X

Copiii născuți după anul 2000, Generația „fulgi de nea”

Tinerii zilelor noastre se simt jigniţi de orice gest care ar putea fi interpretat ca agresiv, nu suportă criticile nimănui, chiar dacă acestea sunt constructive.  “Fulgii de nea” sunt copiii născuţi după anul 2000, în plin avânt al consumerismului.
Părinţii au avut mereu grijă de ei, să nu ducă lipsă de nimic, să-i ferească de neplăcerile prin care au trecut ei înşişi în copilărie.

Nu doar în România, ci la nivel internaţional există această tendinţă de supraprotecţie a copiilor care, planificată şi perpetuată, a dat naştere acestei generaţii de copii cărora le lipseşte acea autoritate parentală corect înţeleasă şi la fel de corect aplicată“, explică psihologul Mihaela Horumbă.

Cheia la gât este pentru ei o legendă. Azi au bone sau programe de bună dispoziţie plătite de părinţi.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La adăpost de toate greutăţile vieţii, adolescenţii manifestă o sensibilitate exagerată şi dificultăţi majore în gestionarea emoţiilor.

Mihaela Horumbă: “Ce înseamnă supraprotecţia? Înseamnă că faci în locul copilului tău ceea ce el ar putea face. Mesajul psihologic pe care îl transmit este: tu nu eşti în stare să faci singur pentru tine lucrurile astea. Deşi ai toate abilităţile biologice cognitive. Este sindromul neputinţei învăţate”.

Părinţii îşi întind, practic, singuri o capcană. Încearcă să fie protectivi în primii ani de viaţă ai copiilor lor, iar apoi nu mai reuşesc să-i determine să gândească şi să acţioneze singuri.

Psihologul Mihaela Horumbă a atras atenţia că sunt aduse de pseudospecialişti metode de “fake parenting”, în care părinţilor le-au fost prezentate jumătăţi de adevăr.

Să-ţi creşti copilul liber. Toată lumea vrea acest lucru. Însă nu li s-a spus sau nu s-a înţeles faptul că vorbim de o libertate emoţională şi, în niciun caz, o libertate în care să-l las pe copilul meu să facă ce vrea. Am ajuns să confundăm proasta creştere cu leadership-ul. Am ajuns să confundăm dorinţele cu nevoile copilului”, a exemplificat Mihaela Horumbă.

Care sunt soluţiile pentru toate aceste probleme?

Să înţelegem că a ne exprima iubirea înseamnă, de fapt, a le asigura copiilor trei componente esenţiale: autonomia, rezilienţa – să-i lăsăm să aibă consecinţele propriilor decizii – şi să le oferim sentimentul de competenţă – să-i lăsăm pe copii să se implice în treburile administrative, gospodăreşti, să-i conectăm cu viaţa reală.

Noi tot timpul le punem un covor roşu în faţă şi-i pregătim pentru o lume care nu există. De aici depresiile, sinuciderile au crescut”, a explicat psihologul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Astea sunt roadele feminismului si feminizarii/emascularii baietilor. Dar vin vremuri foarte grele si trezirea la realitatea fara smartphone, fara marijuana si fara alimente care cresc in rafturile supermarketurilor va fi foate brutala.

    Consumul de stupefiante a crescut alarmant în rândul tinerilor din România, iar cel mai grav, spun reprezentanții ″Agenției Naționale Antidrog″⁣, este că se înregistrează cazuri și la copii de 10 ani.
    https://stirileprotv.ro/stiri/social/informatii-care-dau-fiori-au-aparut-cazuri-de-consum-de-droguri-si-la-copii-de-10-ani.html

    1. Da si eu cred ca feminismul nu se ocupa cu drepturi pentru femei ci cu emascularea barbatilor. Majoritatea liderilor moderni femei au fost de fapt niste papusi cu niste barbati in umbra. Inclusiv Maggie Thatcher. Hillary Clinton este deja patologica si nici feministele n-au votat-o.
      Suntem mai emotionale ca barbatii si mai usor de manipulat. Dar daca zic aceste lucruri astazi ma trezesc ca surorile mele intru Eva se ataca si zic (cu emotie :-) ca vorbesc in stereotipuri ca nu suntem mai emotionale ca barbatii ca astea-s basme.
      Dar viata mi-a aratat ca nu numai eu dar si altele suntem mai emotionale. Este un simplu fapt din care rezulte si bune si rele. Suntem mai milostive dar si iertam mai greu. De obucei alegem extremele si emotia chiar si cea negativa ne energizeaza si ne tine active.
      Nimeni nu ne-a dat dreptul sa muncim sau sa intram in armata. Am ajuns acolo din necesitate sociala in primul razboi mondial si pe urma in al doilea.
      Dar propaganda zice ca e cineva (cutare si cutare) care tine cu noi deoarece…asa zice respectivul si sa credem sa votam in consecinta. Noi ca si categorie sociala cred ca suntem destul de prinse. Deci nu noi suntem tinta ca ne-au vanat deja. Ci barbatii care se opun acestora care se joaca cu feminismul deoarece le ies multe voturi de acolo, si care le conteaza interesele directe. Asa ca se spala mame pe creier ca baiatul jumate fetita e mai bun de crescut. Nemernicii doar vor sa distruga pe cei care li se pot opune – alti barbati.

      1. Eliminarea sexului masculin: metoda israeliana de eliminare a embrionilor masculini

        After fertilization, the guide-RNAs from the paternal sperm and the Cas9 protein from the maternal egg were combined in the male mouse embryos, but not in the female embryos (because the females lack the Y chromosome). The combination of guide-RNAs with Cas9 results in a complex that eliminates the male embryos.
        “We showed that Cas9 was specifically activated only in male embryos,” said Qimron. “Our results pave the way for a genetic system that allows biased sex production. When two transgenic types of mice encoding Cas9 or Y-chromosome-encoded guide-RNAs are crossed, lethality of males occurs because Cas9 is guided from the Y chromosome to target essential genes. This does not happen in females because the Y chromosome is not transferred to them. This cross thus halts embryonic development of males without affecting the development of females.”
        https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Could-new-Israeli-research-allow-humans-to-choose-their-childrens-sex-594249

    2. Cresterea numarului consumatorilor de droguri se datoreaza in primaul rand masurilor aproape inexistente de combatere a fenomenului ! Daca nu ar exista vanzatori de droguri nu ar fi nici asa de multi consumatori! Legea nu pedespeste aproape deloc pe cei care fac trafic de substante interzise! Nu exista o pedeapsa pe masura faptei! Daca ar exista inchisoare care sa includa si munca fortzata in folosul statului, munca in mine de carbuni si uraniu atunci si acei potentiali traficanti s-ar gandi mai atent daca sa faca sa nu asa ceva. Numarul celor care s-ar apuca de asa ceva ar scadea simtitor! La ora asta cu cativa ani de inchisoare clasica, indivizii sunt tinuti pe banii contribuabililor sa se “specializeze” in tot felul de alte ilegalitati ! Sa se reintroduca munca fortzata si astfel potentialii infractori vor avea motiv de teama! Altfel o sa ajunga tinerii in buna masura niste dependenti de substante psihotrope!

      1. Legea ii pedepseste, dar nu si judecatorii: Cinci traficanţi de droguri, condamnaţi la pedepse cu suspendare.
        Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe membrii unei grupări specializate în trafic de marijuana la pedepse cuprinse între un an şi şase luni şi trei ani de închisoare, cu suspendarea executării.
        https://adevarul.ro/locale/galati/cinci-traficanti-droguri-condamnati-pedepse-suspendare-consumatorii-droguri-amendati-consemnati-domiciliu-sfarsit-saptamana-1_5a78442adf52022f7536d20d/index.html

  2. Am fost la cateva dintre conferintele Scolii Familiei si m-am folosit cu adevarat. fiecare conferinta s-a tinut intr-o sala pusa la dispozitie de biserica si a participat si preotul. Am primit raspunsuri practice la problemele pe care le intampin ca si parinte, in lumea asta satanizata, tehnologizata, in care schimbarea se produce cu repeziciune, iar din atata informatie disponibila acum la tot pasul, nu stiam ce sa aleg. Va recomand din suflet. Initiatorul acestei scoli este Virgiliu Gheorghe, gasiti pe youtube conferintele sale. Trateaza teme precum: impactul tehnologiei asupra creierului, pornografia, homosexualitatea, dependentele de tot felul, rolurile femeii si barbatului in familie, vaccinuri si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button