X

Hoarda de huni defăimează România la Consiliul Europei. Adevărata față a UDMR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, au informat printr-o scrisoare oficială adresată preşedintelui şi vicepreşedinţilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), grupurilor politice ale Consiliului Europei şi liderilor delegaţiilor naţionale ale statelor membre ale UE cu privire la încălcările de lege comise în Cimitirul militar din Valea Uzului, conform unui comunicat al Uniunii.

În cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a CE din 24 – 28 iunie, UDMR a atras atenţia partenerilor internaționali “asupra aspectelor de încălcare a drepturilor minorităţilor în cazul evenimentelor din Valea Uzului.

Korodi Attila a spus că, deşi România se consideră mereu un exemplu în gestionarea situaţiei minorităţilor naţionale, nu aceasta este realitatea percepută de comunitatea maghiară din România”, se precizează în comunicat.

“România, chiar şi în prezent, consideră minorităţile care trăiesc aici un factor de risc pentru siguranţa naţională, de aceea şi legile ţării sunt aplicate cu dublă măsură în cazul nostru: au existat o serie de încălcări de lege în cimitirul din Valea Uzului, mai mult, seria încălcărilor este continuată tocmai de instituţiile statului care continuă să ignore legile ţării. Maghiarii din Transilvania nu doresc altceva decât ca legea să se aplice în mod egal pentru toţi, atunci când drepturile, demnitatea, imaginea comunităţii maghiare sunt afectate”, a declarat Korodi Attila la Strasbourg.

El a prezentat, totodată, şi rezumatul scrisorii în care este descrisă situaţia din Valea Uzului şi căreia i-au fost anexate materiale foto şi video despre evenimentele din 6 iunie, se menţionează în comunicatul UDMR.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) a dat astăzi o replică foarte acidă declarațiilor liderului UDMR, Kelemen Hunor, după cele petrecute în data de 6 iunie a.c. la Valea Uzului.

„Comunicat

Adevărata față a României

Toți liderii UDMR dezinformează și exagerează când se referă la întâmplările de la Valea Uzului, dar cea mai concentrată minciună pe centimetru cub de eter este declarația oferită de Kelemen Hunor postului RFI, în care acesta, fără a fi de față la evenimente, afirmă:

„A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropați, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizații nonguvernamentale, plus câțiva preoți, plus foști militari în rezervă (…) s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanț. (…) România ieri a arătat fața adevărată, modelul european de protecție a minorităților, asta este fața adevărată a României în 2019”.

Președintele UDMR, ca autor al acestei imagini apocaliptice și al răspândirii ei în străinătate minte în absolut toate punctele afirmației, cu excepția porții, care a fost într-adevăr deteriorată. Totodată, dl Kelemen omite întreg contextul chestiunii: maghiarizarea cimitirului începută în 1994, eliminarea tuturor semnelor de căpătâi ale ostașilor căzuți care aparțin altor etnii decât cea maghiară, închiderea ilegală cu lacăte și lanțul uman alcătuit ca să blocheze accesul românilor în cimitir chiar de Ziua Eroilor. Mobilizarea profesionistă la eveniment, faptul că maghiarii au început rugăciunea doar la ora la care partea română urma să vină la cimitir dovedesc într-adevăr că evenimentele au fost deliberat provocate și precis coordonate, dar nu de către organizațiile și instituțiile române, ci de către partea maghiară.

Și dacă aserțiunea Adevărata față a României a dlui Kelemen a devenit celebră, nu ne rămâne decât s-o folosim:

● Formațiunea comunistă Consiliul Oamenilor Muncii de Naționalitate Maghiară s-a transformat în 1989 într-un ONG etnic căruia i s-a permis – prin legi anume făcute pentru a sprijini comunitatea maghiară – să devină forță politică fără obligațiile juridice care-i incumbă în mod normal unui partid. Prin unicitatea legislației și permisivitatea fără echivalent în țările europene de a face politică etnicistă, provocatoare, nefavorabilă sau chiar adversă statului român, țara noastră a devenit exemplu des citat în Europa și în lume. Aceasta este adevărata față a României!

● Un anonim din Cârța născut într-o familie de activiști, Kelemen Hunor, remarcat doar prin câteva merite literare de nivel mediu, a ajuns de două ori ministru și o dată vicepremier al României numai și numai pentru că s-a născut maghiar. Mii de tineri mai capabili și mai aplicați pe gestionarea trebilor economice și politice ale unei comunități au plecat din țară fără nici o șansă de a ajunge cândva în vreo funcție minoră în Guvern. Minoritarii au locuri de conducere rezervate, cele de secretar de stat devenind o banalitate. După ce a urcat câteva trepte ale ONG-ului – partid politic, dl Kelemen ia de la statul român între 5 și 7 milioane de euro pe an, îi cheltuie după cheful domniei sale și al ciracilor, dând o socoteală extrem de relativă organelor în drept. Aceasta e adevărata față a României!

● Fără UDMR, fără legile laxe și fără dinți, fără politica uneori ineptă de proteguire a minorităților agresive din această țară, Kelemen Hunor ar fi rămas agent veterinar la Cârța. Doar deschiderea democratică și infinita toleranță a cetățenilor acestei țări i-au permis să devină un personaj notoriu, deși realizările pur profesionale nu-l disting de marea masă a mediocrității. Kelemen Hunor își va continua aventura, va amenința, va dezinforma, va minți și va pângări în orice clipă a vieții sale țara care l-a făcut om, iar partidele politice românești îi vor întinde întotdeauna o mână – e drept, nu total dezinteresată – pentru a-l face părtaș la guvernare, chiar dacă a transformat ONG-ul înființat în România într-o anexă a Fidesz și a intereselor cercurilor retrograde din Ungaria. Căci aceasta este adevărata față a României!

● Împreună cu tovarășii de drum, vor comite ilegalități flagrante și vor striga ca din gură de șarpe că majoritarii sunt vinovați; își va permite să susțină ca validă logic demența de-a interzice, într-o sărbătoare tradițional consacrată Eroilor, ca majoritarii să intre într-un cimitir militar internațional – și dacă aceștia vor intra totuși pentru a-și realiza scopul, va da declarații în care întâmplarea cu pricina ia proporțiile unei grozăvii echivalente cu Pearl Harbour, Hiroshima ori Guernica. Mediile internaționale vor prelua această imensă minciună, iar țara unde s-a născut și al cărei cetățean este Kelemen Hunor îi va acorda Ordinul Steaua României înființat de Voievodul Unirii și nu-i va clinti nici un fir de păr în cap.

Aceasta este adevărata față a României!

Biroul de presă al FCRCHM
Sfântu Gheorghe, 27 iunie 2019

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Greseala Romaniei este ca nu a aplicat legea atunci cand ungurii s-au apucat in 1994 sa amenajeze cimitirul de capul lor. Multe cruci cu nume romanesti au fost scoase, aruncate si apoi arse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button