X

Pregătirea FOAMETEI: “E un dezastru cum n-am mai văzut vreodată” – 2019 ar putea fi cel mai prost an agricol înregistrat până acum pentru porumb

Foto: https://www.cnbc.com/2019/06/16/midwest-floods-llinois-farmers-give-up-on-planting-and-throw-party.html

2019 ar putea fi cel mai prost an pentru agricultorii americani de porumb 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cantitatea de porumb produsă în Statele Unite în acest an va fi mult sub așteptări. Departamentul Agriculturii și-a redus dramatic estimările privind recoltele în raportul său din iunie, dar unii fermieri din Midwest cred că aceste proiecții reduse sunt încă prea optimiste. După cum am arătat mai devreme, milioane și milioane de acri vor ieși neplanificate anul acesta, însă aceasta este doar o parte a problemei. O mare parte din porumbul care a fost plantat se dezvolta foarte lent din cauza condițiilor extrem de proaste, iar fermierii de porumb din zona Midwest raportează cat de groaznic arata culturile lor. Dacă vom obține o imagine perfectă între momentul de acum și timpul de recoltare, acesta va fi pur și simplu un an cumplit. Dar, dacă o căldură severă și / sau un îngheț timpuriu vor afecta Midwest-ul, acest lucru ar putea degenera in cel mai prost an agricol inregistrat pana acum pentru fermierii de porumb din Statele Unite.

Cu o zi in urma, un fermier din Illinois, James McCune, a adunat un număr mare de colegi de breasla pentru o “petrecere de preventie a plantatiei”, iar mass-media a fost prezenta la eveniment.

Următoarele declaratii au fost luate de catre canalul CNBC:

James McCune, un fermier din Mineral, Illinois, a reușit să planteze doar 85% din cultura de porumb ce o intentiona pentru acest an și a vrut să se alăture celorlalti fermieri, găzduind “Partidul de prevenire a plantelor” la The Happy Spot. El i-a invitat să schimbe povestiri în timp ce se delectau cu pui prajit și cu bere la butoi in Deer Grove, un sat de aproximativ 50 de persoane situat la 120 de mile vest de Chicago.

Cu totii  suntem atat de descurajati”, a  spus McCune.

În plus, McCune a declarat pentru Fox Business că anul acesta este “un dezastru cum nu am mai văzut până acum“, iar el a mentionat că multi dintre vecinii săi au obtinut o recolta mult mai scazuta decat el…

Este un dezastru cum nu am mai văzut până acum”, a declarat McCune pentru FOX Business. “Vecinii noștri nu au obținut nici 90% din porumbul ce l-au folosit la insamantare”.

După ce ploile abundente au afectat regiunea în această primăvară – când fermierii de porumb faceau de obicei insamantarea – majoritatea au decis sa amane iar acum, datorita timpului scurt ramas, aleg să nu planteze.

Statul Illinois inregistreaza pierderi mari, insa unele state vecine au pierderi si mai mari.

Potrivit celui mai recent raport al Departamentului Agriculturii, 73% din câmpurile de porumb din Illinois au fost plantate, însă în Indiana această cifră este de doar 67%, iar în Ohio doar 50% din câmpuri au fost plantate.

Acesta este un dezastru categoric, pentru că timpul pentru plantarea porumbului a trecut.

Nu este nevoie să spunem că fermierii care nu au reușit să insamanteze culturi au luat cu asalt companiile lor de asigurări. Doar verificați acest citat

“Exista in mod normal cateva solicitari de despagubiri în fiecare an”, a declarat Luke Sandrock de la compania de asigurări Cornerstone Agency. “Exista normal solicitari de la 1-2% din clienții noștri (care de obicei solicita despagubiri). În acest an, sunt peste 90%, insa nu am reușit niciodată să facem acest lucru la o asemenea dimensiune.”

Dar este imperativ să ne amintim că, chiar dacă agricultorii au reușit să-și insamanteze câmpurile, asta nu înseamnă că totul va fi bine.

De fapt, fermierii de porumb de pe tot cuprinsul Midwestului sunt profund dezorientați de ceea ce se ridică de la sol. În întreaga sa carieră în agricultură, James McCune nu a mai văzut așa ceva

Un smartphone s-ar putea potrivi în spațiul dintre degetul arătător al lui James McCune și degetul mare, în timp ce fermierul din Illinois descrie înălțimea culturilor afectate de ploaie neîntreruptă și de vremea rea.

Porumbul nu ar trebui să fie atat de mic” la jumătatea lunii iunie, McCune, care poate să-și urmărească rădăcinile fermei familiei încă din 1857, a spus. “Ar trebui să fie atat de mare”, indicand undeva chiar sub talie.

Și fermierul Rob Sharkey a folosit cuvântul “jalnic” pentru a descrie starea porumbului de la ferma sa

Ceea ce am.plantat nu a dat roade”, a spus fermierul de porumb Rob Sharkey. “Dar nu aveam de ales. Nu am obținut condiții potrivite pentru plantare, așa că am facut ce am putut. Este jalnic.”

Vom vedea ce se întâmplă, dar acum ne confruntăm cu un coșmar fără precedent în inima Americii.

Este extrem de dificil să cultivați porumb intr-un sol care este absolut saturat cu apă. Unii fermieri spun că vor trece “ani” pentru a se recupera de la acest dezastru, iar mulți nu vor mai putea reveni la agricultură din nou pentru că au fost distruși din punct de vedere financiar.

Bineînțeles că există mulți fermieri care fac tot ce le stă în putinta, dar este greu.  Fermierul din Illinois, Mike Thacker, a reușit sa insamanteze 60% din terenurile sale, dar în acest moment nu este mulțumit de nici un camp cultivat.

Mike Thacker, un fermier din Walnut, Illinois, a plantat circa 1 600 de hectare de porumb, aproximativ 60% din ceea ce plănuise. El nu dorește să planteze mai mult, deoarece randamentele decid în mod obișnuit, mai târziu dupa ce o cultura este plantată.

Thacker a spus că porumbul care a început să iasă din pământ este mult mai mic decât în ​​mod normal. Nu era multumit nici măcar de un teren din cele cultivate.

Te face să te simți groaznic”, a spus Thacker la petrecere.

Dar, așa cum am spus mai devreme, dacă vremea este ideală între acum și timpul de recoltare, anul 2019 va fi un an groaznic.

Cu toate acestea, un val de căldură majoră în această vară ar fi absolut catastrofal, iar dacă există înghețuri timpurii, aceasta va “transforma această lume cu susul în jos” …

Agricultorii cred că sunt mai multi factori nefavorabili, deoarece recolta târzie poate fi afectată de vremea verii și de înghețul de toamnă.

“Un îngheț devreme va transforma această lume cu susul în jos”, a spus Rock Katschnig, un fermier din Prophetstown, Illinois, la petrecere.

Este un dezastru cum nu am mai văzut niciodata”: 2019 ar putea fi cel mai rău an pentru agricultorii de porumb din SUA

Cantitatea de porumb produsă în Statele Unite în acest an va fi mult sub așteptări. Departamentul Agriculturii și-a redus dramatic estimările privind recoltele în raportul său din iunie, dar unii fermieri din Midwest cred că aceste proiecții reduse sunt încă prea optimiste. După cum am arătat mai devreme, milioane și milioane de acri vor ieși neplanificate anul acesta, însă aceasta este doar o parte a povestirii. O mare parte din porumbul care a fost plantat se apropie foarte încet din cauza condițiilor extrem de proaste, iar fermierii de porumb din zona Midwest raportează că plantele lor par a fi nesatisfacatoare.  Dacă vom obține o imagine perfectă între momentul de acum și timpul de recoltare, acesta va fi pur și simplu un an cumplit.

Dar o scurtă perioada de vreme rece ar putea distruge aceste planuri.

În orice caz, consumatorii americani pe termen scurt se vor confrunta cu prețuri semnificativ mai mari la magazinul alimentar. Dincolo de asta, am putea să ne confruntăm cu scenariile pe care majoritatea oamenilor nu le place să le gândească.

Pentru moment, ploi abundente continuă să cada in centrul țării. De fapt, sâmbăta a fost inundație în Midwest…

Combinația a două limite frontale diferite a provocat sâmbătă inundații puternice și inundații în unele părți ale Câmpiilor și Midwest. Au fost peste 130 de rapoarte despre vremea severă, incluzând 17 tornade raportate și numeroase rapoarte despre vânturile liniare de 70-80 mile pe ora in anumite  părți ale Texasului și Oklahoma.

Din păcate, și mai multe “ploi  torențiale” sunt  asteptate, iar in anumite zone ar putea cadea  precipitatii de 4 inci pe ora la începutul săptămânii…

Precipitatii puternice sunt asteptate marți, pe zona coprinsa intre Texas si Pennsylvania, unde se așteaptă o ploaie de peste 4 inci si se asteapta inundatii pe alocuri – în special vor fi afectate zonele Oklahoma și Arkansas.

Am scris în repetate rânduri despre această criză în ultimele luni, iar acum mass-media în masă începe să înțeleagă adevărata gravitate a acestui dezastru.

În toata istoria  S.U.A., nu am mai fost niciodată martori la așa ceva în trecut.  Am văzut ploaie nesfârșită și inundații catastrofale luna după lună până în prezent în 2019, iar in centru țării încă mai cad precipitatii în acest moment.

Nimeni nu știe exact cum va arăta vremea în lunile critice de vară, dar am sentimentul că rezultatul final al acestei crize va fi mult mai rău decât anticipau oricare “experți”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Alimente vor fi…dar băgate în buncăre, sub pământ!
    FOAMEA VA FI CREATĂ ARTIFICIAL!
    Iar eu zic..imediat după DISPARIȚIA BANILOR CASH care va veni ca o CONSECINȚĂ DIRECTĂ A UNIRII CU PAPISTAȘII…ÎN DUH ȘI ÎN MINCIUNĂ…începută cu Sinodul din Creta și continuând cu unirea pe față!
    Au spus-o dintre-ai lor – citiți transcriptul de la :

    https://ortodoxinfo.ro/2019/03/11/transcriptul-inregistrarii-cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-si-antihrist/
    Magda spune:

    20 martie 2019 la 20:04

    PENTRU CINE SE MAI ÎNDOIEȘTE DE MAREA CRIZĂ ECONOMICĂ CE NI SE PREGĂTEȘTE ÎN LABORATOR ȘI DISPARIȚIA BANILOR CASH, CUM SPUNE/ANTICIPEAZĂ/PROFEȚEȘTE CUV.PELAGHIA ȘI NU NUMAI…

    O mare cădere economică mondială și Noua Ordine Mondială -3 ianuarie 2019 (eliminarea banilor cash):
    https://www.youtube.com/watch?v=nl7YB22M6ss

    a spus-o și Pr.Vasile Novikov, Convorbiri despre Apocalipsă, Cuv.Pelaghia…

    a spus-o și aici, la Precizări contextuale – Harald Kautz-Vella când a vorbit despre materia neagră, demoni…. este autorul Cărții ”IMAGINAȚIE PERICULOASĂ, ASIMILARE TĂCUTĂ”, scrisă împreună cu Cara St.Louis.
    Cara este ”Bases 45” (https://thebasesproject.org/)

    https://ortodoxinfo.ro/2019/06/17/video-chemtrails-cum-ne-afecteaza-si-ce-putem-face/

    a spus-o și ăla cu materia

  2. Atentie la 2021.. incepe marea criza.. incercati totusi pana atunci sa aveti ceva pregatit “la tara”.. preferabil cat mai departe de centrele urbane, pt ca va fi nasol de tot!

  3. Un critic constant al lor si al tarilor.din Vest care santeaza cu bani incurajand decaderea morala a tarilor mai sarace:
    https://youtu.be/QH0ik81L1o4
    Dupa.ce pe vremea lui Obama au legalizat uniunile gay, problema a explodat in intreaga lume. USA sunt model pentru miliarde de oameni care ii identifica cu propaganda lor cu libertatea vietii si a credintei. Dar americanii doar se bucura de popularitatea castigata si si-o vand pe Mickey Mouse si Hollywood, adica pe.profit.
    Degeaba esti in top daca tu conduci topul departe de Tatal Creator promovand perversitati si alte nebunii.
    USA au avut vreme rea de ceva timp. Conspirationistii lor zic ca de vina sunt rusii cu nu stiu ce bomba meterologica. Nu sunt rusii, nu sunt rusii…

  4. Daca vor face liziere de stejari sau salcami sau salcii intre lanurile de porumb , pamanturile isi vor reveni … La trei sute de metrii un rand triplu de pomi …ar salva pamanturile si culturile . Se ridica nivelul apei potabile din soluri si se protejeaza culturile de marile furtuni . Nimic nou, de mii de ani se utilizeaza ..Noi moderni am uitat pentru profit … azi ,pierzand tot ?

  5. De mentionat ca majoritatea (peste 93%) porumbului din SUA este MODIFICAT GENETIC, pentru a fi rezistent la pesticide foarte toxice, pentru a fi rezistent (a se citi toxic) la daunatori, s.a.m.d., n-are decat sa piara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button