X

„Românii nu au ce căuta în cimitir”. Asta dorește un partid extremist din Ungaria, care vrea și capelă catolică în cimitirul de la Valea Uzului

Image result for “Mi Hazánk”
Index.hu: harta “Ungariei Mari”, promovată de partidul extremist “Mi Hazánk”

Reprezentanţii Mişcării “Mi Hazánk” (Patria Noastră – un partid format din foşti membri ai formaţiunii politice de opoziţie Jobbik) au anunţat că vor înainta o propunere de modificare a bugetului în vederea construirii, cu sprijinul statului maghiar, a unei capele catolice în cimitirul militar din Valea Uzului, a anunţat vicepreşedintele partidului, la o conferinţă de presă care a avut loc miercuri, la Budapesta, transmite agenția de presă ungară MTI.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dóra Dúró, prim-vicepreşedintele partidului, va solicita ca Parlamentul de la Budapesta să voteze alocarea a 50 de milioane de forinţi (aprox. 150.000 de euro) pentru acest scop, a declarat Előd Novák.

Acesta a mai spus că statul maghiar trebuie să proclame, şi prin sprijinirea acestei propuneri, că “românii nu au ce căuta în cimitir; măcar morţii să nu ni-i fure”. Acesta a specificat că iniţierea construirii capelei are loc ca urmare a faptului că un deputat român a solicitat sprijinul Guvernului României pentru a construi o capelă ortodoxă românească în cimitirul militar din Valea Uzului.

Potrivit politicianului ungar, ca urmare “a expansiunii româneşti”, în România se inaugurează câte o biserică ortodoxă românească la fiecare două zile. La această expansiune asistă şi ministrul ungar de externe, atunci când a acceptat, fără niciun cuvânt, ca cimitirul să devină proprietate a statului român, în timp ce UDMR se opune acestui lucru, a spus Előd Novák.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. O cauta cu lumanarea nebotezatii astia!Dar si noi(“conducatorii”)avem partea noastra de vina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button