X

Sinodul BOR apreciază prozelitismul făcut de papa Francisc cu ocazia vizitei în România

Basilica.ro ne informează că în ziua de 19 iunie 2019, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția patriarhului Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române în cadrul căreia, printre altele, s-a luat act cu apreciere de prezentarea sinteză cu privire la vizita Sanctității Sale Papa Francisc, la Palatul Patriarhiei şi la Catedrala Naţională, în ziua de 31 mai 2019.

Care va să zică, degeaba ne tot avertizează Sfinții de erezia papistașă și de viclenia ereticului papă. Degeaba s-a revoltat plíroma ortodoxă de scandaloasa mediatizare a prozelitismului religios făcut de papa Francisc, de parcă am fi fost o țară majoritar catolică. Degeaba, căci ierarhii noștri aplaudă și apreciază, iar pe naivi îi duc întru adormire sufletească, așa cum ne avertiza Marele Duhovnic, Părintele Justin Pârvu:

”…Noi am avut soarta aceasta nefastă să avem niște creștini căldicei, cărora chipurile le-a plăcut mai mult liniștea. Pentru că întâistătătorii noștri ne-au dat mereu cu liniștea, cu pacea, cu cumințenia – virtute pusă la mare cinste în educația religioasă ateist-comunistă.

Dar această falsă cumințenie ne-a acoperit toate neghinele pătrunse cu vicleșug în sânul Bisericii noastre și de atâtea bălării aduse din Răsărit și din Apus, nu am mai avut ochi să le vedem, sau poate că a fost mai comod să le astupăm.”

extras din Părintele Justin Pârvu,”Biserica și noile erezii”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Cât timp Bisericile locale oficiale colaboreaza cu ecumenismul, folosindu-se de „bunavointa” acestuia, ortodocsii cu adevarat credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca sectari, care se rup de la curentul comun, oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica. De aceea ei vor fi prigoniti. Sectele vor fi numite „adevarate”, iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o secta. (Arhimandrit Serafim Alexiev)

 2. am urmarit si eu pe youtube clipul de 7-8 minute cu aceasta sedinta, parca era o sedinta de la vreo companie, ortodoxia e tratata de ei ca o afacere, ca o statistica, cu cat mai multe constructii, carti, tarnosiri etc facute cu atat mai bine.
  Evident, trairea au lasat-o de tot, construiesc si poleiesc, dar parca nu mai au nicio treaba cu ortodoxia, cu frica de Dumnezeu, cu ascetismul etc.
  Editeza carte dupa carte, despre satul roman, rolul bisericii in unire, despre patriarhi romani, despre fel si fel de subiecte neinteresante, in timp ce sunt mana-n mana cu catolicii, cu ecumenistii etc.
  Daniel crede ca daca va construi –de parca ar construi el, si nu Dumnezeu– Dumnezeu ii va ierta ecumenismul, iubirea fata de papa, calcarea in picioare a canoanenelor si multe altelke. Ei sunt exact cum erau iudeii, toata ziua vorbeau de Moise si erau cu ochii pe ceilalti sa se spele pe maini pana la cot si sa nu faca nimic sambata, in timp ce pe Hristos nu l-au primit, l-au prigonit ani de zile si l-au si omorat.

  1. „ Astăzi au apărut alţi apostaţi, care nu sunt pur şi simplu vrăjmaşii icoanelor, iconomahi, ci vrăjmaşii Ortodoxiei, ortodoxomahi, şi care se erijează în apărători ai Ortodoxiei, la fel ca fariseii care se dădeau drept apărători ai Legii, pe care au desfiinţat-o.”
   (Fotie Kontoglou)

   1. Aveti dreptate cu ce scrieti, este foarte adevarat, dar cu imaginea/ilustratia ati mers prea departe! Ati mers pana acolo incat ati suprapus icoanei o reprezentare demonica! Luati aminte! Sacrilegiul se poate face si cu vorba, cu fapta si, in epoca vizualului in care traim, chiar si cu imaginea. Tot ceea ce faceti sa nu faceti cu ura, ci cu “durere si cu dragoste” cum spunea Sf.Paisie, altfel nu slujiti adevarului!

 3. Face mai mult decât 1000 de cuvinte imaginea care însoțește articolul!
  Ce ÎNSPIRAȚIE a avut autorul!
  În spatele Marelui Alb tronează icoana Antihristului, în loc de Icoana Mântuitorului, în loc de Crucea de pe peretele din spatele BOR-lui, tronează illuminatii cu șorțulețele lor râzând satisfăcuți la Adunătura subordonată lor…Hristos fiind JUDECAT din nou și condamnat de Sinedriu, stă smerit în fața lor…doar, doar o mișca ceva în inima lor!

 4. Acuma va dati seama ca nu se vor mai pocai?!Ca nu se mai pocaiesc ei e una,dar faptul ca induc in eroare atatia oameni,asta e foarte grav!Ramane ca noi preotii nepomenitori si mirenii alesi de Dumnezeu de pe acest portal sa mai faca ceva.Abia astept sa ma prigoneasca!

  1. Uniti cu monofizitii, cu consiliul mondial al ecumenismului, cu recunoasterea tainelor protestantilor, samnatari ai sinodului cretan, cinstitori ai papei si impreuna frati si rugatori, din ce sa se mai pocaiasca?

 5. Am si eu o intrebare, pentru ca stiu ca pe acest portal intra si preoti! Este crestinesc sa refuzi cu indarjire de zeci de ani sa faci slujba de inmormantare asa cum s-a pomenit din mosi-stramosi, cu mortul in fata Sfantului altar? Sa moara omul, sa fie inchis in capela, dupa noile legi, si din capela sa fie luat si aruncat direct in groapa? Pentru ce se ridica biserici impresionante? Pentru a se transforma in colectoare de bani de la liturghii, accesorii si alte cutii, cutioare si cosulete?

 6. Patriahul Daniel l-a ajutat pe Patriarhul Teoctist la canonizarea de noi sfinți după 1990. Patriarhul Daniel a fost un susținător puternic (chiar esențial) în canonizarea Sfântului Voievod Ștefan Cel Mare și a creat inclusiv Troparul Sfântului Ștefan Cel Mare (text + muzica pe Glas 1). Aceasta este marturia Patriarhului Teoctist, ce poate fi vazută în videoclipul următor, de la min 02:05. Tot in video veti vedea si imagini cu Patriarhul Teoctist si ÎPS Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei la acea vreme (actualul Patriarh):

  https://www.youtube.com/watch?v=8HLLGlzlHeQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.