X

Noul guvern din Estonia interzice sprijinul ambasadelor pentru evenimentele LGBT

Același lucru ar trebui să-l facă un partid autentic de dreapta din România

Foto: liberties.imgix.net
Foto: liberties.imgix.net

Ministerul Estonian al Afacerilor Externe a trimis o scrisoare reprezentanților ambasadelor cu o recomandare de a înceta să susțină parada minorităților sexuale.

„Potrivit doctrinei politice a noului ministru, ambasadele Estoniei din alte țări nu vor face declarații despre paradele minorităților în numele republicii estone”, a declarat Liisa Toots, secretarul de la Ministerul Afacerilor Externe, raportează Interfax -Religion, citând publicația Delfi din Estonia.

Un nou guvern a venit la putere în Estonia la sfârșitul lunii aprilie, format de Partidul Patriei și Partidul Popular Conservator, ce deține opinii mai tradiționale și este mai sceptic față de influența Europei Occidentale.

Noul ministru al Afacerilor Externe, Umas Reinsalu, a remarcat că ministerul este acum „ghidat de principiul că întrebările legate de căsătorie sunt, în primul rând, personale și, în al doilea rând, fără ambiguități interne, în care este inadecvat ca alte state să intervină în vreun fel.“

„Într-un stat guvernat de statul de drept, fiecare persoană are dreptul de a participa la toate adunările naționale, dar participarea în numele statului estonian la paradele minorităților sexuale și declarațiile corespunzătoare nu sunt necesare”, consideră noul ministru.

Primul document în sprijinul unei parade LGBT, pe care Estonia a refuzat să îl semneze, s-a referit la parada din Varșovia, pe 8 iunie. Declarația a fost inițiată de Marea Britanie și semnată de alte 45 de țări, printre care SUA, Franța, Germania, Ucraina și țările baltice.

Anterior, Estonia a semnat astfel de documente. O „familie” de același sex a fost introdusă în registrul populației din Estonia pentru prima dată în ianuarie 2017 . În luna decembrie a aceluiași an, bisericile active ale Consiliului Bisericilor din Estonia, inclusiv Biserica Ortodoxă Estonă din Patriarhia Moscovei, au adoptat o rezoluție privind necesitatea introducerii unei definiții a căsătoriei în constituție ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Același lucru ar trebui să-l facă un partid autentic de dreapta din România. Doar că nu există, ba mai mult, partidele ce se autointitulează de dreapta promovează astfel de mascarade LGBT și s-au opus voinței poporului român de a organiza referendumul pentru căsătoria normală.

Citiți și:

Dacă mai era vreo îndoială: Dan Barna de la USR ar legaliza căsătoriile gay și adopțiile de copii de către cuplurile gay

loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.