare. Dacă aceste dovezi nu există, vicepreşedintele Pence trebuie să ceară ca copiii să fie returnaţi familiei. 

Aşa cum poate ştiţi, asta nu e prima dată când Barnevernet a scos cu forţa un copil american din familia părinţilor. CitizenGO a lansat recent o petiţie privind un caz similar cu un bebeluş pe nume Tyler şi mama sa americană Amy.

Vă rog să semnaţi această petiţie astfel încât familia să poată fi reunită!

Mai multe informaţii şi un interviu cu mama: stepup4childrensrights.com

Traducerea: Costin Ştirbu

Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.